Наказват полицай заради мРепортер на Dnes.bg

И ние можем да контролираме държавата, не само тя нас
16 ное 2012 17:06,
92
Наказват полицай заради мРепортер на Dnes.bg
Снимка: мРепортер Dnes.bg

Полицаят, заснет от мРепортер на Dnes.bg да пуши на стадион въпреки изричната законова забрана, ще бъде санкциониран. Това става ясно от отговор на СДВР по повод подаден от читател на сайта сигнал.

Снимката е изпратена от читател с псевдоним "Син фен" и е заснета по време на мача Левски-Литекс, изигран на стадион Георги Аспарухов през октомври.

Наказанието за служителя на МВР идва след сигнал на друг читател на Dnes.bg – Александър Македонски. Именно той използва снимката като основание да подаде оплакване до СДВР.

Отговорът на полицията гласи следното: „В хода на проверката беше установен полицейският служител от снимковия материал, който явно е нарушил разпоредбите на Закона за здравето за пушене на обществени места. Спрямо същия е взето отношение по дисциплинарен ред.”

Специално за Dnes.bg влезлият в ролята на мРепортер фен споделя:

„Доста е дразнещо да видиш как органите на реда погазват законите, след като именно от тях се очаква да налагат спазването им. Затова и изпратих тази снимка – за да се предизвика дискусия. Честно казано обаче, не съм очаквал да последва наказание. Приятно съм изненадан”.

Публикуваната в мРепортер снимка, както и последвалият сигнал от страна на Александър Македонски, показват, че вече и ние можем да контролираме държавата, а не само тя нас. Достатъчно е да имаме куража да го направим.

Ако и вие видите нещо нередно – не се колебайте да влезете в ролята на мРепортер и да направите случката публично достояние. Нека не чакаме някой друг да ни оправи, а да предприемем конкретни действия за така бленувания граждански контрол.

мРепортер може да бъде всеки – условието е снимките да са собствени, да са актуални и да не съдържат нецензурни образи! Очакваме вашите снимки в мРепортер!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: мрепортер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много хубаво ако е вярно,но закона както винаги не е за всички.Вголемите и скъпи заведения се пуши свободно,но по-малките които нямат възможност да си плащат фалират.Хиляди хора отидат в бюрото по труда на ръцете на държавата.В заведението в което работяя съкратиха 2 души,но клиенти няма и нещата вървят към фалит.Само в София са около 30 хиляди заведения.ГРОБ може да лиже *** на ЕС,но народа му бавно загива.Има само 2 изхода,Терминал 1 и Терминал 2.А и последно...не раждайте деца...пари няма.
72
1
 
2
 
! Отговори
Емо Фаса преди 11 години
Тва ли е най големия проблем на тая *** гербаджийска дупкаТиквостан - полицай запалил цигара на стадиона . Аре нека да ми цъфне някой здравен *** и да ми дава наклон на к.ракъде ще пуша .
71
1
 
5
 
! Отговори
глупости преди 11 години
Никой не са наказали ,а и не могат да накажат само по една снимка !!Това са новинарски измислици !понеже няма как да се докаже че пуши цигара !може да е електронна цигара !А и санкция за такъв тип се НАЛАГА НА МЯСТО ОТ ЗДРАВНИ ИНСПЕКТОРИ ,А НЕ ПО ПАПАРАШКИ СНИМКИ !!!!Вие хептен взехте хората за мезе!!
70
1
 
0
 
! Отговори
.............. преди 11 години
Bravo na savestniq Aleksandar Makedonski!!! Drugiq pat kato zapali6 cigara nqkade si spomni kakav akt sa napisali na 4oveka a ti si vika6 na policiqta ,,kvo tolkova edna cigara sam zapalil vie ne ste hora be az vi dava zaplatite i kup o6te glupavi opravdaniq" sa6toto si mislqt i ostanalite okolo 2000 koito sa pu6ili na sa6tiq ma4. Bravo na Dnes.bg 4e nepokazva kak golemite hora zlopotrebqvat sas vlast pari i vsi4ko drugo, a davat pokaznost samo na nas obiknovenite hora.
69
0
 
0
 
! Отговори
Kunchev преди 11 години
mashallah, hubava web reklama na bg police! a interpol bil tarsel 1135 bg banditi po sveta da pomaga na bg police!
68
3
 
4
 
! Отговори
Да -ама НЕ преди 11 години
Ако не е на работа НЕ могат да го накажат посмъртно -могат да го глобят по закона за Здравето както и всеки който се намира по това време на стадиона и пуши -НО повече от ясно е че никой не е глобен -само с полицая дай да си направим гаргара!!Също така на "разбирачите " нека да стане ясно ,че въпросни снимки НЕ са доказателствен материал и въз основа на тях не можете да постигнете нищо по сериозно понеже в съда такива"доказателства" падат!!!!
67
1
 
1
 
! Отговори
Moraliev преди 11 години
bravo, dnes.bg! etikata tzeluva estetikata!
66
3
 
11
 
! Отговори
Bob преди 11 години
Абе я си пушете спокойно, нека дойде на стадиона някой да прави забележки, дали ще си тръгне жив и здрав... Куката не е на работа, пуши си.
65
4
 
12
 
! Отговори
55 преди 11 години
доносник..било похвално ,че го наказали..то всичко наред в държавата та опряха до цигарите!!
64
0
 
1
 
! Отговори
cokata преди 11 години
До АТИЛА- а ти си пазарджишки мънаф
63
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не стига че е полицай а и Левскар .Не допустимо!
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
78, има разлика между това да се пуши и да се пуши на забранено място от служител на реда! По тази логика всички *** които правят дребни кражби трябва да ги пускат за да има време да се занимават с големите престъпления!
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
boli me 6vepsa
60
2
 
6
 
! Отговори
въпрос преди 11 години
Е, сега какво? За кокошка няма прошка, за милиони няма закони?Кое е по-голямо нарушение - да спят всички в патрулката или да се пуши?
59
2
 
1
 
! Отговори
Христо Евгениев преди 11 години
Какво сега полицаят нямали за одиь развле4ение седнал е бил нали в стадиона зана4и не наработа за вси4ко неможеда секритукува.
58
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хубаво очаквате снимки да си правите рейтинг на западналия сайт ама забравяте да споменете текста от Конституцията, че подобно снимане ,още повече качване в сайт, носи наказателна отговорност за снимащия.*** журналисти по-нагли и по-глупави от вас няма
57
11
 
13
 
! Отговори
НЕпушач преди 11 години
Ха-ха, това пушачите са голяма напаст. Всички други са им виновни, а те винаги са прави :))
56
9
 
23
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Голям вой се надига в защита на тоя полицай. *** той бил охранителна полиция, бил спасявал животи и тем подобни. Ако е спасил нечий живот, БРАВО! Но разберете, че той е ПОЛИЦАЙ и работата му е да следи спазването на закона, а НЕ ДА ГО НАРУШАВА! Тия дето плюят, че т. нар. репортерче не е снимало някакви огромни престъпления, а се занимава с дребни нарушители като това пушещо ченге, нека да изпратят техните снимки, на които са запечатали умопомрачаващите престъпления, вместо да реват като ощипани.
55
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Снимача е подлец!
54
5
 
4
 
! Отговори
Sopadjiev преди 11 години
bravo, dnes.bg!public sluhov test za bg police - kolko e zdrav sluha na bg police /i na drugite bg darjavni slujiteli ne e zle da napravite sluhov test/, kolko chuvat bg zakonite? sadiite gluhi li sa napalno?! ili i gluhi i slepi?!