Наказват полицай заради мРепортер на Dnes.bg

И ние можем да контролираме държавата, не само тя нас
16 ное 2012 17:06,
92
Наказват полицай заради мРепортер на Dnes.bg
Снимка: мРепортер Dnes.bg

Полицаят, заснет от мРепортер на Dnes.bg да пуши на стадион въпреки изричната законова забрана, ще бъде санкциониран. Това става ясно от отговор на СДВР по повод подаден от читател на сайта сигнал.

Снимката е изпратена от читател с псевдоним "Син фен" и е заснета по време на мача Левски-Литекс, изигран на стадион Георги Аспарухов през октомври.

Наказанието за служителя на МВР идва след сигнал на друг читател на Dnes.bg – Александър Македонски. Именно той използва снимката като основание да подаде оплакване до СДВР.

Отговорът на полицията гласи следното: „В хода на проверката беше установен полицейският служител от снимковия материал, който явно е нарушил разпоредбите на Закона за здравето за пушене на обществени места. Спрямо същия е взето отношение по дисциплинарен ред.”

Специално за Dnes.bg влезлият в ролята на мРепортер фен споделя:

„Доста е дразнещо да видиш как органите на реда погазват законите, след като именно от тях се очаква да налагат спазването им. Затова и изпратих тази снимка – за да се предизвика дискусия. Честно казано обаче, не съм очаквал да последва наказание. Приятно съм изненадан”.

Публикуваната в мРепортер снимка, както и последвалият сигнал от страна на Александър Македонски, показват, че вече и ние можем да контролираме държавата, а не само тя нас. Достатъчно е да имаме куража да го направим.

Ако и вие видите нещо нередно – не се колебайте да влезете в ролята на мРепортер и да направите случката публично достояние. Нека не чакаме някой друг да ни оправи, а да предприемем конкретни действия за така бленувания граждански контрол.

мРепортер може да бъде всеки – условието е снимките да са собствени, да са актуални и да не съдържат нецензурни образи! Очакваме вашите снимки в мРепортер!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: мрепортер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
8
 
25
 
! Отговори
... преди 11 години
И какво като е пушил ? То този закон е пълна глупост. По католици от папата станахме ...
52
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бла бла бла в хода на проверката, а като ги замерят, псуват и поругават по мачовете хода на проверката къде е? И веднага някой страхлив началник ще го накаже щото видиш ли може да му истине мястото и ще дойде друг страхливец.
51
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С такива снимки контролираш дедовия на някого но не и държавата. Репортерчето що не снимаш когато полицаите си набавят от собствената си заплата консумативи за да работят. Репортерчето защо не си снимал зрителите в стадиона, където се пуши масово във всички сектори. Репортерчето що не снимаш някой бизнесмен да пуши, пък да видим дали ще останеш "приятно изненадан".
50
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак направихме евтин пиар на гърбът на полицията много е лесно да бъхтиш по служителите на това министерство щото не могат да говорят и реално нямат право да се защитят, да не забравяме че идват избори и сега е момента да се печелят гласовете на ***
49
2
 
14
 
! Отговори
Бръчков преди 11 години
Е , нека да не бъдем крайни ! Тези полицаи от охранителна полиция са много онеправдани в сравнение с корупцията в пътна полиция ...и това , което търпят повреме на дербитата поне е малко е компромис за едната цигара !?
48
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не ви пречи,когато псуват до детето ви на футболен мач,или когато самото ви дете ви подражава и псува като баща си противниковият отбор,не ви пречи че отправя обиди и заплахи към друго мислещите а ви пречи че някой запалил цигара на открито.Този полицай май е единственият санкциониран пушач на футболен мач.А факлите и бомбичките са полезни за синът ти.
47
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Омръзна ми да студувам с приятелите си пушачи докато пием кафе.Аз съм не пушач,но искам да отпадне тази забрана,понеже и аз без вина страдам.Все пак е важно с кой си.....
46
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Скоро по стадионите няма да има никой , въздух по 4ист от на Рила !
45
0
 
6
 
! Отговори
Иванова преди 11 години
А кой контролира в полицейските управления, структурите на МВР, Болницата на МВР и най-вече Академията на МВР където курсантите трябва да търпят цигарения дим в деловодството докато ги обслужват с цигара в уста, да не говорим, че се води и учебно заведение. Та те ще ме проверяват или ще налагат закона- пълна пародия на държава.
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Сандо, никой не е над закона, особено пазителите на закона! Затова сме на това дередже в тази държава, защото и много обикновени хора са свикнали че е нормално да не спазваш закона!Ако можеш да снимаш продажни съдии и прурори, снимай ги! Това обаче не пречи видимите законарушения да се санкционират!
43
9
 
18
 
! Отговори
Сандо преди 11 години
Ееееее голема работа станала,човека си запалил цигарка ..що не сте толкова дейни да снимате продажните съдии или прокурори ????
42
7
 
14
 
! Отговори
a преди 11 години
КУКИТЕ ТРЯБВА ДА РАЗБЕРАТ, ЧЕ ТЕ НЕ СА НАД ЗАКОНА.
41
7
 
8
 
! Отговори
бивш пушач преди 11 години
До 42, нямам нищо против пушачите, но да си смъркат дима в изолирани душегубки, както е навсякъде по света. Белите дробове са си тяхни, но другите не са длъжни да им дишат смрадта.
40
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голям кеф! Балсам за душата за мижитурките - непушачи!Грабвайте фотоапаратите и снимайте, това да ви бъде единственото удоволствие в живота, злобарчета!
39
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
47, модерните телефони пазаят всички данни за снимката, час, дата, че дори и GSP координати! Освен това полицаят може да си е признал, че е пушил като е видял снимката и така да са го глобили!
38
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази снимка може да е стара, може да е от миналата година, от преди да е влязъл в сила закона. Кой може да е сигурен, че това злобно фотографче не вади архивни снимки. Нека докаже, от кога е снимката.
37
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
42, нищо не му е тъпо на закона! Като заведа детето на мач не искам някакъв накоман да му духа отрова в лицето! Нека всеки си пуши свободно извън стадиона, но на 50сантиметра от мен, без да мога да се преместя, а мерси!
36
5
 
13
 
! Отговори
Гошо Пернишкия преди 11 години
Аз от кога казвам, че няма фуражка дето да знае закона.
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Честито ви забъркване на проблеми с родната полиция!
34
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на полицая на снимката. Човекът мълчалво протестира срещу глупавия закон за забрана на пушенето. Някой злобен непушач го заснимал и сега се прави на герой.