Бойко Найденов: Добре е Марковска да излезе в по-дълъг отпуск

ГЕРБ не стои зад избора ми на и. д. главен прокурор, твърди директорът на НСлС
Обновена: 18 ное 2012 11:58 | 18 ное 2012 11:58,
151
Бойко Найденов: Добре е Марковска да излезе в по-дълъг отпуск
Бламирането на Марковска като конституционен съдия. Снимка: БТА

Чисто човешки морално може би е добре Венета Марковска да вземе по-дълъг отпуск докато нещата се изяснят. Така изпълняващият длъжността главен прокрурор Бойко Найденов коментира в "Тази неделя" по bTV скандала с подалия оставка като заместник-председател на Върховния административен съд магистрат, чието полагане на клетва като конституционен съдия бе бламирано от президента Росен Плевнелиев.

„Недейте на надценявате ролята на едно писмо, което ни вкара в една абсолютно ненужна спирала. То беше предоставено още при номинациите в парламента. Прокуратурата е работила по този сигнал, който е публикуван като разследване от ваши колеги и няма как да бъде анонимен. Друга тема е защо не е завършено две години. Колегите са прилагали средства и са водили разпити, които изискват повече време. До средата на декември ми се иска да направим сериозна проверка на изнесената информация“, заяви директорът на Националната следствена служба.

По думите на Найденов зад избора му за изпълняващ длъжността главен прокурор не стои „дългата ръка на ГЕРБ“. „Не искам да ме свързват с която и да е партия. С едни и същи отношения съм с всички политически сили. Ако утре дойде някое друго правителство, МВР и прокуратурата работят заедно“, обясни той.

Временният главен прокурор коментира още, че само за десетина дни на отговорния пост е видял неща във Върховна касационна прокуратура, които би променил.

„Когато временно си на едно място без определен мандат, не може да си особено полезен. От една-две седмици съм там и виждам, че трябва да се променят някои неща, най-вече в администрацията и структурирането. 3 пъти повече хора има. Не знам защо и нямам обяснения. Във ВКП са около 100 човека, които нямат много работа. В прокуратурата има настанени 50 прокурорски помощници плюс консултативен съвет от 30 души, които консултурат тези прокурори при положение, че самите обвинители нямат много работа“, заяви Найденов.

Той добави че у нас има над 1700 прокурори има – 3 пъти повече, отколкото в Италия, която пък е 3 пъти по-голяма от България по територия и 8 пъти - като население.

Така според Найденов на едно място някои прокурори остават ненатоварени, а липсата на работа води до пороци. На друго място пък обвинители били претоварени. „Този проблем трябва а се реши“, констатира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ПРЕЗИДЕНТЪТ, КОЙТО СУСПЕНДИРА КОНСТИТУЦИЯТА- В БЕЗСРОЧНА ОТПУСКА , НАЙ- ДОБРЕ В ЗАТВОРА, КАКТО СЕ ПОСТЪПВА С НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ И ТЕЗИ, КОИТО НАРУШАВАТ ОСНОВНИЯ ЗАКОН- КОНСТИТУЦИЯТА ! НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ПРОМЕНЯ ИЛИ ОТМЕНЯ РЕШЕНИЕ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ- ДОРИ ПРЕЗИДЕНТА !
9
1
 
5
 
! Отговори
pet преди 11 години
Защо ми се струва, че тази женица ще им го върне на ГЕРБ.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аплодисменти за държавите, които се събуждат и излизат за да покажат, че т. нар. "икономика" няма да бъде според някакви си самозабравили се костюмари. Аплодисменти и за народа, който има сили да търпи мазохизъм, но няма волята да го спре!
7
1
 
12
 
! Отговори
nqkoi_si преди 11 години
Името Бойко трябва да се изтрие изобщо от каквито и да е именници :X А тоя дупеда*вец е клякал на всяка влас, защото не са го споменавали не в една книга на разследващи журналисти. Идеален е защото е супер послушно и изпълнително кученце ;)
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А мене?..
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не бе с гербейчета
4
0
 
8
 
! Отговори
df преди 11 години
Каква пенсия бе сливенския затвор за тази няма аз да я хрантутя от моите осигоровки или смърна присъда иначе няма да се научат гадовете облечени във власт народен съд трябва да се създаде явно официалния съд не работи как трябва и народа може по добре.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спрете в неделя да пълните главите на хората с неща, за които цяла седмица се говори. Пак се изложихме, не ни е за първи път, няма да е и последен. И за повечето неща ще е така. Не проумявам само защо българина избира да е зрител на целия този цирк, предпочита да го гледа, вместо да го спре. Който и да изберат, ще обслужва нечии интереси. Няма такова понятие честен съдия, поради простата причина, че в тази държава всичко е на принципа на веригата. Поддържат се взаимно. Много търпелив народ, Боже
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
пълно с гейчета
1
1
 
5
 
! Отговори
adnbs преди 11 години
към 15 години отпуск мисля че сте и стигне, ако Господ не реши друго