"Егида" е на дъното, алармират общинари от БСП

Загубите на дружеството за последните три години са над 1,6 млн. лева
22 ное 2012 17:40,
17
"Егида" е на дъното, алармират общинари от БСП
Столичен общински съвет Снимка: архив, Булфото

Трябва да се изясни кой носи отговорност за тежкото състояние на охранителната фирма "Егида". Това заяви днес на заседание на Столичния общински съвет Желю Бойчев от БСП при обсъждането на доклад за приемането на икономически анализ на охранителната фирма, внесен от съветниците от ГЕРБ Татяна Георгиева и Мита Георгиева.

Предлага се на базата на икономическия анализ да се изготви правен анализ, чрез който да се вземе политическото решение за бъдещето на фирмата. Докладът беше приет единодушно от общинските съветници.

В дебатите Желю Бойчев съобщи, че загубите на дружеството за последните три години са над 1,6 млн.лева. Според Бойчев "Егида" е печален пример за това как се управляват общинските дружества. 

Охранителната фирма е "на дъното" и вече не може да се оздрави, въпреки че в нея са инвестирани милиони, посочи Бойчев, цитиран от БТА.

Според него обаче не може да се констатира тежкото състояние на фирмата и 50 на сто спад на дейността й, без да има виновници за положението. Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност, смятат съветниците от левицата.

По думите на Татяна Георгиева няма смисъл да се дават пари на фирма, която и в най-добрите си години, когато е била монополист на пазара и е поддържала всички общински подлези, отново е била на загуба. Всички документи от проверката на дейността на "Егида" през годините са предадени на прокуратурата, каза Георгиева.

Общинският съветник от ВМРО Ангел Джамбазки е на мнение, че фирмата съзнателно е била потискана от общинската администрация и е водена към фалит. Със сигурност трябва да се реши каква ще бъде съдбата на дружеството, защото в това състояние то е безпредметно да съществува. 

Според данните от икономическия анализ през 2012 година 40 процента от служителите на "Егида" са пенсионери, като средната възраст в дружеството е 62 години. Средната брутна работна заплата през 2012 година е 419 лева. Фирмата дължи на НОИ 350 хил. лв., а за заплати на служители задълженията на дружеството са 300 хил. лева.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен Абе селянин *** и бащати са гашници.
13
0
 
1
 
! Отговори
ля ля преди 11 години
във фирмата "майка" всеки хапе колкото може! така е било винаги и така ще бъде то за това казват че държавното е най-хубаво....:)
12
1
 
6
 
! Отговори
Гочо преди 11 години
САМОКОВСКАТА *** ФАНДЪКОВА И БОЖЕСТВОТО СА ГЛАВНИТЕ ВИНОВНИ
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Герберите докараха България до дъното та една фирма от хилядите ли няма да източат
10
1
 
10
 
! Отговори
Фют преди 11 години
Хайдеееее; още едно кранче на ГЕРБ пресъхна! :-))
9
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Преди Фандъкова не беше ли Кмет един набързо произведен Генерал
8
1
 
6
 
! Отговори
АБЕ , ЕЙ...СМОТАНЯЦИ преди 11 години
..ДОКОГА ЩЕ ПЛАЩАМЕ НА РАЗНИ ХРАНТУТНИЦИ .....ОТ НАШИТЕ ПАРИ ЗА ДА ИМ ДЕБЕЛЕЯТ ЗАДНИЦИТЕ , А НИЕ ДА МРЕМЕ ОТ ГЛАД???!!!ДОКОГА ,ЩЕ ВЗИМАТ И ПОСЛЕДНИЯ ЗАЛЪК НА ДЕЦАТА НИ ??!!!АЙДЕ , СТИГА С ТИЯ СОЦ-ПРОСТОТИЙ......!В БЪЛГАРИЯ --НЯМА РАБОТНИЦИ......А ИНАЧЕ РАБОТА , БОЛ!САМО ДА ТИ Е КЕФ ДА РАБОТИШ!!!!!!
7
4
 
9
 
! Отговори
Пътник преди 11 години
Егида на дъното, Ипон на върха
6
4
 
7
 
! Отговори
CrossFire преди 11 години
Защо, по дяволите, и е на държавата да се занимава с частна охранителна дейност?! Та нали за това са въоръжените сили. Всичко останало трябва да си се оставя на пазара да се оправя. Иначе ето резултата. Милиони левове от данъците ни закопани в безмислена работа.
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"40 процента от служителите на "Егида" са пенсионери"-след 20 години 60% от населението ще са пенсинери и 25%мангани!!!!
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
''ЕГИДА'',......егати и ГАЩНИЦИТЕ !
3
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дУ 1Защо ми се струва ,че Ст.Софиянски,е най-големият крадец ,на имоти и общинска банка в Бг !Фандъкова си ВЪРШИ работата ---БРАВО!
2
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Егати и ЕГИДАТА ,егати и ОХРАНИТЕЛИТЕ ,.....това са УЗАКОНЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ !Всичко ,куцо,съкато,сляпо ,дърто ,....и т. н. ,никакви кинти !
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оставка на Фандъкова! След прикриването на източените 3 милиона лева от общината за лихви такива скандали почнаха да излизат наяве всяка седмица.

Спонсорирани публикации