Пак скандал: Деца поругават азбуката

Снимка предизвиква недоволство в социалните мрежи
Обновена: 3 дек 2012 14:35 | 3 дек 2012 10:25,
523
Пак скандал: Деца поругават азбуката
Скандалната снимка. Снимка: мРепортер

Пореден скандал с поругаване на български ценности се завихря във Facebook, наш читател ни сигнализира в мРепортер.

Снимка на две деца – момче и момиче, които показват среден пръст пред портрет на български будител, под който са изписани стиховете на Стоян Михайловски “Върви, народе възродени“, се разпространява в социалната мрежа.

Кадърът явно не е скорошен, защото учениците са в летни дрехи и все още не е ясно кога и къде е правена фотографията. Децата са доста по-мънички от тримата роми, които разбуниха духовете със снимката си с непристойни пози с портретите на Васил Левски, цар Симеон I и княз Борис I.

“Това не е монтаж и гордите персонажи не са цигани. Те не са облечени зле. Те са добре отгледани, не са гладни. Те не са позирали за пари. Те не са неграмотни! Но те нямат ценностна система“, пише един от възмутените под снимката.

Още по темата
“На прост робски народ свободията му идва в повече. Резултатът се вижда не само от тази снимка, а е навсякъде около нас“, пише друг.

Снимката на двете българчета се появява само около месец след като фотография на трима роми, позиращи в непристойни пози с портрети на български възрожденци, взриви интернет.

Малко преди това пък снимки, на която се вижда как група роми оскверняват гробове в гробищен парк в пазарджишкото село Звъничево, разтърсиха за часове социалната мрежа Facebook.

Можете да ни споделята интересни за вас новини в рубриката ни мРепортер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


523
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
411
1
 
8
 
! Отговори
LosHo преди 11 години
az kato tezi na snimkata vseki den gi vijdam pred edno uchilishte s cigari v ustite. tolkova ni e degradiralo obshtestvoto, taka che nishto veche ne bi me iznenadalo.
410
3
 
16
 
! Отговори
rx 13 преди 11 години
Срамувам се да виждам такива снимки и то с малки деца. Едва ли разбират какво показват, а ако са го разбрали много тъжно за тях и за техните родители и учители. Подкрепям по долу казаното за латиницата. Не се срамувай , че си българин, че имаме наша азбука устояла бурите на вековете. Много противници в миналото и сега искат да ни сравнят със земята, да ни стъпчат. Не забравяйте дядо Вазов " Не се гаси туй що не гасне." Да живее България
409
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Родителите на тези деца са пъни нещастници!Щом са ги научили така...Какви ли са по етнос?Вертоятно етноса е "***"
408
2
 
3
 
! Отговори
GRa преди 11 години
WTF ?!
407
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искам да чета отзивите, ама няма да чета неграмотниците, дето не познават Кирилицата и пишат на ла.няница.Не се забавлявам да чета някой, дето е толкова неграмотен, че пише с 6=ш. 4=ч, ... и т. н. идиотии.Още Паисий го е казал, юроде... не се срами да се наричаш Българин. Срамувай се от недостойните си дла!
406
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Господа Родители на ТИЯ деца.Много сте излискали легена. Вие сте кухи ***, каквото и да мислите за себе си, каквато и чалга да слушате.Срам ме е, че някъде ще кажете, че сте Българи!
405
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дами и господа,Простотията в България винаги е била 70% сред населението, от какъвто и етнос да е било то. Гордите родители вероятно са научили децата си на това (подсказали са им го). Това означава, че са откровенни прос*аци и следва да се гордеят с децата си и заедно да попаднат в калната т*ъпот*ия. Нещ*стници некадърни... А да напишат нещо.
404
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако някой смята, че "новината" е архиважна акъл няма в глъвътъ си ?Че те са по има-няма 10-на годинки... Знаете ли пък колко разбират какво точно правят ?Ми ако знаят всичко за кво ви е да ги пращате на училище. Да се закриват училищата.Невежа работа. Никой не може да прецени за какво става дума и се оврещяват и оплюват от злоба. Ми тва са деца бе офчи неграмотници... Имат си родители и учители дето трябва да ги обучават...Кво ся ... да ги горим на клада ли ? Абе мноу сталинисти май има...
403
3
 
2
 
! Отговори
MIAMI преди 11 години
ISKAM DA ZNAM KOI I E REJISIORA I PRICHINATA DA NAPRAVIAT SNIMKATA I DA IA POSTNATSIGURNA SAM CHE E BOLETA ZA VNIMANIE OT STRANA NA PO-GOLEMITE KAKICHKI I BATKOVCI NISHTO DRUGODORI NE VIARVAM CHE RODITELITE SA NAPRAVILI TAZI SNIMKA
402
1
 
0
 
! Отговори
Do 25 преди 11 години
Do Барозу Ван Ромпопойnegramotnikortodox christianity ne e ruska a gratcki variant na roman churchazbukata ne e ruska a e napisana ot Balgarite Kiril i Metodi rodeni i jiveli v Belomorska Trakia niakoga ot bg darjava ama tolkoz si tap i zaluxan che ne znam koi ti e dal pc dori ne mojesh da otvorish google i da chetesh............
401
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нефероятни тъпизми ни публикувате като "новина" и то "скандална"...Ами нал затова все още са деца. Не са съвсем наясно кое е хубаво и кое лошо, какво бива и какво не... Скоро ще започнете да публикувате "новини" за бебета, поругаващи еди какво си...Ае малко се запецнете на едно място и земете вече за ползвате глЪвите си за мислене...И кво ся ш прайм...ш ги арестуаме ли и по 20 годин затворь ? Да не ви напиша кви сте ми умници...
400
4
 
13
 
! Отговори
Видинчанин преди 11 години
Снимката за съжаление е истина :( Направена е около средата на септември в основното училище на село Гомотарци, област Видин. Много хора от района познават тези деца, но не искам да им пиша имената... Дано си получат подобаващо наказание за постъпката!
399
3
 
8
 
! Отговори
Deqn преди 11 години
Ne e nikakaf fotoshop..ok..snimkata e pravena v u4ili6teto na selo Gomotarzi obl Vidin
398
6
 
4
 
! Отговори
Хахахаха преди 11 години
Толкова ли сте *** всички това е Фотошоп колко си личи само вижте сенките на деца хахахаха.
397
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
то туй чист Фотошоп бе хора не се хабете да пишете....
396
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази снимка ми прилича на ретуширана- вижте лявата ръка на момчето ...Нещо не ми се връзва...
395
2
 
3
 
! Отговори
дядо преди 11 години
едни *** се писаха десиденти през сациализма нищо лошо няма след години децата да се пишат дисиденти при "демокрацията"и ако има някой виновен са родителите и то общо на децатате се възпитават от такова поколение така че не им се сърдетекаквото видели това научили
394
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И преди правехме такива простотии, но тогава нямаше телефони с камера и не ставаше обществено достояние! За много неща, които съм правил като тинейджър ме е срам, но въпреки това станах нормален човек!
393
2
 
12
 
! Отговори
Валя преди 11 години
А утре и снимките на родителите им, моля.
392
8
 
2
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...ЖАЛКО ЧЕ ТАКИЕ УБАВИ ДЕЦА ИМА МАЛКО...!...АЗБУКИ КОЛКО ШТЕШ...!