Поканиха Депардийо да стане български гражданин

Примамват го с магистралите, бетонните курорти, данъчната система
Обновена: 27 дек 2012 21:25 | 27 дек 2012 21:24, Елка Василева
72
Поканиха Депардийо да стане български гражданин
Жерар Депардийо. Снимка: архив, Reuters

След като Жерар Депардийо реши да се отрече от френското си гражданство в знак на протест срещу високите данъци в страната си, знаменитият актьор е получил оферта за български паспорт.

Заместник-председателят на ВМРО и председател на Центъра за демографска политика в партията Искрен Веселинов е изпратил писмо до най-богатия европеец, собственикът на луксозната империя Louis Vuitton Бернар Арно, и до известния френски актьор, с което ги кани да обмислят възможността да станат български граждани.

С известна доза ирония в писмото се изброяват "достойнствата" на страната ни като дестинация за елитни емигранти.

Писмата са изпратени на електронните пощи на двамата, разказа пред Дарик Искрен Веселинов: „Гледайки коледните новини, една от водещите теми беше лутането на най-богатия европеец, на легендарния френски киноактьор Депардийо в търсене на гражданство. Донякъде на шега, донякъде сериозно реших да пусна тази покана към двамата и копие към нея изпращаме към нашите държавни власти с идеята да се помисли за по-сериозна държавна политика за насърчаване на емиграцията в посока на България.

Страната ни в момента е най-големият световен донор на емигранти като процент от населението. Скоро ние ще изпратим двумилионния си емигрант зад граница и също скоро ще сме критичен минимум като население. Така че в този контекст аз си позволих да направя реклама на България като дестинация за елитни емигранти. Описал съм постиженията на правителството на генерал лейтенант д-р Борисов - магистралите, метрото, бетонните курорти, всичко. Тъй като явно притеснението на въпросните лица е данъчната система, съм им написал, че нашите данъци освен че са най-ниски, по принцип никой не ги събира и че дори има достатъчно субекти, които теглят неограничено, не само не внасят по данъчната система. Това беше идеята ни и освен провокация, се надявам да бъде и тема за размисъл", каза Веселинов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
2
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Кой ще направи глупостта да дойде в България,макар че в Евросъюза ние сме данъчен рай!Всички политбандитски партии крещяха че ще докарат хиляди инвеститори,въведохме плоският данък,но уви,никой не се появи през тези 23 години.Помня че Тойота,в знак на добрите отношения с Тодор Живков,пожела да строи завод,но Костов и сие поискаха цели 30% комисионна,Тойота им тегли майната и отиде в Унгария!Ето това са нашите реалности,с бандити никой не иска да има вземане - даване.....
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Депардийо Македончето не го ли знаете ?
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кофти е да не ти върви в живота, да нямаш кинти, да стоиш на студено.Това за Депардьо е закъсняла 1воаприлска шега.
50
1
 
2
 
! Отговори
do anonimen преди 11 години
abe ti si nqkoe boikovche be liglio nabedeno. shto ne vzemesh da polapash malko na boiko a ?
49
2
 
3
 
! Отговори
до гурбетчия преди 11 години
Ти не разбра ,аз не ходя в чужбина от демокрацията и няма намерение. Вие ги крадете и обирате наивните западняци.
48
2
 
2
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ ДО 59 преди 11 години
АМИ СЕГА НЯМА ДА ТЕ КАНЯТ НА РЕСТОРАНТ ,МНОГО БАНКОМАТИ ЗАПОЧНАХТЕ ДА ОБИРАТЕ ! НА ХОРАТА ИМ ПИСНА ОТ ВАС !
47
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По времето на управление на Борисов заплатата ми се вдигна с 20%, пътувам всеки ден по хубави регулирани пътища, спортувам в новоизградени безплатни спортни площадки и ходя на заведения без да се вмирисвам на пор после
46
1
 
6
 
! Отговори
до гурбетчия 53 преди 11 години
А тази страна която те е взела има ли достойнство с такива *** и ***. Аз съм живял 9 години преди 50 години в чужбина като студент и сега ме е срам да ходя при колегите си и да казвам че съм българин от такива като Вас *** гладни.А беше време когато в Австрия непознати ме канеха на ресторант от интерес да чуят нещо за България.
45
1
 
4
 
! Отговори
Datata преди 11 години
А бе граждани, нямате ли си нещо да свършите та пишете простоти само?3.5*30 000 = 105 000 а къде са останалите 1 500 000 ако не и повече граждани?Що не вземете нещо смислено да напишете, да предложите а до последно другите да са ви криви?Огледайте се ..празници са ...време за равносметка...ако това Ви е сметката... е здраво сте го загазили... и как аз казвам...задръстването винаги го правят задръстени :)Бъдете здрави и надявам се по-щастливи през 2013 и дано не сте в задръстването :)))
44
2
 
4
 
! Отговори
До 37 преди 11 години
Това доказва, че ББ си върши добре работата и изпълнява на 100% възложените му задачи!За награда може да изкара още един мандат, ако решат неговите господари!
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гурбетчия, ти си истинско олицетворение на българското възпитание - израснал и станал човек в България и след като си се устроил в Германия, се скъсваш самодоволно да плюеш по България, винаги, когато можеш! Отврат!
42
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо свестните хора емигрират от България?! Защото е пълно с такива ***, като г-н Веселинов. Какъв истински българин е, нали?! Да унижава страната си по-такъв начин.
41
5
 
2
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Пак станахте за смях пред хората ! Абе вие достойнство имате ли ?!
40
1
 
3
 
! Отговори
Мила Живкова преди 11 години
Освен проститутките, не забравяйте, че у нас има и всеотдайни ПРки. Така де - толкова известен и внушителен човек, като Жерар неминуемо ще се нуждае от лъскане на имиджа. А какво по-добро може да предложи страната ни на човек, като него от осъзната и страстна ПРка. Ела Жерар, чакам те! Така или иначе Джейми си замина...
39
1
 
2
 
! Отговори
анонимна преди 11 години
той просто не знае колко сме добри в източването на банкови сметки . ще им видят сметката докато още пътува към нас .докато се настани в жилището си може и да е бедняк
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гледах го снощи нашенския (мекащия) гонвньо, дето кани. Жалък политически плазмодий, който обаче се докопа до ефирно време по ТВ. Сега ще се занимаваме с него и по нет-а. За съжаление канещият не си бе направил труда да прочете нещо за Жерар Депардийо, който вчера имаше рожден ден и стана на 65.Дано ченгеджийницата, която "приватизира" марката ВМРО спре по-бързо с досадните си изпърлнения.
37
1
 
3
 
! Отговори
hondio преди 11 години
e da doide v nasheto selo.vseki den 6te mu puskame da ciganki na korem.da gi gali po kosite kakvoto iska
36
1
 
7
 
! Отговори
минчо преди 11 години
Като дойде тук ще му връчат касов апарат и ще съжалява после.
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Немой така бе брато ! Ша земе да си строши някой крак от търчане чилякът ! И после кат види кво е да се разпраяш със Здравната каса .......Адиос Депардийо !
34
1
 
9
 
! Отговори
Жалко преди 11 години
Всичкото Мара втасала, накрая задникът си обръснала. Какво да прави в нашата ограбена държавичка.Смешници. Това ли ви е дейноста, а бе господа. Надникнете и вижте мизерията.

Спонсорирани публикации