Поканиха Депардийо да стане български гражданин

Примамват го с магистралите, бетонните курорти, данъчната система
Обновена: 27 дек 2012 21:25 | 27 дек 2012 21:24, Елка Василева
72
Поканиха Депардийо да стане български гражданин
Жерар Депардийо. Снимка: архив, Reuters

След като Жерар Депардийо реши да се отрече от френското си гражданство в знак на протест срещу високите данъци в страната си, знаменитият актьор е получил оферта за български паспорт.

Заместник-председателят на ВМРО и председател на Центъра за демографска политика в партията Искрен Веселинов е изпратил писмо до най-богатия европеец, собственикът на луксозната империя Louis Vuitton Бернар Арно, и до известния френски актьор, с което ги кани да обмислят възможността да станат български граждани.

С известна доза ирония в писмото се изброяват "достойнствата" на страната ни като дестинация за елитни емигранти.

Писмата са изпратени на електронните пощи на двамата, разказа пред Дарик Искрен Веселинов: „Гледайки коледните новини, една от водещите теми беше лутането на най-богатия европеец, на легендарния френски киноактьор Депардийо в търсене на гражданство. Донякъде на шега, донякъде сериозно реших да пусна тази покана към двамата и копие към нея изпращаме към нашите държавни власти с идеята да се помисли за по-сериозна държавна политика за насърчаване на емиграцията в посока на България.

Страната ни в момента е най-големият световен донор на емигранти като процент от населението. Скоро ние ще изпратим двумилионния си емигрант зад граница и също скоро ще сме критичен минимум като население. Така че в този контекст аз си позволих да направя реклама на България като дестинация за елитни емигранти. Описал съм постиженията на правителството на генерал лейтенант д-р Борисов - магистралите, метрото, бетонните курорти, всичко. Тъй като явно притеснението на въпросните лица е данъчната система, съм им написал, че нашите данъци освен че са най-ниски, по принцип никой не ги събира и че дори има достатъчно субекти, които теглят неограничено, не само не внасят по данъчната система. Това беше идеята ни и освен провокация, се надявам да бъде и тема за размисъл", каза Веселинов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"При Борисов емигрират по 30 000 души годишно заради мизерия и безработица, при 15 пъти по-малко напускащи България преди Герб"Хората напускат при първа възможност - а тя е когато успеят да съберат достатъчно пари. Следователно, явно сега повече хора успяват да съберат необходимите за целта средства. и другото важно нещо е, сега България е в Европейския съюз и не е необходимо да се вади работна виза за да бачкаш в Европа. Преди 1989 никой не емигрираше, но не защото беше рай в България!
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да бе, НАП ще му пипнат веднага парите от банкови депозити с новия данък.
31
2
 
3
 
! Отговори
Месия преди 11 години
Добър!
30
1
 
10
 
! Отговори
Горчив хумор преди 11 години
Демографската катастрофа е истинската причина за горчивото писмо на ЦДП. Смях през сълзи и горчив хумор. То това, което става сега у нас, едва ли е разбираемо в нормалните държави.Такава гавра с нацията не е възможна никъде.
29
2
 
10
 
! Отговори
Горчив смях през съл преди 11 години
Ама това писмо е иронично - всичко трябва да се чете в кавички- "компетентно правителство" и т. н. и изброяващо уж "предимства": неща, които не са за хвалене, а обратното- чалга, ***, бетон, убил природата, отровните ментета на члена на Герб Цар Киро, приет лично в партията от Б.Борисов, толерирана от Герб *** престъпност и т.н.
28
6
 
23
 
! Отговори
Демографска катастро преди 11 години
Освен "предимствата", демографската катастрофа е истинска, за съжаление. Всяка година от властта на Герб, се раждат по 5000 по-малко деца, от предната година, но на Борисов не му пука, а отговаря на майките, питащи за ниските доходи:"Като сте ги раждали, да сте мислили".При Борисов емигрират по 30 000 души годишно заради мизерия и безработица, при 15 пъти по-малко напускащи България преди Герб.Хич не му дреме на премиера, че управлението му ни класира като най-бързо изчезващата нация, според ООН
27
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жоре, ела си при нас. Да знаеш само каква хубава кръчма имаме пред блока, ехааааа! Тука ти е мястото!
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До пърЕ па тоа си е само за тука.
25
9
 
8
 
! Отговори
пър преди 11 години
Депърдиов,миналата година пътуваше от Париж за Лондон, пиян и се изпика на пътаката в самолета пред 150 пътника,голям резил.Преди 2 седмици в Париж кара скутер и блъсна човек,в Полицията му откриха 1.8 промила алкохол в кръвта.Оня ден заминава за Рим и толкова е бил пиян ,че го свалят с инвалидна количка.Галям актьор,а!!!
24
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искрене, мойто момче, защо си написал този безполезен пасквил? Разбирам от ирония и майтапи, но подобен злъч, който излиза от рамките не само на нормалното, но и на провокативното съм чувал само от албена вулева и сценаристите на слави...
23
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички алчни, стиснати и егоистични чичковци да дойдат в България. Ние сме рай за такива!
22
8
 
9
 
! Отговори
гг преди 11 години
Жарарчо е *** като ***,знае да плюска и здраво пие.Нагъл,милиардер а на децата си не е давал и стотинка.Синът му Гиьом епроституирал с мъже за пари и дрога и свърши млад,а беше талантливактьор.Написа автобиографията си и там разкри какво е правил и как се е продавал и каква *** е баща му.Депардио беше първи до Митерана и сега е първи до Сарко,ха,раво.
21
3
 
10
 
! Отговори
Г-н Пърдьов преди 11 години
Е па да идва,да става шоу!!!!
20
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НАПРАВО ГО ПОКАНЕТЕ ДА НИ СТАНЕ ПРЕМИЕР.ЗА ТАЗИ РАБОТА НАЙ-ВАЖНОТО Е ДА Е ДОБЪР АКТЬОР. ЗНАЧИ ЩЕ Е ПЕРФЕКТЕН ЧОВЕКА.
19
3
 
24
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
"Описал съм постиженията на правителството на генерал лейтенант д-р Борисов - магистралите, метрото, бетонните курорти, всичко. Тъй като явно притеснението на въпросните лица е данъчната система, съм им написал, че нашите данъци освен че са най-ниски, по принцип никой не ги събира и че дори има достатъчно субекти, които теглят неограничено, не само не внасят по данъчната система. Това беше идеята ни и освен провокация, се надявам да бъде и тема за размисъл"Поне добра е*авка се е получило.
18
1
 
21
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Така като го гледам - направо се е залетел за българско гражданство. Едва ще чака да отвори посолството ни, за да кандидатства.
17
1
 
5
 
! Отговори
До 21 преди 11 години
Не при мен е 22 градуса.
16
1
 
9
 
! Отговори
шопо преди 11 години
*** гьоно...!!!!????
15
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само тоя ни липсва, сякаш си нямаме ***!?
14
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мръзнетете ли в тази люта зима умници ....

Спонсорирани публикации