Поканиха Депардийо да стане български гражданин

Примамват го с магистралите, бетонните курорти, данъчната система
Обновена: 27 дек 2012 21:25 | 27 дек 2012 21:24, Елка Василева
72
Поканиха Депардийо да стане български гражданин
Жерар Депардийо. Снимка: архив, Reuters

След като Жерар Депардийо реши да се отрече от френското си гражданство в знак на протест срещу високите данъци в страната си, знаменитият актьор е получил оферта за български паспорт.

Заместник-председателят на ВМРО и председател на Центъра за демографска политика в партията Искрен Веселинов е изпратил писмо до най-богатия европеец, собственикът на луксозната империя Louis Vuitton Бернар Арно, и до известния френски актьор, с което ги кани да обмислят възможността да станат български граждани.

С известна доза ирония в писмото се изброяват "достойнствата" на страната ни като дестинация за елитни емигранти.

Писмата са изпратени на електронните пощи на двамата, разказа пред Дарик Искрен Веселинов: „Гледайки коледните новини, една от водещите теми беше лутането на най-богатия европеец, на легендарния френски киноактьор Депардийо в търсене на гражданство. Донякъде на шега, донякъде сериозно реших да пусна тази покана към двамата и копие към нея изпращаме към нашите държавни власти с идеята да се помисли за по-сериозна държавна политика за насърчаване на емиграцията в посока на България.

Страната ни в момента е най-големият световен донор на емигранти като процент от населението. Скоро ние ще изпратим двумилионния си емигрант зад граница и също скоро ще сме критичен минимум като население. Така че в този контекст аз си позволих да направя реклама на България като дестинация за елитни емигранти. Описал съм постиженията на правителството на генерал лейтенант д-р Борисов - магистралите, метрото, бетонните курорти, всичко. Тъй като явно притеснението на въпросните лица е данъчната система, съм им написал, че нашите данъци освен че са най-ниски, по принцип никой не ги събира и че дори има достатъчно субекти, които теглят неограничено, не само не внасят по данъчната система. Това беше идеята ни и освен провокация, се надявам да бъде и тема за размисъл", каза Веселинов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
6
 
14
 
! Отговори
Олигомаифренд преди 11 години
Забравих да напиша че финансовата ни политика е пълна катастрофа ! Колко години у нас се правят експерименти и изводът е само един когато беше прогресивна данъчната ни система никой не плащаше данъчци сега ситуацията е аналогична с изключение на няколко сектора но те са слаби . Хора не си правете илюзии че у нас може да се навие някой да инвестира . За ваше инфо Фият одкри завод в Крагуевац на стоиност един милярд за Ромъния и Русия не говоря че ще ви се доплаче ОВЦЕТЕ САМО СЕ СТРИЖАТ И КОЛАТ
12
9
 
6
 
! Отговори
депар преди 11 години
Рутин му дава паспорт и този скандален артист става Депардиов.Те ни трябва тази *** дебела и с невероятно арогантно държание.
11
3
 
4
 
! Отговори
az преди 11 години
16 Олигомаифренд ВМРО prav e 4oveka vseki moment se o4akva vuorajeni sblusuci o4akva se golqma tragediq v Bulgariq
10
6
 
16
 
! Отговори
Олигомаифренд ВМРО преди 11 години
Боже опази от такива самозабравили се сладури като Искрен Веселинов ! Как вообще може да си го мисли че някой ще поиска паспорт в Бандустан - България . Хората не са прости четат и знаят че ние сме високо рискова страна за живот и инвестиции ! Народът е гладен и всеки момент може да има катаклизми както и да се стигнат до въоръжени сблъсъци ! Това не го измислям аз а го пише в авторитетните издания . Отделно като видят в превод речите на премиера и останалите управници и казват НЕ
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сериозното в случая е как с 200-300 лв заплати и плосък данък не се избива де що има лев да влага при нас -отговор несигорноста и мутрокрацията ,а и не малкото лъжи от типа на 1200 лв средна заплата.ЛигавотоВМРО уж сте патриоти ,а искате да пълните държавата с африканци и араби.
8
2
 
8
 
! Отговори
Депардийо преди 11 години
Искрене , колко ти е комисионната!!!
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако иска да се "зароби" тук, нека дойде!
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз мислех , че ВМРО са патриоти а то се оказаха ***.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То не е смешно. После може да пратят благодарствено писмо на Сергей, че въведе плоския данък.
4
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Безродни прасета не ни трябват тука!
3
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българите г-н Искрен Веселинов бягат от родината си заради този безкраен негативизъм, който излъчват хора като вас.
2
2
 
29
 
! Отговори
кум Ваньо преди 11 години
ХаресАл е наша мома - мома Федоска...
1
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голям смях е паднало-кой знае Депардийо още се смее в несвяст

Спонсорирани публикации