Глобиха строителни фирми за забавени заплати

Плащат актове до 6 000 лева
Обновена: 31 дек 2012 13:52 | 31 дек 2012 13:48, Веселина Йорданова
36
Глобиха строителни фирми за забавени заплати
Снимка: БулФото-архив

Фирми, които участват в строителството на автомагистрала "Марица", са глобени от инспекцията по труда в Хасково през ноември заради забавено изплащане на трудови възнаграждения повече от месец. Това съобщи Красимира Стоянова, главен инспектор в дирекцията "Инспекция по труда" в Хасково, цитирана от БТА.

Инспекторите са съставили пет акта на фирмите, които не са от Хасковска област, уточни Стоянова. Тя посочи, че наложените глоби са в размер на четири и на шест хиляди лева.

През ноември инспекторите са извършили 179 проверки, при които са констатирани 514 нарушения. Съставени са общо 28 акта, от които 11 са за нарушения на правилата за здравословни и безопасни условия на труд, а 17 са по Кодекса на труда.

През ноември са влезли в сила 43 наказателни постановления на обща стойност 57 500 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
emigrant преди 11 години
г-н Петров, вижте колко пари сме вкарали в бг само за 2012г, та не кои точно са готованците
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
някой може ли да даде обяснение защо имаме по-голям БВП от Румъния (по последните данни) и от Сърбия , а средните ни заплати са доста по ниски.... единственото разумно обяснение е АЛЧНИ БИЗНЕСМЕНИ !
29
2
 
5
 
! Отговори
Orda преди 11 години
Ми като не си плащат на "вожда" това следва.
28
0
 
4
 
! Отговори
Joro преди 11 години
Zaplatite shte se vdignat,i shte stanat po 4oveshki,kogat BG mutro biznesa zapo4ne danemoje da si namira rabotna ruka.Mislq 4e pri tezi ceni koito sa ve4e po visoki i ot germaniq i angliq,da se davat zaplati po 300 400 lv e napravo nechovesko neshto
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
имаме нови магистрали ,по тях лесно ще се изнесем . пийме по една студена вода от царските чешмички. по една постна пица в джоба за из път и кой накъдето види. поне гладни няма да ходим . г-н петров, имам ателие за100 000лв .(това с мързел не става )пари изкарани с много, много труд и закрита фирма . китайците ни убиха . щом някъде има държави ,в която местните не желаят да работят на определини позиции, значи там няма криза ,( поне не с нашите размери ) честита нова гладна година !!!!!!!!
26
10
 
7
 
! Отговори
Петър Петров преди 11 години
Добро утро и Честита Нова година, емигранти, хора без имена, анонимници и всички, които пропуснах. Има и истина и много глупости във вашите неграмотни писания. Има некоректни "чорбаджии изедници" и то не само у нас. Има ги навсякъде по света. Дори на прехваления ви Запад са много повече. Всички говорите за ПАРИ. Да те са мерилото за всеки труд, но и за знания. За къде да бягаме не разбрах само? Така разсъждават некъдърните дребни души. По добре да не се бяхте раждали такива готованци.
25
3
 
4
 
! Отговори
Емигрант преди 11 години
Честита нова година , търпеливи, търпеливи сънародници!Да сте живи и здрави! По - младите бягайте и не се обръщайте назад! И тук не е перфектно но се живее много по- лесно!Успех!
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
всъщност въпросните фирми не са си завършили и предали обектите за да получават пари. Те продължават да действат на принципа "Строеж на зелено"..но сме вече 2013г. Все едно вие сте работници в строителна фирма ,строи се сграда,но мутрата не си е направил добре разчетите и спира да плаща,а иска да се строи. Когато си поискате парите казва, че клиентите не искат да купуват апартаменти, искали ги завършени нахалниците...
23
0
 
2
 
! Отговори
vmz преди 11 години
a vmz SOPOT koi 6te go globi kato dalji pari na rabotnicite si
22
0
 
14
 
! Отговори
Направих си подарък преди 11 години
Дълго време чаках пари от държавата за изпълнена обществена поръчка. Не получих парите. Освободих всичките 118 работници и служители през м. юни. Обявих ликвидация на дружеството. От утре започвам разпродажба на активите. Нямам задължения към НАП. Имам задължения към съкратените работници (начислени заплати и обезщетения). Надявам се смотаняците от Инспекцията по труда и от Бюрото по труда да се грижат за уволнените.Парите от разпродажбата на имуществото стигат за един голям подарък.
21
2
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 11 години
Това са фирмите подизпълнители които протестираха че не са им изплатили парите за строежа на магистралата. Сега ги глобяват за наказание. Реално магистралите се строят с техните пари...
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
стига сте робували на тъпите мутри за без пари.. включете си сега Нейшънъл джиографик и вижте къде са истинските пари .. и истинската работа разбира се
19
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нагляра се изказа- Българите били мързеливи.... нека наеме японци да му работят за 300 лева и да ги видим тогава "неуморните роботчета" как само ще скатават и ще го крадат
18
4
 
36
 
! Отговори
истината преди 11 години
имам познат ,собственик на малко магазинче за хранитекни стоки. Любимото му хоби е да се оплаква ,че печели малко (чистата печалба на месец след заплати,осигуровки и данъци била около 3000 лева).има трима работници които чисто получават 350-400 (познавам ги). тарикатът изплаща джип инфинити, демонстрира висок стандарт,двете му жилища са луксозно обзаведени.Не спира да реве, че ако нямало толкова много хипермаркети наблизо щял да печели троино..но съм сигурен,че нямаше да дава лев повече заплата
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
zashto im rabotite na tia mytri i posle ne vi plashtat .ami trepete gi bre kvo im se molite .
16
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко удобно , държавата не се разплаща ...и после назначава проверки на фирмите ...колко далновидно ...колко добре премислено 1400 фирми са затворили врати през 2012та 97 000 души от тези фирми са напрактика безработни !
15
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
мечтата на мутробизнесмена: да има голяма компания в която работят много хора за по 200 лева , и като го видят да му целуват краката за това. Месечна печалба - минимум 50 бона ,да има за двете вили, петте джипа и почивките на Малдивите. Със спестените от заплати пари -рушветче на депутатче за удобна вратичка в закона... мдааа, на много от тях им се сбъдва мечтата за съжаление.... България - страната на сбъдващите се мечти !
14
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БГ -работникът не е мързелив, напротив. Работя за Американска компания заедно със доста Сърби, Румънци и всякаква ***. За $3000 на месец Българите опъваме каиша и не мрънкаме като Сърбите или се скатаваме като мамалигарите. Началниците са доволни от нас и ни предпочитат. Естествено ,всяко стадо си има ***, а със заплати под 1000 лева на месец не може да привлечете работник, които да работи съвестно.
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А на мен ми дадоха заплатата 2 месеца на пред ..Дори и премия 1000лв....И знам, че е малко...Защото съм им спестил хиляди левове...
12
1
 
31
 
! Отговори
moi преди 11 години
А че държавата не се разплаща със строителните фирми с месеци не пишете, нали? Фирмите имат да взимат милиони, а през годината взимат кредити, само за да се разплащат с доставчици и служители. Ако всички по веригата бяха коректни, няма да се налага обикновения човек да си чака заплатата.