НСО купува нови коли до 3,65 милиона лева

Автопаркът бил стар, а трябвало да има сигурност
3 яну 2013 17:15,
120
НСО купува нови коли до 3,65 милиона лева
С какви коли ще се движат НСО тепърва ще разберем. Снимка: БТА

Националната служба за охрана ще закупи нови автомобили за около 3 650 000 лева, става ясно от официално съобщение на НСО до “Фокус“. В него се посочва, че автопаркът е остарял и се нуждае от подмяна.

От НСО допълват още, че сумата, публикувана в Официалния вестник на Европейския съюз, както изисква законът, е ориентировъчна. В съобщението се посочва, че от НСО се надяват на голям брой участници и “най-изгодни условия за доставка на колите“.

“Посочената прогнозна стойност от 3 650 000 лева не е крайна, т.е. нашата цел е договаряне на по-ниска цена“, се казва още в официалната информация от НСО.

Закупуването на нови коли ще стане по Закона за обществени поръчки, а НСО ще открие обществената поръчка тази година. Службата ще я проведе чрез открита процедура, а сроковете за този тип процедура отнемат между шест и осем месеца.

В най-добрия случай доставката на автомобилите ще стане факт най-рано през октомври, се посочва още в информацията на НСО.

"Основната функция на службата е охрана, а един от елементите на мерките за сигурност и безопасност на охраняваните лица е осигуряването на надежден специализиран транспорт", се казва в съобщението, изпратено от говорителя на НСО Нели Иванова.

Само преди две седмици, на 18 декември, НСО реши да купи без търг брониран мерцедес за 650 хил. лв. без ДДС. От службата по охрана тогава “оправдаха” в обявата за възлагане на поръчката без търг, че купуването на друга марка или модел щяла да оскъпи поддръжката.

Освен това обявяването на обществения конкурс щяло да разкрие “класифицирана информация за сигурността на държавните мъже”, припомня “Труд“.

През 2012 година и Народното събрание подмени автопарка си. Депутатите се сдобиха със 75 нови автомобила

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
7
 
! Отговори
jhjh преди 11 години
Автопаркът бил стар, а членовете на Парламента не са ли?! Мисля, че и те вече е време да се подменят!!!
100
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мили *** ...когато спрем да си плащата данаците на тия бирници...тогава ще им спрем кранчето .Бегайте на село да копате ,че да има какво да папкате.
99
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пир по време на чума! Да ги тръшне дано! Няма по- гнъсно същество от български депутат и от български мутроополит! Всички останали гледаме от тях, затова справедливо чакахме края на нашия свят, който скоро ще настъпи!
98
1
 
8
 
! Отговори
морски преди 11 години
А пенсионерите бе,Бойко,*** с ***,що не им даде по 10 лв. поне за Коледа!
97
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В 'Балкан Стар' и те души носят бе!
96
0
 
14
 
! Отговори
до 111 преди 11 години
Евала, прав си.Така е защото там политиците си знаят мястото - висш обслужващ персонал , а тук харчат чужди пари като че ли са техни !!!Ама не е луд тоя дето яде баницата, а тоя дето му я дава.
95
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Българските депутати са едни от най-разглезените в света: служебни автомобили, раздут щат от обслужващи чиновници, безотчетни пари за сътрудници и още екстри, несъвместими с ниския стандарт в страната. За сравнение парламентът в Швеция разполага само с 3 служебни коли, във Финландия - с 4, в Германия - с 5, в САЩ те са 8, а в нашия парламент - над 120 луксозни автомобила и 40 обслужващи буса. Българските депутати обикалят света на народна сметка. Всички салтанати на народните ни избраници струват на държавата стотици милиони лева годишно."Що сега управляващите не вземат да кажат... "ама то в Европа е така, цените са такива в Европа, никой в Европа не пуши, цените на бензина са такива по света, ние трябва да се съобразяваме с ЕС и т.н.". Когато трябва да го отнесе обикновният човек, всичко е като в Европа и САЩ, само заплатите ни са български, но когато е за властимащите си е точно като в 4-ият свят.
94
0
 
17
 
! Отговори
самолети-коли преди 11 години
Интересно остаряли коли,има коли на 20г който се подържат от съвестните си собсвеници по такъв начин,че няма лоп-троп и не се чупят като новите електронни коли,но трябва да купим коли на НСО за да могат да ни изблъскват още по брутално от пътя,защото ние сме мижитурки за тях,тях няма кой да ги съди и наказва,само те могат,това е най смешната държава в света,с най смешните управляващи,който са за въжето...Как да направим така,че да дойдат някой чужденци да ни управляват....
93
1
 
22
 
! Отговори
US FACKAR преди 11 години
До АнонименЗА ПО-МАЛКО ПАРИ МОЖЕМ ДА СИ РЕМОНТИРАМЕ И МОДЕРНИЗИРАМЕ МИГОВЕТЕ В ЗАВОДА ПРОИЗВОДИТЕЛ И СА МНОГО ПО-ДОБРИ И НАДЕЖДНИ ОТ ФАНТОМИТЕ !!!АМА ПРИ ТАЗИ СХЕМА НЯМА КАК ОЛИГАРХИЯТА ДА ОТКРАДНЕ НЯКОЕ И ДРУГО МИЛИОНЧЕ А ИДАТ ИЗБОРИ ЗА КУПУВАНЕ !!!БОЖЕ ЗАЩО САМО ГЛЕДАШ А НЕ ПРАТИШ НЯКОЯ МЪЛНИЯ ?!?!?
92
0
 
23
 
! Отговори
Красимир преди 11 години
Да си купят опел корса А за по 800 леша бройката , подръвка поюти никаква, данъци никакви - и без това тези *** не заслужават повече от това. НСО - кого ще пазят не мога да си обясня - Тиквата, Ал Бънди, Оня с пицата, Свинята Фидосова и останалите дузини *** ли - да им еа мамата на всички - дано не си постигнат целта!
91
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Правилно! Такива ценни *** трябва да се возят на най-доброто, най-безопасното! Някакви си 3,65 млн! Карай да върви, никой няма да им потърси сметка. Случили са на народ. Виж, за изтребителите колко са пестеливи! Ще купят бракмите на португалците, наместо чисто нови Тайфуни или Грипени. Също като да купят голфове на старо...
90
0
 
27
 
! Отговори
ДАЛАВЕРА ГЕРБ преди 11 години
тиквуня ЩЕ СЕ ПАЗИ ОТ НАРОДНАТА ЛЮБОВ В НОВ АВТОМОБИЛ А ЩЕ КАРА НАШИТЕ ЛЕТЦИ ДА ЛЕТЯТ НА САМОЛЕТИ Ф-16 ТРЕТА УПОТРЕБА. СЛЕД 12 ГОДИНИ ЕКСПЛОАТАЦИЯ В САЩ САМОЛЕТИТЕ СА ПРОДАДЕНИ НА ПОРТУГАЛИЯ И СЛЕД ОЩЕ 8-9 ГОД СЕ ПРЕПРОДАВАТ НА БЪЛГАРИЯ И АНЮ И БОЙКО ИСКАТ ДА ГИ КУПЯТ???? БЪЛГАРИЯ ГИ КУПУВА ПО-СКЪПО ОТ КОЛКОТО СА КУПЕНИ ОТ ПОРТУГАЛЦИТЕ!!!! ГЕРБ УСВОЯВА ЕДНИ НАШИ ОТ ДАНЪЦИ ПАРИ!!! МУТРАТА БОЙКО И МАЙМУНИТЕ МУ ДА СЕ ВОЗЯТ НА ЛИМУЗИНИ ТРЕТА УПОТРЕБА КАЗА НАРОДА!!!!
89
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
meto76.blog.bg/politika/2013/01/03/kabinetyt-quot-borisov-quot-s-novi-koli-za-3-65-miliona-leva.1037934
88
1
 
12
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 11 години
Одобрявам! Само да не забравите- като обновите автопарка, да ме викнете да срежа лентата! Щом е за градинки, паркове, такива работи, аз съм "за", обичам да работя за хората. Мене и да ме махнете, това, което Аз построих и направих, и след 100 години ще стои
87
1
 
15
 
! Отговори
NM преди 11 години
След като Тиквата се изживява като наследник на Живков, нека да купят Лади и Волги за целта, а и прекрасно ще им импонират на мутиралите гени и възпитание.
86
0
 
53
 
! Отговори
БГ ГЛУПАК преди 11 години
ЗНАЧИ АЗ МОГА ДА ВОЗЯ ЖЕНА СИ И ДЕЦАТА СИ С ВТОРА УПОТРЕБА АВТОМОБИЛ НА 220 000 км. А СМРАДЛИВИТЕ ОВЧАРЧЕТА - ОЛИГАРХИЯТА НЕ МОЖЕ ?!?!?С КАКВО ЖИВОТА НА ТЕЗИ С ИЗВИНЕНИЕ ........................... В АНТИНАРОДНОТО СЪБРАНИЕ СТРУВА ПОВЕЧЕ ОТ ТОЗИ НА ЖЕНА МИ И ДЕЦАТА МИ ?!?!?ОТВЪН ПИШЕ СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА !БРАТЯ ЧЕТЕТЕ И МИСЛЕТЕ ТО Е НАПИСАНО ЗА НАС НЕ ЗА ТЯХ !!!
85
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами да - трябва да има сигурност за дебелогъзите лапачи.
84
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей големи мишки сме ние българите! Не казвам народ,защото сме твърди жалки,страхливи и малодушни,за да бъдем народ. *** са по ербап от нас и повече си бранят правата.
83
0
 
18
 
! Отговори
bg преди 11 години
kmeta na amsterdam hodi na rabota s kolelo i bez ohrana...a tezi v bg?????????????......dobre,4e izbegahme prez 1998 v nl......jal mi e za jivee6tite normalni hora v bg......
82
0
 
30
 
! Отговори
много ядосан преди 11 години
Българоубийци ! Трижди Анатема !!