НСО купува нови коли до 3,65 милиона лева

Автопаркът бил стар, а трябвало да има сигурност
3 яну 2013 17:15,
120
НСО купува нови коли до 3,65 милиона лева
С какви коли ще се движат НСО тепърва ще разберем. Снимка: БТА

Националната служба за охрана ще закупи нови автомобили за около 3 650 000 лева, става ясно от официално съобщение на НСО до “Фокус“. В него се посочва, че автопаркът е остарял и се нуждае от подмяна.

От НСО допълват още, че сумата, публикувана в Официалния вестник на Европейския съюз, както изисква законът, е ориентировъчна. В съобщението се посочва, че от НСО се надяват на голям брой участници и “най-изгодни условия за доставка на колите“.

“Посочената прогнозна стойност от 3 650 000 лева не е крайна, т.е. нашата цел е договаряне на по-ниска цена“, се казва още в официалната информация от НСО.

Закупуването на нови коли ще стане по Закона за обществени поръчки, а НСО ще открие обществената поръчка тази година. Службата ще я проведе чрез открита процедура, а сроковете за този тип процедура отнемат между шест и осем месеца.

В най-добрия случай доставката на автомобилите ще стане факт най-рано през октомври, се посочва още в информацията на НСО.

"Основната функция на службата е охрана, а един от елементите на мерките за сигурност и безопасност на охраняваните лица е осигуряването на надежден специализиран транспорт", се казва в съобщението, изпратено от говорителя на НСО Нели Иванова.

Само преди две седмици, на 18 декември, НСО реши да купи без търг брониран мерцедес за 650 хил. лв. без ДДС. От службата по охрана тогава “оправдаха” в обявата за възлагане на поръчката без търг, че купуването на друга марка или модел щяла да оскъпи поддръжката.

Освен това обявяването на обществения конкурс щяло да разкрие “класифицирана информация за сигурността на държавните мъже”, припомня “Труд“.

През 2012 година и Народното събрание подмени автопарка си. Депутатите се сдобиха със 75 нови автомобила

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
19
 
! Отговори
Абориген преди 11 години
Още ще търпиш народе още....
40
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАК НЕ ВИДЯХ ФРЕНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ ИЛИ АМЕРИКАНСКИ ЧЕШКИЯ С ДРУГИ АВТОМОБИЛИ ОСВЕН РОДНИЯ ИМ ТАКЪВ ВЕЧЕ ИМА РОДНО ПРОИЗВОДСТВО ДА КУПЯТ ОТ ТЯХ ЕМ СЕ СТИМУЛИРА РОДНОТО ПРОИЗВОДСТВО ХЕМ ПАРИТЕ ОСТАВАТ В БГ
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ami ne sa po evtini ot 100,000 do 150 xiliadi leva na fona na mizernicite jivyshti v bg.edna chast veche sa kypeni ne che sega shte se kypyvat.
38
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди имаше БАТКО И БРАТКО...Сега има ЦЕЦО И КУМЕЦО...
37
0
 
20
 
! Отговори
ku4eto преди 11 години
НСО купува нови коли до 3,65 милиона лева............................С НАШИТЕ ПАРИ
36
1
 
7
 
! Отговори
3454 преди 11 години
не great wall за нащи угъзници и хрантутници и тия измислени НСО ли кви са дето карат като луди и правят катастрофи да ги возят с ОХРАНА НА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ И В ЗАТВОРА
35
0
 
16
 
! Отговори
комисионните преди 11 години
Фатката е кой ще гепи комисионните на тези хубави 3 650 000 лева?
34
0
 
24
 
! Отговори
принц Чарлз преди 11 години
Когато неотдавна празнуваха годишнината на Английската кралица, по една телевизия показваха построяването на сцената пред Бъкингамския палат. В това време от палата излезе принц Чарлз в открита кола, а зад него караше дискретно един джип на охраната му. Нямаше включени специални светлини, като на нашите мутри. На зебрата, между сцената и палата, принцът спря колата си, търпеливо изчака всички пешеходци да преминат, и чак тогава, бавно и внимателно продължи, по пътя си.
33
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От кой се пазят тия ***. Приритал е някой да ни напада пишман политиците. Ако се събуди тоя заспал народ и да се вдигне, тогава и танковете няма да ги спасят.
32
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо не купят Great wall ?? ;)
31
2
 
32
 
! Отговори
БЕСЕН преди 11 години
А ПАРИ ЗА МАЙКИТЕ И ЗА ДЕЦАТА НЯМА НАЛИ, ВАШТА М......А!?!?!?!ОЩЕ МАЛКО ВИ ОСТАВА.... САМО НАЦИОНАЛИСТИ ЩЕ ОПРАВЯТ ТАЗИ ДЪРЖАВА!!!
30
0
 
41
 
! Отговори
като палачи преди 11 години
Защо кортежът на френския президент Оланд спира на светофарите в Париж на червено, и изчаква зеления цвят? И защо мутрите, шофиращи кортежите на пожарникаря, Цецо Лажецо и на плевела, минават с бясна скорост по софийските улици, без да се съобразяват със ЗДП, и карат като палачи?
29
1
 
31
 
! Отговори
Praetoriani Legio преди 11 години
Иначе за армията 30 годишни самолети !
28
0
 
25
 
! Отговори
Ненормален преди 11 години
ДААААА ВИИИИИ ЕЕЕЕЕЕЕЕЕВААААААААААА ППППППААААААТКААААТААААА МАЙЧИНА ИЗРОДИИИИИИИ
27
0
 
32
 
! Отговори
отврат преди 11 години
В тая криза какви коли купувате ,бе? Питали ли сте суверена-т.е.всички нас, дето пълним хазната дали сме съгласни с тоя харч.Тия *** от Парламента на наш гръб обиколиха земята 29 пъти,вие колко пъти я обиколихте? Кого пазите в тия нови коли от народната любов? Пенсионери живеят с по 1 кисело мляко на ден,вие ще давате 3,6 млн за коли! Супер наглеци!
26
0
 
28
 
! Отговори
Монти Бърнс преди 11 години
Без НСО българският народ изнемогва като без емфие.Те имат вопиюща нужда от нови автомобили, за да охраняват вицепрезидента Маргарита Попова още по-стриктно, тъй като функциите и са адски важни и без нея сме загинали.Също така е изключително важно тя да се чувства максимално сигурна, за да изгуби връзка с действителността и да действа активно за отмяна на доживотната присъда без право на замяна.Защото българският народ има спешна нужда и от това.
25
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
90 хилади човека загубиха работата си през тази година !!!Кризата тепърва започва в EU и USA! Чакатни поне още 7-10 години тежки години (ако решът да чистят дълговете ако решат да хикалкавят може и да направим като японците 22 години криза).Жалко за България че в този тежък момент имаме Тикви, Цецковци и Кумци само на власт.
24
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пари за болни деца няма !!!!!!!!!!!!!!!за хрантутници има!
23
0
 
3
 
! Отговори
Deni преди 11 години
O mili boje naroda se chudi kak da svarje dvata kraq te mislqli da kupuvat novi koli ujas nqmam dumi pak i idvat izborite da si otvorim ochichkite.
22
0
 
7
 
! Отговори
makaka преди 11 години
Ahaaaa sega mi stana iasno za kakvo sa bili napanite po Kolednite i Novogodi6ni praznici na mutrite ot KAT i DAI Te sabirali volni pojertvovania za da kupim novi koli4ki na otrudenite siromah DUPETATI