НСО купува нови коли до 3,65 милиона лева

Автопаркът бил стар, а трябвало да има сигурност
3 яну 2013 17:15,
120
НСО купува нови коли до 3,65 милиона лева
С какви коли ще се движат НСО тепърва ще разберем. Снимка: БТА

Националната служба за охрана ще закупи нови автомобили за около 3 650 000 лева, става ясно от официално съобщение на НСО до “Фокус“. В него се посочва, че автопаркът е остарял и се нуждае от подмяна.

От НСО допълват още, че сумата, публикувана в Официалния вестник на Европейския съюз, както изисква законът, е ориентировъчна. В съобщението се посочва, че от НСО се надяват на голям брой участници и “най-изгодни условия за доставка на колите“.

“Посочената прогнозна стойност от 3 650 000 лева не е крайна, т.е. нашата цел е договаряне на по-ниска цена“, се казва още в официалната информация от НСО.

Закупуването на нови коли ще стане по Закона за обществени поръчки, а НСО ще открие обществената поръчка тази година. Службата ще я проведе чрез открита процедура, а сроковете за този тип процедура отнемат между шест и осем месеца.

В най-добрия случай доставката на автомобилите ще стане факт най-рано през октомври, се посочва още в информацията на НСО.

"Основната функция на службата е охрана, а един от елементите на мерките за сигурност и безопасност на охраняваните лица е осигуряването на надежден специализиран транспорт", се казва в съобщението, изпратено от говорителя на НСО Нели Иванова.

Само преди две седмици, на 18 декември, НСО реши да купи без търг брониран мерцедес за 650 хил. лв. без ДДС. От службата по охрана тогава “оправдаха” в обявата за възлагане на поръчката без търг, че купуването на друга марка или модел щяла да оскъпи поддръжката.

Освен това обявяването на обществения конкурс щяло да разкрие “класифицирана информация за сигурността на държавните мъже”, припомня “Труд“.

През 2012 година и Народното събрание подмени автопарка си. Депутатите се сдобиха със 75 нови автомобила

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
11
 
! Отговори
ognian.varbev преди 11 години
Основно ще се купуват от най- простите Мерцедеси, на които отзад пише SEL, казват че това означавало - селска !?
20
0
 
14
 
! Отговори
Донев преди 11 години
Как няма да каталясат автомобилите на НСО, нали всики от правителство,президентсво, нароно събрание, министерства и тем подобни паразитни структори ползват непрекъснато държавни автомобили. Защо по време на официални празници отпуски ползват служебни автомобили, толкова ли са бедни, а ако недай боже са такива има бдж, автобуси и ново метро, ние не желаем да им плащаме с нашите данъци охолния жи е толкова богативот,за да се видят с близки и познати,да направят нови бизнес планове!!!
19
0
 
29
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 11 години
зАЩО САМО БМВ И МЕРЦЕДЕСИ ,А НЕ ДАЧИИ !!
18
1
 
36
 
! Отговори
човек от народа преди 11 години
Хората мизеруват с по 150лв пенсии и с по 300лв заплати,имаме вече по-висок акциз на дизела,а тия купуват коли за 3,6 млн лева?ОСТАВКА ЗА НЕКЪДЪРНИЦИТЕ ОТ ГЕРБ!!!
17
0
 
30
 
! Отговори
виц преди 11 години
Задръстване по магистралата.Некви шарят междо колите и обясняват.Терористи са окупирали парламента и искат откуп 1 000 000 лева или ще ги изгорят живи.Един таксиджия попитал:Другите по колко дават?Кой колкото му е на сърце,до сега сме събрали два тона бензин!
16
0
 
30
 
! Отговори
интересно преди 11 години
парите за здравни пътеки бяха свършили много отдавна също както и укпоните за храна щото бюджета нямал пари а пари за тия *** И *** дето и за два лева приходи не са вкарали в държава има??????? дано невидите бял ден НЕХРАНИМАЙКОВЦИ
15
0
 
34
 
! Отговори
asd преди 11 години
Купувайте ваш'та ..., с нашите пари си купувайте бронирани коли за да пазите управляващите от "народната любов". А ние дето изкарваме парите за новите ви коли, ще караме 15 годишните си трошки. Лесно се харчат парите на хората, живеем в някаква абсурдна страна. Хората са на ръба на мизерията, а онези се глезят на техен гръб. То ще избие на някъде всичко това, на народа ще му превърти пружината един ден.
14
0
 
20
 
! Отговори
ИзбирателнаАктивност преди 11 години
Сега нали се сещате, че всичко е насочено срещу нас - небогоизбраните.Ще ни ограбват и подиграват до 101 и обратно, а ние, за да покажем, че не могат да ни излъжат, ще тичаме да гласуваме за някоя нова мутра, като ще си мислим, че с това можем да променим съдбата ни към по-добро...
13
0
 
17
 
! Отговори
dragostin.valchev преди 11 години
No!!! Za detski nadbavki nqma pari, za tejki bolesti nqma pari, za pensii nqma pari, za programi za zaetost nqma pari, za sportni ploshtadki i detski takiva nqma pari.... Da pazqt /ot/ kogo? podpisalata "shtot mi se nosi za podpis", naznacheni s s visqshti dela, i tem podobni...
12
0
 
31
 
! Отговори
ЦИРК преди 11 години
дее... тая крива нива... най-големите мизерници сме в цяла Европа обаче пък управниците ни са с най-модерните коли и джаджи... всички ни се подиграват по света и ни коментират колко сме зле, а тъпите *** на върха си го местят... дреме им. Е... нема да спечелите тоя път, ш се драчите в парламента за кокала щот всички сте еднакво мразени, "бани комунисти, преоблекли се илии
11
0
 
39
 
! Отговори
Ядосан преди 11 години
Да си купят нови катафалки дано . НАРОДА МИЗЕРСТВААААА *** такива само нови коли ви трябват ,от кого ще се пазите Бойко от Станишев ,Доган от Бойко ,Станишев от Цветанов и така пълен кръговрат на целият парламентарен ***.
10
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво бе !!! Поредната простотия с гербаджийска благословия !!!В период на задълбочаваща се криза - нови коли !!! Вие какво - превъзходство ли ни демонстрирате ? Защо не дадохте поне по 20 лв. на пенсионерите ??? .......Понйе не казвайте - не дразнете хората !!!
9
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Полиция, магистрати и мафия са се слели в едно.Сега ще се возят в нови мерцедеси и беемвета, ще пълнят джобовете на европейците, а ние ще духаме супата.
8
0
 
10
 
! Отговори
Ами.... преди 11 години
... криза е :)
7
0
 
25
 
! Отговори
да ви преди 11 години
е** пич***а лелина!
6
1
 
7
 
! Отговори
NAPOLEON преди 11 години
DALI NOVI ILI STARI KOLI ,AKO NQMA DOBRI TELOOHRANITELI DAJE I KAPSULA PAK 6TE NI GRUMNAT.
5
2
 
11
 
! Отговори
anon преди 11 години
ми.. вярно е. в момента нсо-то е с някакви абсолютно допотопни големи коли с малки мотори. но 650к за брониран мерцедес? най-скъпия с65 амг (предполагам е с-класа) е 350к без ддс. още 300к за осигуряване са страшно много пари. повечето фирми предлагат "клас 3" защита срещу 100к. та тия 650к са получени... по.... български начин
4
0
 
37
 
! Отговори
:) преди 11 години
Тези от НСО колко искат за да намалее държавата с 240 човека, те знаят кои ? Все 3-4 милиона българи ще им съберем парите .....
3
2
 
54
 
! Отговори
Случайно минаващ преди 11 години
Ясно къде ще отидат парите, които ще дам на държавата под формата на данъци! И не само аз ...
2
3
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
****ка ви!На всички "народни" представители и на всички, които се ползвате от цялата народна любов и затова сте се оградили с по сто пазвантина!!!!