Баща изолирал с години децата си, за да ги направи шахматни гении

Димитър Дюлгеров говори само с пари, иска 10 000 лева
Обновена: 18 яну 2013 12:09 | 18 яну 2013 10:50,
97
Баща изолирал с години децата си, за да ги направи шахматни гении
Бащата държал децата под ключ с години. Снимка: архив Булфото

Бащата на държаните с години затворени деца от село Дренов – Димитър Дюлгеров, искал да ги превърне в шахматни гении, съобщава bTV. Две от момчетата са добри в този спорт, даже са печелили турнири, но извън това те нямат други социални контакти.

Вчера директорът на дирекция “Социално подпомагане“ Красимира Катева  съобщи, че три деца са били изведени от дома им, защото бащата ги държал под ключ и не им давал да ходят дори на училище.

Димитър и Елена Дюлгерови имат общо четири деца на възраст между 13 и 19 години. Трите непълнолетни деца са настанени в Центрове от семеен тип. При бащата е останала само 19-годишната дъщеря. Майката Елена днес разказа, че съпругът й е биел децата.

Още по темата

По нейни думи те не са контактували с други хора в продължение на около 10 години.

Поведението на Димитър Дюлгеров се изменя рязко през 2004 година, когато е уволнен от болницата в Плевен. Той решава да се опълчи на системата, от която е разочарован, като се изолира.

„Доста се депресира и всичко се промени. Всичко стана враждебно. Започна да си внушава, че всеки ни мисли злото”, каза Елена Дюлгерова.

Първа сигнал за насилие над децата подава бабата по бащина линия през 2008 година. Той посреща агресивно проверките на социалните служби и полицията и отказва да осигури достъп до децата. Съдът ограничава родителските права, но това не променя ситуацията. Децата са манипулирани от баща си и разказват, че са много щастливи.

Майката Елена Дюлгерова също се оплаква, че мъжът й е настроил децата срещу нея, защото те отказват контакт с нея. Тя работи от 13 години в Англия и подава сигнал чак сега. Тя обяснява закъснялата си реакция с липсата на начин да сигнализира службите по-рано и с желанието да запази семейството си цяло.

„През това време виждах, че нещата не са добре и не бях съгласна, но в сложната ситуация, в която бях, не намерих начин да реагирам по-рано. Първо се страхувах, защото това е като капан. Дълго време мислих какво да направя. Нямах доверието, че като се свържа със службите, положението ще се оправи. В един момент видях шанс, че мога от Англия да реагирам”, казва Елена Дюлгерова.

Тя подава сигнал на 11 януари тази година, след който полицията и социалните служби извеждат от дома им три от четирите деца на семейството.

Бащата разказа, че семейството не гледа телевизия. Димитър Дюлгеров не даде гледната си точка. Бащата заяви, че ще говори само ако му се плати.

“Става да, ако си платите, иначе не става“, заяви той. Само с пари, допълни 19-годишната му дъщеря. Дюлгеров обясни, че ако медията плати, тогава ще говори.

Дъщерята също обясни, че не може да се пробие при тях с дипломация, а само срещу пари. Бащата оцени историята си на 10 000 лева. Дюлгеров на няколко пъти обясни, че “знае как работи системата“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
И двамата родители не са стока! Ако бащата беше добър лекар, нямаше да го уволнят!А, ако майката наистина се е грижила за децата си нямаше да ги остави в това положение цели 13 г.
16
0
 
4
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Как знаеш какво мисли българинът като си *** бе 3 ? Не го знаеш, но наближава момента когато осезателно ще го осетиш ти и цялата мангалоидна *** !!! Вервай ми !!!
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато БТШИт и социялните почнат да врът микрофоните в лицата на *** дето си продават децата и проституират тогава да ми се правят на ербапи.Доколкото схванах тоя го зарязват с 4 деца и без работа ,избор особенно голям е нямал ,нормално е да има психическо разтроиство.А нормален човек ще пусне ли детето си навън сред мутри,мафия,кал,мизерия,*** с брадви ...Или в дискотеки дето се стъпкват ,боцкат,смъркат,пият,пребиват за едното бутване.Държавата е луда ,а това е следствие.
14
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Грижовната майка е можела по-рано да сигнализира, а не 10 гл да чака.Горките деца! И моят син тренира шах, но да не ходи на училище?!
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма на какво да ги научат в училище, там ни учат как да живеем, но не ни казват защо да живеем по точно тоя начин.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами ще превърти човека, като работливата му женичка го е оставила сам да отглежда четирите си деца цели 13 години. То най-малкото е на 13, така че щом го е родила и е хукнала по чужбина.
11
0
 
5
 
! Отговори
една до 7 преди 11 години
Стига си дрискал глупости,бе.Бащата Дюлгеров е бивш асистент в Медицинска Академия-Плевен, откъдето е уволнен ДИСЦИПЛИНАРНО за сприхаво поведение.От години не работи.МАЙКАТА издържа от Англия и децата си,и параноичния си мъж.Какво да ядат според тебе? Много лесно е да осъждаш хората.На чужд гръб и сто тояги са малко.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно ако 200 деца от 4 годишни им се набие родолюбие и получат специално военно образование дали няма утре те да ни управляват.Дали държавата предпочита силни българи или чупещи китки копия на ***-хомосексуалисти пеещи ориенталски ритми.Отговора е ясен да и е мирна главата .
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
12 спешно върви на психиатър. Много е важно да го направиш. Късно е.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чисти журналистически измислици (подпомогнати от когото трябва).
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Полудял е кво да се прави..Поне не ги е държал на верига на тъмно както е направил един в Германия.Или пък префъртял от ужас,че извънземните идват да ги изпозастреля всички ,да запали къщата и да се гръмне и той.А оня немски инжинер дето търсил в интернет кой да го изнасили и да го изяде?Най-накрая едвам намерил някакъв. Има много болни хора на тоя свят..
6
0
 
6
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Хаха шахматни гении щях да ги прави. Тоя съвсем е изперкал...
5
1
 
2
 
! Отговори
до 1 пич преди 11 години
С четери деца ,човека те е минал и задминал с яловите ти м*дури.Понеже форумните комунисти сме паднали от небето да попитаме колко аналогични *** има с по 5-6 дето децата им извършват и престъпления ,но социялните ги толерират.Каква конспиративна теория когато за пропагандиране на простотията и налагане на ориенталско-чалгарски манталитет дори културното плаща 2 милиона.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Грижовната" майка се сетила за децата си, след като 13 години не се е грижила за тях. Зарязала 4-те си деца на бащата и 13 години мислила от чужбина как да им помогне.Може и бащата да си има някакви проблеми, но и това не е майка.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Журналистите май са се изнервили, че не дава доброволно (безплатно) интервю.
2
1
 
2
 
! Отговори
bob преди 11 години
da go tura na maikati glis takuv!
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знаех ,че ако не ти промиват мозъка с бтшит се водило престъпление.Социялните ербапи де са спали кога циганъорите си женят дечурлигата на 12 или ги уморяват от глад.Недаи си боже българин да има 4 деца цялата строгост на закона срещу него.Да попитам с 4 деца без работта ,вие какво бихте направили?