Атентатът срещу Доган влезе и в австрийските новини

Всекидневникът "Кроне" цитира реакцията на българските политици
20 яну 2013 18:02, Петя Славова
50
Атентатът срещу Доган влезе и в австрийските новини
Снимка: БТА

Атентатът срещу Ахмед Доган и видеозаписът от нападението попадна в раздела новини от чужбина на австрийските телевизии. Австрийските радиостанции също съобщиха за случилото се, пише БТА.

Неделното издание на вестник "Кроне", всекидневникът с  най-голям тираж в Австрия (по официални данни един милион броя), се спира в доста обширен материал на събитието, цитирайки първите реакции на Антон Кутев от БСП, Атанас Атанасов от ДСБ и Волен Сидеров от Атака. Политиците без изключение осъждат остро инцидента, същевременно се множат подозренията за инсценирано действие, пише вестникът.

Още по темата

Публикувани са и изявленията на президента Росен Плевнелиев, на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, на ръководителя на НСО генерал Тодор Коджейков и позицията на ръководството на ДСП за случилото се.

Вестникът цитира и изявленията на присъстващия на конференцията президент на Европейските либерали Греъм Уотсън, изразяващ загриженост за политическите отношения в страната."Кроне" информира австрийските читатели за развитието на Движението за права и свободи, отбелязва тенденцията за спад на подкрепата за партията в България, като цитира последните социологически данни за популярността на ДПС сред избирателите предвид предстоящите парламентарни избори.

По-рано стана ясно, че и в Белгия медиите са проявили интерес към опита за покушение срещу Доган.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
astor преди 11 години
tq i darjavata si e na6a be *** nqma ni6to va6e mai si imal slab (2) po istoria a
43
0
 
0
 
! Отговори
Български офицер преди 11 години
ТУРСКИЯТ ПЕС - ААМЕД ДОАН / агент САВА от ДС / вече 22 години се гаври с БЪЛГАРИЯ и БЪЛГАРИТЕ ! *** ТУРСКА АНАДОЛСКА *** ! Само трепане му е Майката ........!!!Браво на момчето - *** Доганеца ! Турските *** на ААМЕД - Сава , които го ритаха на земята , трябва публично да бъдат *** !!Къде са БЪЛГАРИТЕ от времето на Балканските войни 1912-1913 година ...........?!?!?!?!?!?!
42
0
 
0
 
! Отговори
Гото преди 11 години
Турската партия започна да си разиграва конете както си иска за сметка на имиджа на България. Те нагло използваха атентата, за да обвинят България и да си извоюват повече "Права и свободи", да заемат по-значима позиция в политиката, разчитайки и на международната общност ! Но за това са виновни тези които признаха за легитимна ДПС. В същността си тя е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА и трябва да се отреже като Апендисит, който може да доведе до Перитонит. Това вече стана !
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Версията на 39-ти е най-вероятната.Всичко е подготвено предварително-от знамената в стаята на атентатора , до прощалното писмо.Този криминално проявен елемент е бил подложен на натиск,чрез моркова и тоягата и се е превърнал в изпълнител.Кой е поръчителят и кой е имал интерес от това ?! Най-вероятно,новото ръководство на ДПС, за да мине безпроблемно гласуването пред ошашавения електорат,да заздрави позициите си и не на последно място-да свият перките на Доган, който е бил, разбира се в неведение
40
0
 
0
 
! Отговори
миро преди 11 години
вижте снимката и кажете,има ли разумен човек,който да иска да ни управляват дпс-бсп
39
0
 
0
 
! Отговори
nqkoi преди 11 години
esr
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едва ли някой може да режисира толкова некадърно едно такова събитие. Та дори и при РЗС нещо гръмна поне, имаше материални щети! Този "атентат" е по скоро като намазване с лай..на. Да се види, да светне ясно на всички, че *** доган всички го мразят и не се боят да умрат за да му покажат колко е жалък. Евала на момчето.
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДПС са жалки. Днес отстрани приличаха на фанатизирана секта с тоя публичен линч и с тия озверели погледи. Трябва добре да са му платили на момъка за толкова ритници.
36
0
 
0
 
! Отговори
До 35 преди 11 години
Не се заблуждавайте на измислената от сценаристите куха версия, че някой ще иска 5 минути слава като опре пистолет в главата на най-обичания от бг мюсулманите човек. Такава версия е невъзможна, защото този ще е наясно че дори и да оживее след тези 5 минути, рано или късно турците ще го убият. Истината е че на този са му дали много пари и после ще направят така да не го съдят и ще го изкарат тайно от България след 1-2 години, ако изобщо му дадат ефективна присъда. Бая бой изяде от сънародниците, които приемаха случващо се за истина, но този си е осигурил вече бъдещето - не го жалете толкова!
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нарочно се пишат коментари за възхвала на платения атентатор, защото искат да заблудят хората, че уж това е негово лично дело, а не е поръчков атентат. Истината обаче е че всичко е съчинено, обмислено и проиграно предварително. Видяхме как атентатора, които е бивш боксьор се пазеше от Доган, като ръкомахаше като някоя баба и отстъпваше назад за да даде възможност на Доган да се прояви като смел герой, който без страх се нахвърля срущу нападателя си! Посочих вече 5-те неща които трябваше да се постигнат с този нагласен атентат!
34
1
 
0
 
! Отговори
До 35 преди 11 години
Поредното активно мероприятие на ДС-ДПС-БСП се оказа поредната смешка, която обаче целеше няколко неща: 1.Да митологизира напускащия политиката Доган като герой2.Да не се разцепи ДПС след напускането на Доган, даже да се консолидира3. БСП и ДПС да ударят по ГЕРБ, Местан каза че ще се бори за връщане на демокрацията4. Да предизвикат международен отзвук пак с цел удар по ГЕРБ и Бойко, който има много силни позиции в ЕС 5.Да ударят по другата турска партия на Касим Дал-в дома на платения терорист намериха случайно оставени материали на другата турска партия, уж е техен симпатиза
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Важно + за 21
32
0
 
1
 
! Отговори
Октай е герой ! преди 11 години
Не плачи майко,не тъжи,че станах ази хайдутин,хайдутин майко БУНТОВНИК,та тебе майко ОСТАВИХ ,за първо чедо да жалиш! МАЙКО на Октай,БЪДЕТЕ ЖИВА и ЗДРАВА,ГОРДЕЙТЕ се с Вашия СИН!
31
0
 
1
 
! Отговори
турски цирк преди 11 години
Турчин стреля по турчин с турски газов пистолет зареден с кьорфишеци.А после "атентатора" получи як бой от развилнелите се башибозуци.
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нападението е резултат от националистическото говорене в българия,беше въпрос на време да се случи нещо подобноколкото до нападателя малко му беше!!!
29
0
 
2
 
! Отговори
Democracy $! 2013! преди 11 години
Негативна е обаче констатацията за страната ни, и от агресията, която видяхме срещу едно вече обезвредено лице от страна на присъстващите на конференцията, ако не е бил служителят от НСО да легне върху него, нямаше да се отърве жив от начина, по който с токовете на обувките го ритаха по главата представителниТЕ политици.Каква е разликата между Демокрация, Манипулация и Мутрокрация? Защо у Нас няма Резултат вече 23г. за Гражданите, а се твърди от представителниТЕ политици, че у Нас има Демокрация?
28
0
 
1
 
! Отговори
на къде водат парите преди 11 години
Какъвто и да е бил мотива на Октай едно е сигурно той не е САМОУБИЕЦ и някой му е обещал, че в критичната ситуация със стрелбата по Доган когато вероятността атентатора да отнесе някой куршум от охраната е изключително голяма/охраната действа бая закъснително????/, то всичко ще се размине само с малко кютек, както и стана. Някой запознат със сценарият му е обещал, че той няма да се прости с живота си, иначе се губи смисъла от взетите за ролята пари. Кой ли дава сребърниците?Все пак Октай Енимехмедов е сътрудник и създател на партията на Касим Дал/ЛИЧНО СЪОБЩЕНО ОТ БОРИСОВ/..... а Касим
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и австрийците скоро не бяха гледали такъв бой и опит за изнасилване
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
с ДПС в Европа ха ха ха
25
1
 
0
 
! Отговори
до 26 преди 11 години
а ако беше от партия *** и беше нападнал некой умник щеш да бъде разцелуван ли ва?