Октай оставил предсмъртно писмо, мислел, че ще загине

Нападателят не е искал да убие Доган, а да му покаже, че не е недосегаем
Обновена: 20 яну 2013 12:39 | 20 яну 2013 11:41,
331
Октай оставил предсмъртно писмо, мислел, че ще загине
Снимка: Reuters

Предсмъртно писмо е оставил с дома си в София 25-годишният Октай Енимехмедов, който вчера насочи пистолет към Ахмед Доган на конференцията на ДПС. Това съобщи на извънредна пресконференция Неделчо Стойчев, директор на Института по психология в МВР. 

Писмото е адресирано до майка му и в него Октай посочва, че може да загине и се извинява, че няма да може да завърши образованието си.

Мотивът на младежа бил личен, защото според Енимехмедов "Доган манипулирал хората".

Октай Енимехмедов не е искал да убие Ахмед Доган, а само да получи "своите пет минути слава" и да покаже на лидера на ДПС, че не е недосегаем, обясни Стойчев.

Това намерение се доказвало и с това, че пистолетът е бил зареден със сигнално-звукови патрони, които са целели само да произведат силен звук. Една от целите на извършителя е да стане публично известен и да сподели вижданията си.

Още по темата
Според Стойчев Енимехмедов е искал просто да направи политически преврат и да покаже на лидера на ДПС, че нещата трябва да се променят.  Нападателят обяснява деянието си като лично решение и по никакъв начин не приема да бъде свързан с други хора и мотиви, казаха още от МВР.

По думите на Стойчев мотивът на Енимехмедов е да покаже на обществото, че съществува и че неговото мнение трябва да бъде зачетено.

Това е моят начин да кажа на всички какво мисля, е заявил пред разследващите извършителят на нападението.

Октай се описвал като български патриот, който прави това за доброто на държавата.

Определял се като честен човек, с висок морал, и напълно самостоятелен в решенията си. Неговото деяние представлява еманация на неговото его, чрез което иска да покаже, че присъства в този свят и има какво да каже на обществото, заяви Неделчо Стойчев.

"Нека всички политици бъдат умерени в изказванията си, защото например изказването на Сергей Станишев преди време, в което той посочи, че правителството на ГЕРБ трябва да си замине, ако не с добро, то по другия начин, формират решенията на много млади хора", каза на свой ред министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. 

"По този начин хора, които се възприемат за патриоти като Октай Енимехмедов например, решават да променят нещата в политическия живот в България", коментира още Цветанов.

 

 

 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
0
 
0
 
! Отговори
joakina преди 11 години
До BGPapala4....v edin xyligan vse moje da se otkrie i nechto dobrotia biaxa papla4....pak DOGAN POSLE SE POIAVI S TAKAVA DOVOLNA YSMIVKA...4AK DA TI PRIZLEEaS NECHTO NE RAZBRAX....KOI BECHE TOIA DETO"CHTE NI VKARVA V PRAVIAT PAT"
156
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
от тук нататък ДПС ще има много привърженици
155
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
вчера НДК-то беше пълно със тъмни балкански субекти днес как е защото мисля да ходя на опера там
154
0
 
2
 
! Отговори
ТРИО преди 11 години
ЗА ДОГАН ТОЗИ АТЕНТАТ Е ЕДИН ГОЛЯМ ПЛЮС!ВИНАГИ КАЗВАМ ЧЕ ДОГАН Е ХИТРА ЛИСИЦА
153
0
 
1
 
! Отговори
Енимехмедов преди 11 години
НОВИЯ ДЖИНГИБИ СЕ КАЗВА - Енимехмедов
152
0
 
0
 
! Отговори
joakina преди 11 години
poboiat nad Oktai-demokrati4na posta li e ?sram za .....slyjbite ni....stoiat i gledat.....
151
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
от зверско по-зверско
150
0
 
3
 
! Отговори
BG преди 11 години
Интересно ми е сега с какви очи ДПС ще твърди че те са "демократична" и "европейска" партия ?!?!!Вече всички видяхме всички какви са ДПС - диви хулигани и варвари !!!
149
0
 
1
 
! Отговори
баба ви преди 11 години
Туй семейство много артистично. Той артист, а брат му танцьор. Да са живи и здрави, че ни поразвеселиха и ни накараха да мечтаем.
148
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отново изпълзяха човешки и интелектуални недоразумения като В.Дърева и В.Томова, които да ни кажат, че Луканов и Доган били най-големите политици на прехода. Лошото е друго! А то е, че и Боко Кратуня смята Доган за най-големият политик.....
147
0
 
3
 
! Отговори
H преди 11 години
Вчера всички видяха какво представлява турската партия ДПС.Виковете "убийте го,убийте го..." и линча над "атентатора"(един жалък наркоман) са характерни за османската империя,но ние сме в БЪЛГАРИЯ и тука няма място за такава етническа партия..
146
0
 
0
 
! Отговори
ДС БАШИБОЗУК ДПС преди 11 години
НЕ ТУРЦИТЕ ИЛИ МЮСУЛМАНИТЕ А КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ДС БАШИБОЗУК ОТ ДПС ИЗВЪРШИ ТОВА , ТИ КЪДЕ ВИДЯ ТУРЦИ ДРУГАРЮ 189?
145
0
 
1
 
! Отговори
МОЗЪКА преди 11 години
ТОВА Е НАЙ НОВИЯТ ТЕАТЪР ЗАЛА 3 НА НДК.ПЪЛЕН Е С ЗАСЛУЖИЛИ АРТИСТИ.
144
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
с ДПС в Европа ха ха ха
143
0
 
2
 
! Отговори
oktai преди 11 години
до пиф!подрепям те ! тези чужди делегаи по *** исказвания нямаха ли ? Пред тях НСО закъсняха и държаха ръцете на момчето за да могат делагати на ДПС да го ритат !!!Опитаха дори ДП-арите публично да го изнасилят , сваляйки му гащите! Тези хуманоиди не живеят в индия! Защо не го защитиха от НСО ? Защо спаха, и преди и след инцидента? А тези делегати какво видяха? Цял свят видя побоя, те не. ЦВЕТАНОВ тиква такава - оставка !
142
0
 
0
 
! Отговори
Dino преди 11 години
Toj e balgarin.Ahmed Dogan-sashto.Atentata ne e sreshtu DPS,a sreshtu balgarskite patrioti i nacionalisty,ot koito se strahuvat i DPS i vsichki antibalgarski partii,kato GERB,BSP,DSB,it.n.
141
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Листопад 23 еп. - Ревнивия Неджми заплаши Рамадан с воден пистолет
140
0
 
4
 
! Отговори
Хан преди 11 години
Подкрепям всички българи мюсюлмани и такива от турски произход ,които ги е страх от побойници -делегати и депутати на ДПС! Българите от турски произход са наши сънародници и не заслужават да бъдат лъгани и държани като заложници на една противо-конституционна партия ,създадена от комунистите и ченгетата. За вчерашния акт най-голяма вина имат БК(С)П ...Същите ,които искат да чертаят съдбата на вашите деца и внуци ,докато техните завършват Харвард и ходят на почивки на Хавай и Куба!
139
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
турците показаха на какво са способни
138
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
има много българи като Октай