Покушението срещу Доган било солова изява, няма съучастници

Повдигат на Октай 2 обвинения - за хулиганство и закана за убийство
Обновена: 20 яну 2013 10:09 | 20 яну 2013 10:08,
287
Покушението срещу Доган било солова изява, няма съучастници
Снимка: Reuters

На нападателя на Ахмед Доган - Октай Енимехмедов, предстои да бъдат повдигнати две обвинения – за хулиганство и за закана за убийство. 25-годишният бургазлия ще бъде задържан за 72 часа, съобщи пред bTV градският прокурор на София Николай Кокинов.

По думите му данните от експертизата на оръжието, с което Енимехмедов заплаши лидера на ДПС в събота, показва, че обективно не би могло с него да се осъществи убийство или да се стигне до смърт на нападнатия.

Кокинов подчерта, че атаката по време на конгреса на партията в НДК е солова проява, решението е било взето лично от нападателя и няма доказателства за негови съучастници.

На въпрос дали мотивите за случилото се преди ден са лични, градският прокурор заяви: „До голяма степен бих казал да” и допълни, че няма доказателства, задържаният мъж да е невменяем.

Още по темата
Според магистрата не е необходимо да се търси отговорност на делегатите, реагирали агресивно срещу заплашилия лидера им млад мъж. 

„Неминуемо в такива ситуации се причиняват вреди, не сме обсъждали такава мярка. А и не е необходимо според мен. Просто изненадата беше пълна за всички в този момент”, каза прокурорът.

По думите му е твърде рано да се говори за оставки в НСО или други институции заради този случай – към момента усилията били насочени към събиране на доказателства.

В понеделник случаят отива към Районна прокуратура, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
0
 
1
 
! Отговори
KINO преди 11 години
Една лошо изиграна и с долнопробен сценарий комедия! Защо по този начин ДПС иска да си втвърди електрората,който и без това не гласува за други? Или това е сценарий,за да се урони престижа на България?
170
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 11 години
Zakana za ubiistvo ne,samo huliganstvo.5 denonoshtija arest i da bude osvoboden.
169
0
 
0
 
! Отговори
fuck off преди 11 години
mrasnoto cigansko *** my se razmina i tozi pat za sajalenie.dano sledva6tiq pat go gramnat.samo smart za tyrcite do edin smart i smart do edin mrasnite *** boklucii.............o6te malko o6te malko i 6te doide i va6eto vreme...................nai dobriq tyr4in e martviqt tyr4in
168
0
 
0
 
! Отговори
Test преди 11 години
"Искам да се намеси съдът заправата на човека- кой им даватова право да ритатмомчето.Всеки човек имаправо на донстойнствонали .Кой ще го защити ,ще се намери ли човек ,адвокат давиди - бруталността."A, koi dava pravoto na onq cirkadjia da se pravi na kauboi???V tova prevarnaha Balgaria v edin cirk!Vsichkite za zatvora,a i nqkoi za ludnicata.
167
0
 
0
 
! Отговори
petkov преди 11 години
PLATEN AGENT NA SDEROV E NAPADATELQ.
166
0
 
1
 
! Отговори
експерт преди 11 години
Аз се чудя как не е застрелян на момента това е практика при активна защита.При пасивна защита телохранителя подлага тяло пред мишената.Тук няма нито едното,нито другото.Има охрана на нападателя от озверелите ***.При нормална атака Христо Бисеров и Местан щяха да са под столовете не на централно място.Тази партия трябва да се забрани като ПКК в Турция.Ще загубим още от останалите ни свободи,а те не са много.Отделно дето Доган стана МЪЧЕНИК а си е за затвора,като всички политици.
165
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 11 години
S odobrenieto na Hilari Klinton i Erdogan Istanbul se prevurna v koordinacionen centur na Al Kaida.
164
0
 
0
 
! Отговори
do 187 преди 11 години
daitemi valia ste go nosia vathu huya mi,tia e sladurana zaslujava si ya
163
0
 
3
 
! Отговори
ТОВА Е ТЕАТЪР... преди 11 години
....ТОЗИ ТЕАТЪР СЕ ИГРА ....НА ИЗБОРИТЕ В ЧЕХИЯ ----НАЛИ ЕДИН НАСОЧИ ГАЗОВ ПИСТОЛЕТ , КЪМ ГЛАВАТА НА ПРЕМИЕРА...???!!СПОМНЕТЕ СИ ....БЕШЕ БАЯ ,СКОРО..!!!ТОВА ОПРЕДЕЛЕНО ГОВОРИ ...ЧЕ ТУРСКО-ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ Е НА ЗОР ....И НАПЪЛНО ГУБИ ВЛИЯНИЕ СРЕД БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО!!ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ ЩЕ ПРОПАДНЕ НА ИЗБОРИТЕ !!ОТ ТОВА Е ГОЛЕМИЯ СТРАХ!!!!!
162
0
 
2
 
! Отговори
bg преди 11 години
V Turcia e zabraneno da se nari4ash bulgarin.
161
0
 
2
 
! Отговори
bg преди 11 години
Koi dopuska tezi turski nevernici v NDK?
160
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
скандално е насилието,което видяхме от дебелите костюмирани османлии.демонстрацията на азиатска жестокост показа на хората какво ще стне ако продължаваме да толерираме турците в българия.клали са ни 500 години,сега си въобразяват,че дедите ни залудо са си дали живота си да освободят народа ни.да внимават,защото малко ни трябва да ги изколим.
159
1
 
1
 
! Отговори
Guffaw $! 2013! преди 11 години
*** пишман бабаит кьорфишек пищов барут йок. Хептен сакатлък, бая кютек, бол сеир,Доган паша сарай ефенди та*ак кармазъ чок уйдурма.
158
0
 
3
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
Европейците какво видяха вчера и днес?? -видео по тяхните медии с превод на призивите за убийство и даже имаше опит за изнасилване )) някаква тълпа от дебели диви хора с скъпи костюми и обувки ..скачащи върху главата на 'атентатора" с воден пистолет - продължението е по стълбите където с викове кански подивели публични лица от разни региони (кметове и бизнесмени) тичаха след полицията и биеха атентатора ,,каква пародия и каква "култура" лъха в тези двулични държавници - А ЕВРОПЕЕЦА Е ОНЕМЯЛ !
157
0
 
1
 
! Отговори
Зигмунд Фройд преди 11 години
До GenВ интерес на истината, момчето даже не докосна милия ти ***...Човек се неутрализира като се обездвижи - нужни са 4 човека да държат по един крайник!А тези *** бяха 10 и ритаха, и удряха, а момчето даже имаше една свободна ръка!А на Бойко защо да му вадят пистолет, него ще го пречукат в колата му 5 мутри с автомати, както се трепят мутри!
156
0
 
2
 
! Отговори
коко преди 11 години
Прочетете и вижте какво мислят за нас французите - facebook/dimo.raikov.7
155
0
 
2
 
! Отговори
анонимчен преди 11 години
свидетели сме на моменти от историята на българия и 500 годишното турско робство.виждаме как турския башибозук бие ,млати и рита беззащтитен човек.а после искаха да му свалят и панталоните.явно досега нищто не се е променило в манталитета на турциете.те продължават да бият,ритат и млатят да свалят панталони и само изнасилване на публично място им трябваше в ндк.така 500 години турския башибозук е трепал и изнасилвал български юнаци и българки.найстина тези диваци ,орди,варвари не са за европа...
154
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
201, с '***' можеш да се обръщаш единствено към баща си. Аз живея в 'нормална' страна и мога да ти кажа, че няма съд на света, който да осъди хората, които се намесиха с оглед на ситуацията. Продължавай да сънуваш.
153
0
 
2
 
! Отговори
коко преди 11 години
Проfacebook/dimo.raikov.7 четете и вижте какво мислят за нас фран;цузите
152
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха дано срещу Станишев да е успешно :)

Спонсорирани публикации