Покушението срещу Доган било солова изява, няма съучастници

Повдигат на Октай 2 обвинения - за хулиганство и закана за убийство
Обновена: 20 яну 2013 10:09 | 20 яну 2013 10:08,
287
Покушението срещу Доган било солова изява, няма съучастници
Снимка: Reuters

На нападателя на Ахмед Доган - Октай Енимехмедов, предстои да бъдат повдигнати две обвинения – за хулиганство и за закана за убийство. 25-годишният бургазлия ще бъде задържан за 72 часа, съобщи пред bTV градският прокурор на София Николай Кокинов.

По думите му данните от експертизата на оръжието, с което Енимехмедов заплаши лидера на ДПС в събота, показва, че обективно не би могло с него да се осъществи убийство или да се стигне до смърт на нападнатия.

Кокинов подчерта, че атаката по време на конгреса на партията в НДК е солова проява, решението е било взето лично от нападателя и няма доказателства за негови съучастници.

На въпрос дали мотивите за случилото се преди ден са лични, градският прокурор заяви: „До голяма степен бих казал да” и допълни, че няма доказателства, задържаният мъж да е невменяем.

Още по темата
Според магистрата не е необходимо да се търси отговорност на делегатите, реагирали агресивно срещу заплашилия лидера им млад мъж. 

„Неминуемо в такива ситуации се причиняват вреди, не сме обсъждали такава мярка. А и не е необходимо според мен. Просто изненадата беше пълна за всички в този момент”, каза прокурорът.

По думите му е твърде рано да се говори за оставки в НСО или други институции заради този случай – към момента усилията били насочени към събиране на доказателства.

В понеделник случаят отива към Районна прокуратура, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
4
 
! Отговори
kkr преди 11 години
Много бой яде момчето, и сега кво няма да се повдига обвинение на тоя етап към хората дето го смляха.Извода какъв е в България - бития- бит, е*ания- ***, а на здраве :))))))))))))))
150
3
 
0
 
! Отговори
Gen преди 11 години
Малко го ритаха - много ясно, че трябва да бъде неутрализиран - имал е 2 ножа в себе си. След като се опиташ да застреляш някой докато не си с белезнии всичко може да се очаква от тебе. Ако извадят пистолет на Бойко после на човек няма да прилича.
149
0
 
2
 
! Отговори
ВАЛЕНТИНА преди 11 години
А какво става със депутатчетата ? Нали не ни казвате да вземем положението в свои ръце,както впрочим мн отдавна трябваше да направим ? Аз съм майка и ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ КЪМ САМОРАЗПРАВА ,ако това се случи ! Аз лично нямам какво да губя ,щом законите на собствената ми държава не защитават децата ни !
148
0
 
2
 
! Отговори
Селянчето преди 11 години
"И излезе мъжът с пистолета и натисна спусък-а, а на турчина му се смръзна ла*ното и направи лекичко "***" в гащата. И изведоха го, па умиха му дирника и пак го върнаха . И от този момент прероди се турчина и в друг турчин се превъплати, в цвят червен се превъплати и цвят жълт и още син цвят..." Из Евангелието на Селянина. Селянчето- 8:12
147
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
виждаме,че българия не е демократична страна а етническите турци не са за европеиския съюз .дали има престъпление или има театър и постановка щте каже полицията.но в една демократична и европеиска страна дори престъпника има човешки права.никой няма право да го линчува бие за него има съд и присъда.свидетели сме на османските орди и пълчищта който бият и линчуват беззащтитен човек и го ритат и млатят с юмруци.така са били и левски като са го пленили.турция не е дорасла за европеиския съюз няма д
146
0
 
1
 
! Отговори
оща преди 11 години
голям цирк
145
3
 
0
 
! Отговори
Исмаил преди 11 години
Доган е пич.Само ДПС.
144
0
 
0
 
! Отговори
Democracy $! 2013! преди 11 години
Да Гласуваме за Този, който въведе Пряка Демокрация. Гражданите Трябва да имат Възможност да гласуват за всеки по-важен въпрос,защото от това зависи Тяхното Бъдеще ( както е в Швейцария). Референдуми му е майката, но за Всичко, а не само за Белене. Тогава избори ще има Всеки месец, и политиците ще са Принудени да ни обясняват подробно, и да ни ухажват постоянно, а не както е сега, 4-5г. лапане, пък после "Потоп", но за Гражданите, a не за Тях(представителните Политици)! Да видим дали после ще има изказвания, че бил лош мат'ряла...!
143
0
 
3
 
! Отговори
ivan.aleksandrov преди 11 години
това си беше жив PR
142
0
 
0
 
! Отговори
Валя преди 11 години
Пуснете Октай, на ръце ше го носим.
141
0
 
3
 
! Отговори
цензурата преди 11 години
,,Според магистрата не е необходимо да се търси отговорност на делегатите,, За тези думи и позиция този магистрат трябва да бъде уволнен дисциплинарно поради непригодност , прилагане на двойно правосъдие и прикриване на углавно престъпление. Не може един задържан от гардовете и притиснат към земята човек приведен в безпомощно състояние да бъде ритан от тълпа охранени делегати отъждествяващи се с ПРАВА и СВОБОДИ, членуващи в европейски либерални организации и тоя наглец да твърди че нямало нужда да им се търси отговорност. За каква правова държава говорим след като прокуратурата прикрива престъ
140
0
 
3
 
! Отговори
УЖАС ЗВЕРОВЕ преди 11 години
ПОЛИТИЦИ ПРЕБИВАТ БГ ГРАЖДАНИН ТОВА ВИДЯХ АЗ
139
0
 
0
 
! Отговори
Democracy $! 2013! преди 11 години
Правото се съдържа в Силата.Навикът и Обичаят имат Силата на Закон.Най-висшето право често е най-висше Зло.Провинило се кучето, а Наказват свинята.Съдебното решение се Приема за Истина.Конституцията ни казва, че имаме Много права, а Наказателния кодекс - че не можем да ги Използваме.Обикновения човек когато открадне и го хванат, се Срамува, че е откраднал, а политикЪТ, че са го Хванали.Затворите и наказанията Не Могат да Превъзпитават,но Страхът от тях държи в подчинение тия които не попадат в категорията Недосегаеми.
138
0
 
0
 
! Отговори
Democracy $! 2013! преди 11 години
Обществото е Изобретило три способа да се държат хората в робство: Насилие, Пари и Свобода.ПолитициТЕ умеят да говорят дълго без да кажат Нищо, служейки си с много Лъжи, които представят за Истина.В парламента половината от депутатиТЕ Говорят за неща, които не разбират, а другата половина не разбира за какви неща се Говори.Обещават ли Ви да превърнат Мечтите Ви в действителност, очаквайте да превърнат действителността Ви в Мечта.По-добре е да Паднеш на лешоядите, отколкото на политици.Първите ядат мъртвите, а вторите Живите.
137
0
 
0
 
! Отговори
... преди 11 години
Нагласено и норочно.PR акция.
136
0
 
4
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
Дебелите кюфтета или така наречените "делегати" трябва да бъдат съдени !!! И да не заемат публични постове !!!
135
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
сапунката е пълна,не са били даже и стоп патрони за газов пистолет,те все пак могат да донесат леки увреждания от близко разстояние,в тази комедия са били звукови патрони като в театрална постановка
134
0
 
2
 
! Отговори
Democracy $! 2013! преди 11 години
Често желязната дисциплина я Налагат хора с дървени глави.Неограничени възможности имат само хората с ограничено Мислене.Не е важно, че нещо се развива Неправилно.Важното е то да Изглежда добре.Обикновено на тия дето им е Широко около врата ги стяга ШШапката.Добрите момчета отиват в рая,а ТЕ лошите където си поискат, но най-често на Майната Си.Оказа се, че Не Живеем на *** на географията, а Вътре в него.Напредъкът на страната ни е Осезателен - бяхме страна на Розите, сега сме на - Дозите.
133
0
 
4
 
! Отговори
Айде Бе! преди 11 години
Как така няма нужда да се търси отговорност от т. нар. депутати, които ритаха и скачаха върху момчето без никакви задръжки много след като той не беше вече в състояние да нарни никого и не представляваше заплаха. И това се предаваше по всички телевизии с часове! Как е възможно прокурор да има такова становище по случая, камо ли да го обявява публично!??! Какво - като не може държавата да си върши функциите, ние, гражданите, да се хващаме за гушите ли? Това ли е посланието?
132
1
 
2
 
! Отговори
П.Петров преди 11 години
Това, което се случи всъщност е, че един измамен от български политик гражданин му припомни, че не е толкова недосегаем, колкото си мисли и че ковчег с джобове няма.Въпрос на време е, липсата на държавност, от която страдат всички останали български граждани вече 23 години, да я усетят и политиците на собствен гръб. Комбинацията от около милион граждани, които няма какво да губят и липсата на държавност в държавата е експлозивна комбинация и само свещ стига.

Спонсорирани публикации