Жълтите павета се окървавиха (18+)

Орлов мост отново е блокиран от протестиращите
Обновена: 19 фев 2013 22:26 | 19 фев 2013 20:11, Бойчо Попов
1362
Жълтите павета се окървавиха (18+)
Снимка: Булфото

До сблъсъци между полиция и протестиращите срещу високите цени на електроенергията в София се стигна, след като пред полицаите на Орлов мост бяха хвърлени бомбички и димки.

За поне петима ранени предава БНТ. Движението на „Цариградско шосе“ бе блокирано в 19.50 часа, след като преди това протестиращите се отправиха и към парламента. Полицията се опитваше да направи блокада, с която да спре блокадата на булеварда. 

В телевизионни предавания бяха показани мнозина протестиращи с разбити глави, а самитеучастници твърдяха, че са били налагани с палки и после им е била отказана медицинска помощ, а линейките не се допускат в района на стълкновенията. На една от показаните полицейски кола се вижда и голямо количество кръв, текло на предния ѝ капак.

Доста хора бяха бити и блъскани от полицията, предаде и "Фокус". В момента голяма част от протестиращите се колебаят накъде да продължат и скандират на място "убийци". 

Хората скандират "оставка" и "мафия", както и "Българийо, събуди се". Протестиращите издигат и плакати с надпис "За чиста и свята република" и снимки на Васил Левски и Христо Ботев. 

По бул. "Цар Освободител" и в района има доста хвърлени предмети, остатъци от дрехи, обувки, счупени щитове на жандармерията. Полицията и жандармерията бяха атакувани с димки и пиратки, както и с камъни, бутилки, буркани и др.

Същевременно от другата страна на парламента шествието на националистите от "Атака" се придвижва с факли към паметника на Васил Левски. 

Към 21 часа в района на кръстовището на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и ул. "Фритьоф Нансен" протестиращите са счупили полицейска патрулка. Жандармерията е излязла в гръб на протестиращите, които са блокирали напълно движението при Моста на влюбените. В блокадата попаднаха леки автомобили на граждани, които се движеха по пътя. Към 21,25 протестиращите се изтеглят към паметника на Патриарх Евтимий, като по пътя с камъни и ритници обръщат и контейнери за боклук. 

Очаквайте подробности!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1362
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
10
 
12
 
! Отговори
varg преди 11 години
До МИРОПолицията не бездейства.Тя покривителства мафията на която и ти малко служиш.
27
8
 
16
 
! Отговори
НАПРАВИХ ИЗБОРА СИ преди 11 години
на идните избори съм твърдо за АТАКА! ГЕРБ ме предадоха, а за комуно-турска коалация НИКОГА не бих гласувал
26
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Иван Костов е образован човек(все пак).
25
4
 
27
 
! Отговори
БОКЛУК ! преди 11 години
Абе къде е Тиквунийй бе ? Неговите заптиета бият на орлов мост , а той сигурно ще гледа Шампионска лига . Ми тъй де , в извънработно време ...
24
4
 
23
 
! Отговори
Всичките са маскари! преди 11 години
Няма герб, няма бсп, няма сдс, атака, рзс и дпс...Всички вън, *** мръсни. Дойде време Народът да ви съди!!!"СТАВАЙТЕ РОБОВЕ АЗ НЕЩА ЯРЕМ" !!!
23
23
 
7
 
! Отговори
демократ преди 11 години
Какво ли не опитаха червените...Взривове пред вестници.Вотове на недоверие.Флашки с монтажи.Клепане в Брюксел.Ежедневни интервюта.Билбордове, че уволняват Борисов.Платени драскачи в Интернет.Организиране на протести, разбира се - народни.Но ние помним - КОЙ ЗАПАЛИ ПАРТИЙНИЯ ДОМ!
22
5
 
26
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
Буда ще драпа до изборите, тогава Цв.Цв. ще ги фалшифицира.
21
4
 
23
 
! Отговори
Йротей преди 11 години
В София става нещо страшно
20
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
* мръсно, проля българска кръв на деня на Левски!
19
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Народната милиция срещу народа!
18
3
 
11
 
! Отговори
varg преди 11 години
До Анониментака ли ве ченге само ми ела.Само ми ела.
17
1
 
31
 
! Отговори
коко преди 11 години
Цецо,къде се скри?
16
6
 
32
 
! Отговори
ВВВ преди 11 години
Кордон от жандармерията бе пробит и протестиращите тръгнаха на щурм. Стана меле и бой. Горяща макара разстрои полицаите и протестиращите пробиха кордона. В момента жандармерията атакува и бият здраво. Кръв заля центъра на София.Полицаите бяха изненадани от димки и пиратки и така кордона бе пробит. В момента има много арестувани пребити хора. В момента Андрей Слабаков попива кръвта на паднало в несвяст пребито момче на улицата.
15
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българоубийци!
14
32
 
15
 
! Отговори
МИРО преди 11 години
ЗАЩО ПОЛИЦИЯТА БЕЗДЕЙСТВА?АКО ТРЯБВА ДА АРЕСТУВАТ ВСИЧКИТЕ ТИЯ 200-300 ДРОГИРАНИ СОПОЛИ.ГОВОРИ СЕ,ЧЕ ИМ ПЛАЩАТ ПО 20 ЛЕВА НА ПРОТЕСТ,ДО КОГА ЩЕ ТОРМОЗЯТ ВСИЧКИ НОРМАЛНИ ГРАЖДАНИ?
13
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тези, които замерят с камъни и бутилки със запалителна течност, предварително са били подготвени за размирици!Те не са тръгнали да протестират мирно!Ако ще протестираш мирно, няма да носиш от къщи шишета!Това са купени хора, които са там за да правят размирици!Не позволявайте да се политизира протеста!Бог да пази децата ни, които са по площадите в момента!!!
12
4
 
34
 
! Отговори
eve1 преди 11 години
Българската пролет трябва да продължи! 24 години стигат,мафията вън!
11
15
 
46
 
! Отговори
ДОЛУ ДИКТАТОРА преди 11 години
Бойко Борисов ще свърши като Кадафи ! Може и като Чаушеску ...
10
5
 
32
 
! Отговори
ввв преди 11 години
С ИНАТА СИ И НАМКЬОРЛЪКА СИ ПРЕМИЕРЪТ БОЙКО БОРИСОВ ОЧЕВИДНО ЩЕ ВКАРА БЪЛГАРИЯ В ГРАЖДАНСКА ВОЙНА. Напрежението ескалира в столицата. На Орлов мост жандармерия и граждани се замерят с бомбички. Хората крещят Мафия!, Оставка! и Бойко Борисов*аст!. Размахват се плакати и Анентите на Боко Тиквата вън!Във Варна протестиращите вече броят около 8 000 души. Те крещят също срещу правителството на Борисов и искат оставка. След като положиха венци на паметника на Левски в Морската градина, шествието вече се движи из града.
9
10
 
41
 
! Отговори
Рони О'Съливан преди 11 години
Бойко докога?!? Питам докога ще чакаш за оставката?!? Докато първите трима протестни не умрат?!? Или....