Жълтите павета се окървавиха (18+)

Орлов мост отново е блокиран от протестиращите
Обновена: 19 фев 2013 22:26 | 19 фев 2013 20:11, Бойчо Попов
1362
Жълтите павета се окървавиха (18+)
Снимка: Булфото

До сблъсъци между полиция и протестиращите срещу високите цени на електроенергията в София се стигна, след като пред полицаите на Орлов мост бяха хвърлени бомбички и димки.

За поне петима ранени предава БНТ. Движението на „Цариградско шосе“ бе блокирано в 19.50 часа, след като преди това протестиращите се отправиха и към парламента. Полицията се опитваше да направи блокада, с която да спре блокадата на булеварда. 

В телевизионни предавания бяха показани мнозина протестиращи с разбити глави, а самитеучастници твърдяха, че са били налагани с палки и после им е била отказана медицинска помощ, а линейките не се допускат в района на стълкновенията. На една от показаните полицейски кола се вижда и голямо количество кръв, текло на предния ѝ капак.

Доста хора бяха бити и блъскани от полицията, предаде и "Фокус". В момента голяма част от протестиращите се колебаят накъде да продължат и скандират на място "убийци". 

Хората скандират "оставка" и "мафия", както и "Българийо, събуди се". Протестиращите издигат и плакати с надпис "За чиста и свята република" и снимки на Васил Левски и Христо Ботев. 

По бул. "Цар Освободител" и в района има доста хвърлени предмети, остатъци от дрехи, обувки, счупени щитове на жандармерията. Полицията и жандармерията бяха атакувани с димки и пиратки, както и с камъни, бутилки, буркани и др.

Същевременно от другата страна на парламента шествието на националистите от "Атака" се придвижва с факли към паметника на Васил Левски. 

Към 21 часа в района на кръстовището на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и ул. "Фритьоф Нансен" протестиращите са счупили полицейска патрулка. Жандармерията е излязла в гръб на протестиращите, които са блокирали напълно движението при Моста на влюбените. В блокадата попаднаха леки автомобили на граждани, които се движеха по пътя. Към 21,25 протестиращите се изтеглят към паметника на Патриарх Евтимий, като по пътя с камъни и ритници обръщат и контейнери за боклук. 

Очаквайте подробности!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1362
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
888
0
 
19
 
! Отговори
до 1063 преди 11 години
прясната кръв изглежда така, после става по тъмна, а ако прегледаш репортажите даже и пара излизаше ог главата на човека. А ако и на това не повярваш си бръкни по дълбоко в носа със санитарният ти нокът и виж цвета.
887
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Джандари...вашите заплати са от нашите пари...Режете си клона, гълъбчета. Само това мога да ви кажа.
886
1
 
7
 
! Отговори
да преди 11 години
да само на теб
885
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не
884
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само на мен ли ми се струва че тази кръв не е истинска ?
883
1
 
4
 
! Отговори
VESKO преди 11 години
BATE BOIKO, VIDIA LI SI ZDRAVNATA REFORMA NA DESITO ,ZA INCIDENT ,KOITO SE PREDAVA PO TV V CENTARA LINEIKA IDVA SLED 20 MINUTI I HILIADI OBAGDANIA I TO PO EFIR ,MOLLIA AMI AKO ENA 20 KILOMETRA KVO PRAVIM ,,DA GALKO ,PROSTO NE SLUSAS NARODA KOITO TE IZBRA ,AKO GO SLUSAS STE BADES CAR ,CAR BOIKO -1, PO DOBRE SLUSAI NA DIANKOV BASTAMU STE TI KAGE POUMNI PRIKAZKI,, I OSTE ZAPOMNI I PRO4ETI TUK ,NIKOGA NE SLAGAI K***RVI ZA MINISTRI ZASTOTO NIKOI GENERAL NIAMA DA IM KOZIRUVA ,DAGE I TI , A I OSTE
882
2
 
3
 
! Отговори
Валентин преди 11 години
Ушев и бира бях нагласл но както искаш !
881
0
 
17
 
! Отговори
MORDOR преди 11 години
Полицията без заповед не действа!Те имат много тактики за разспръскване на подобни мероприятия!Така ги учат.Нпример близо или зад протестиращите може да видите цивилни с радиостанции които дават инфо на спец частите за предстоящите дествия на протестиращите! 97 година когато се бих с тях забелязах ,че колкото и да ги провокираш не тръгват без заповед! Ако се стигне до бой не говорете по GSM и ако видите някой между вас цивилен да говори по радиостанция му я вземете и очаквайте атака от полицията
880
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 1046Абсолютно вярно. Българина иска да е роб, по рождение даже. И стигаме до парадокса-хем искаме да сме роби, да бачкаме нещо лесничко(ниско квалифицирано), а още по-добре-нищо да не вършим, хем парата да е в джоба, хем с-класата да е отпред с пълен резервоар. И като пубера научи, че чалгата не отговаря на реалния му живот, като всеки роб, онзи горе така е наредил и почва бунт. Това е психика и българина-не съзнава, че човек сам кове съдбата си. Наи-бедната нация сме и не управата е виновна
879
3
 
8
 
! Отговори
.. преди 11 години
Времето за преговори с властта изтече-Борисов обяви новия курс,изчисти шаматната дъска,и нареди новите фигури.Това е ново равновесно състояние,и е нужно време,за да се приеме от всички като новата нормалност.Затова според мен вече колебание няма да има,полицията ще е многобройна и безапелационна защото трябва всичко да бъде приключено тези 2-3 дни.След това ще останат само футболните агитки,но и те ще се оттеглят,като не могат безнаказано да се сливат с все по-оредяващите мирно протестиращи.
878
2
 
3
 
! Отговори
Валентин преди 11 години
Хайде бе Ушев че си лягам !
877
0
 
4
 
! Отговори
Ушев преди 11 години
До Валентин А , я у Перник не стъпиням
876
1
 
14
 
! Отговори
До Претория - ЮАР преди 11 години
Ей страшен конспиратор си ама не го доразви, Путин е извън земно което има за цел да превземе България защото под софия има безценно находище от криптонит и така, ще може да пребори добрият супер мен Обама, а бойко се явява Батман и защитава с зъби и нокти столицата ни цаедно с Робин (Цецо спорта). Пропуснах ли нещо примерно гладни и бедни хора от Готъм сити??? Или и те са спуснати с парашути от руски военни изтребители.
875
7
 
4
 
! Отговори
.. преди 11 години
Тъжно е да гледаш наивни хора които "мирно протестирали" покрай ултрасите-приятели, когато ултрасите провокирай полицаите и използват тълпата като укритие за набезите си,какво според вас си мислят полицаите?Че всички са едно.И когато има заповед за приключване на протеста, като дойде лавината от палки,полицаят НЕ МОЖЕ да подбира (да не говорим и че не вижда толкова). Не очаквайте полицията да изолира ултрасите,а вие ги изолирайте ако искате протеста да остане мирен.Мъчно ми е за неразбралите.
874
13
 
3
 
! Отговори
НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ! преди 11 години
САМО СЛЕД 3-м., НЕЩАТА ЩЕ СЕ РЕШАТ ЦИВИЛИЗОВАНО С ИЗБОРИ!!!!ТЕЗИ ---КОИТО СА НЕСИГУРНИ , ЧЕ ИЗОБЩО ЩЕ ВЛЯЗАТ В ПАРЛАМЕНТА ---ОРГАНИЗИРАТ ТЕРОР И ХАОС , ЗА ДА ВСЕЯТ СТРАХ В БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ НА "червения терор"!ТОВА СА ПЛАТЕНИ ПРОВОКАТОРИ И ОТЧАЯНИ ***!ЧЕРВЕНАТА *** , СЕ МЪЧИ ДА ЯХНЕ ВЪЛНАТА НА НЕДОВОЛСТВОТО!
873
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смърт за политиците. ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!!
872
6
 
1
 
! Отговори
.. преди 11 години
Протест без организатори,без водачи и без искания е един обречен протест,защото властта не толерира дълъг протест.Пред нея има 2 възможности-или да се договори с тълпата,или да го спре насилствено.И когато властта няма с кой да преговаря, и иска да приключи протеста по най-лесния начин-с насилие. Колкото по-дълъг е протеста,повече възможности ще имат ултрасите да се бият с полицията, които с право отвръщат.Сцените на насилие отблъскват обикновените хора,и протестът свършва. Затова вече е късно.
871
0
 
1
 
! Отговори
Валентин преди 11 години
Перник "Бачо Киро" 15 А
870
13
 
3
 
! Отговори
Претория - ЮАР преди 11 години
Москва, за пореден път прояви мръсната си балканска политика. Бойко се опитва да ги отреже за АЕЦ, отряза ги за Бургас - Дедеагач (и хубаво направи, че ако се разлее нефта в Бургас, морето ни става негодно за години срещу мижава 30 млн годишно, дето Русия и Гърция ще обират каймака от печалбата). Разни *** зелени енергии, подписани от Станишев, сега са в разбивката на всяка сметка за ток - нали това е целта - да се покаже колко АЕЦ била нужна. Тия смутове се дирижират от дългата ръка на Москва
869
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българина е роб по душа. Без да го съзнава той иска робството и с цялото си сърце иска да е роб. А като добавим към това всичката тъпотия в това племе, получаваме едно перфектно стадо по-податливо на манипулации от всички други. По времето на комунизма сме били добре. Например защо в технологичния ренесанс в дуги държави с едно ЕГН знаеш всичко, което те интересува, а тук леля рови в бележки и те гледа на кръв? Защото ние знаем как се прави а в IBM и през 60-те и сега са некомпетентни ***.