Кой окървави протеста

Шефът на СДВР: Да не превръщаме полицията в основно действащо лице
Обновена: 20 фев 2013 08:38 | 20 фев 2013 08:37, Елка Василева
162
Кой окървави протеста
Снимка: БТА

За съжаление въпреки призивите от хората да не се подават на провокация, част от протестиращите снощи в София не ги послушаха. Това са лица, които виждаме при много от протестите, които подстрекават и подбуждат към неподчинение и агресивни действия спрямо полицията и спрямо всичко останало. Това каза директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов за БНР.

Девет са лицата, които са потърсили лекарска помощ, от които по-голямата част са пострадали от хвърлени предмети от тези "протестиращи". Друга част са пострадали, когато са отблъсквани нападателите, опитващи се да пробият кордона на полицейските служители, обясни той.

25 са задържаните лица след протеста. От тях четири лица са непълнолетни. Останалите са задържани в ареста за 24 часа. Директорът на СДВР обясни, че характерно за подстрекателите е да използват за прикритие големите тълпи.

Йорданов призова да не се обръща полицията в основно действащо лице в този протест. Това са хора, на които е вменено от закона да опазват обществения ред, добави директорът на СДВР.

Още по темата
 Един от пострадалите по време на протеста вчера в София 66-годишният Милан Генадиев заяви пред bTV, че полицията действа в комбина с агресивните агитки.

Той обясни, че докато минавал покрай задния вход на сградата на парламента, дочул разговор между полицаи и група от оказалите се впоследствие по-агресивни протестиращи.

„Офицер каза на агитката: „Минаваме на втори вариант”. Полицията действа заедно с провокаторите, тя ги дирижира, поне 7-8 момчета бяха. Причината е ясна - някой трябваше да даде „тон”, за да се покаже, че протестиращите са лумпени. А можеха още от началото просто да ги отделят хулиганите и да се справят с тях”, обясни 66-годишният строителен инженер, който се занимава със собствен бизнес.

Той бе един от хората, които си тръгнаха от снощния протест с окървавени глави.

„Имам ли вид на лумпен? Нямам. Нито на насилник. Бях в предните редици и затова ме нападнаха – имаше ритане, блъскане, бой с палки – всичко от страна на полицията. Тази агресия не беше само към мен, към всички”, разказа пострадалият.

В отговор шефът на СДВР определи твърденията на пострадалия протестиращ като недопустими.

„Има пострадали както от протестиращите, така и полицаи. Когато има нападение на тълпа, както се вижда и от кадрите, възможно е да има пострадал гражданин, който се е намирал там. Няма данни за бити деца и бременни. Сред задържаните има четирима непълнолетни. Част от провокаторите са спортни крайни фенове, доста агресивни", коментира Валери Йорданов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
8
 
9
 
! Отговори
до 32 преди 11 години
Разбира се, че заставаш на тяхна страна, тикво проста.Когато милиционерите протестираха искаха гражданите да ги подкрепят. Сега като гражданите протестират, милиционерите чупят палки в главите им.
23
12
 
9
 
! Отговори
шефа преди 11 години
Министъра на вътрешните работи и директора на СДВР- моментално трябва да си подадат оставките. А прекия ръководител на акцията на жандармерията трябва да бъде уволнен дисциплинарно. Това ли е демокрация? Да се движиш пеша по улиците и да те бият полицайте?
22
7
 
9
 
! Отговори
Фен преди 11 години
Като вижда, че започва провокация към полицията с бомби, камъни и т.н. защо не се е изтеглил малко назад ами стои най-отпред да се прави на мъж.
21
25
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Заставам на страната на Полицията! Тези лумпели леко се разминаха. Трябваше с гумени куршуми и електрошок и як бой. Този човек, който е пострадал какво прави в първите редици заедно с лумлелите-провокатори? Вре се между шамарите, после полицията му е виновна.
20
4
 
11
 
! Отговори
Жижо преди 11 години
Покрай надрусаната агитка/не повече от 100 души/ пострадаха и други хора. Смятам, че останалите не трябваше да остават да гледат сеир, а да се отдалечат и съберат на друго място. Да оставят Дрогираната клика да им набият обръчите. Бой до припадък и да се нас.ират, когато решат да се бият с полицаите.
19
2
 
4
 
! Отговори
Тракийски преди 11 години
Това не е мисъл . Мислъл , ще започне когато да им спираме поразиите още в крачка . Това с шистовият газ беше мислене . С ЕРП-тата не е . Отчаяни сме . Това единственото , с което свързвам онези метежи от времето на Виденов, там хората също бяха отчаяни . А колкото до протеста той се изражда в движение. Това само по себе си означава ,че е акт на емоции , не на трезва мисъл. Основният въпрос ,който трябва да се запитаме сега е с кой ще сменим този провален политик? БСП+ДПС ? СДС? Атака? Кунева ?
18
4
 
12
 
! Отговори
Обективната Истина 2 преди 11 години
....Айде да си кажем ИСТИНАТА в очите! Футболни хулигани от агитките на два известни столични отбора,бяха там точно и конкретно за създаване на напрежение и разбира се...успяха да постигнат целта си,когато насреща си имат НЕ ЕВРОПЕЙСКИ ПОЛИЦАИ А ТИПИЧНО БЪЛГАРСКИ МИЛИЦИОНЕРИ,за които може би никак НЕ СЛУЧАЙНО има толкова вицове!!! И разбира се после типично по нашенски... ВСИЧКИ СЕ КРИЯТ ОТ МВР КАТО МИШКИ И НИКОЙ НЕ ИЗЛЕЗЕ ДА КАЖЕ ПРАВО КУМЕ В ОЧИ!!! ЗАЩО ИМАШЕ ПРЕБИТИ МИРНО ПРОТЕСТИРАЩИ ХОРА?!?
17
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Волен премиер! Истинският българин си личи и това е Сидеров!!!
16
4
 
3
 
! Отговори
партизанин преди 11 години
Янко е виновен дето оглавява протеста!Комунист-опортьонист!!!
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Че това са пълни идиотщини, на всеки е ясно. В случая, ясно се видя, че шепа хора не бяха дошли да протестират, а да се бият с полицията.Какво трябваше да стане, да има убити полицай и мирно протестиращи.ТОВА НЕ БЕШЕ ЦЕЛТА НА ПРОТЕСТА.
14
7
 
10
 
! Отговори
Яко преди 11 години
Провокаторите са умишлено изпратени герботикви!!!Доказателство: Даниела Пеловска!
13
3
 
5
 
! Отговори
ами преди 11 години
До Тракийски Може да е малко късно,но вече мислим и няма връщане назад!По добре късно, отколкото никога!
12
7
 
9
 
! Отговори
Зрител преди 11 години
Дрън-дрън...Всичко се видя по Канал 3...Жандармите-тиквопазители са ***...
11
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само погледнете какви долни лъжци ни управляват!!! Цвинокио милиционера изпрати провокатори да окървавят протеста на мирни граждани, а Буда извади някаква крадлива *** и я представи за инициаторка на протестите!!!!!
10
0
 
12
 
! Отговори
Обективната Истина ! преди 11 години
Като сме започнали със ИСТИНИТЕ за Майка България и нейните последни 23 години "съществуване" и "продажбата й на парче" от знайни и незнайни абсолютни национални предатели-политици..:( Нека да кажем и ИСТИНАТА за снощи..! Кой "окървави" протеста?!? "Окървавиха" го от една страна НЕ ИСТИНСКИТЕ ПРОТЕСТИРАЩИ а няколко групи от футболни фенове,които айде да не се лъжем,бяха там точно за да направят това,което и стана впоследствие! И от другата страна.. НЕЗНАЕЩИ КАКВО ДА НАПРАВЯТ В СИТУАЦИЯТА КУКИ..!
9
0
 
9
 
! Отговори
колчо преди 11 години
Нека да не се требим помежду си , а да требим тия дето требе. Това му е цаката. Да ги требим за чиста и свята република , за светлото бъдеще на децата ни.
8
2
 
10
 
! Отговори
преди 11 години
Цитат: "В "Люлин" се говори, че Младежа е бил освободен преди два месеца именно, за да създаде структури за масови безредици. " От къде освободен? Кой го е освободил?Намирисва ми на полицейски сценарий. Само онзи ден уж бяха узаптили 700-800 души, все криминални... Къде са те сега?Дали не ги внедряват между протестиращите???
7
4
 
12
 
! Отговори
Тракийски преди 11 години
До БГ Интересно ако нямаше протест колко хора щяха да отидат да поднесат цветя . Това е въпросът , който повече си задавам. Един народ заслужава своите управници . Линчувайте ме за това ако искате , ама протестите трябваше да бъдат ,когато се сключваха договорите с ЕРП-тата , когато се сключваха Договорите за Бургас- Александропулис , когато се сключваха договорите за Нефтохим и Балкан Еър. Докога зимата на нашето недоволство ще е тази в която умираме от глад ? Кога ще започнем да мислим .
6
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТА НЯМА ЛИ ДА ОБЯСНИ КАКВА БЕШЕ ТАЗИ БРОНИРАНА ОХРАНА НА НЕЖНАТА МУ ОСОБА...ОТ КАКВО ГО Е СТРАХ..ОТ НАРОДНАТА ЛЮБОВ ЛИ?!
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Твърденията на човека не са недопустими, а неудобни за полицията, защото са самата истина.