Най-много излязоха на протест във Варна

100-тина души се събраха в София, счупиха стъкла на автомобил
Обновена: 26 фев 2013 20:45 | 26 фев 2013 19:58,
400
Най-много излязоха на протест във Варна
Най-много излязоха на протест във Варна. Снимка: БТА

Над 1000 варненци излязоха днес на протест пред сградата на Общината. Оттам те тръгнаха към Катедралния храм с кметът на града Кирил Йорданов да подаде оставка.

И тази вечер имаше групичка, която се опиташе да заглуши искането на хората. Те обаче не успяваха да надвикат протестиращите, които открито скандираха „Кметът вън”, „Киро да си ходи” и „Всеки ден ще е така до победата”.

Шествието затвори булевард бул. „Мария Луиза”. То продължи по бул. „Христо Ботев” до бизнес хотела, а оттам да стигна до офиса на Енерго Про на ул. „Девня”.  Хората избраха обратният им маршрут към Общината да мине през областната управа.

Малко преди 19 часа протестиращите стигнаха до сградата на Енерго Про във Варна. Там отново ги очакваха полицаи със свалени щитове. След кратък престой хората се отправиха обратно към Общината, минаха през областна управаV със скандиранията си те продължаваха да зоват кметът Кирил Йорданов да сдаде поста. Пред сградата на областната администрация шествието полицаи очакваха. Служителите не реда го посрещна със свалени щитове и тук.

Близо стотина бургазлии протестираха тази вечер, предаде „Фокус”. Те отново се събраха на площад „Тройката”. Митингът протече мирно, на едно място. Всеки от дошлите граждани имаше възможност да изкаже собствената си позиция за ситуацията в страната.

Поносими цени, отговорни ръководители, мислещи за народа, независима съдебна система, обезглавяване на монополите и мафията, намаляване на ДДС за лекарствата от първа необходимост и смяна политическия модел в страна бяха исканията на протестиращите.

Около 60 души се събраха на протест и пред сградата на Община Велико Търново в поредния протест срещу монополите.

Малко над сто души се събраха за пореден път и на протест в София. Те се събраха на Орлов мост, минаха през Президентството, Народното събрание и след това блокираха кръстовището на Орлов мост.

Протестиращите счупиха предното и задното стъкло на автомобил, който се опита да премине през блокадата на кръстовище, предаде "Фокус".

По-късно стана ясно, че шофьорът е блъснал леко един от протестиращите, които се опитвали да спрат автомобила.

От МВР пък съобщиха, че 24 души са били задържани по време на днешния протест в столицата. Повечето от тях са носили забранени предмети - бомбички, боксове и тн.

Протести имаше и в Пловдив, Кюстендил и други градове на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
300
0
 
8
 
! Отговори
Попов преди 11 години
И днес родните депутати изработиха ударно народа, чрез добавянетона още един задължителен документ, който ще трябва да се плаща -Енергиен сертификат за всяка сграда ?! А бе господа Депутати,преди нашего брата да Ви извади още пари за сертификати, той ще еумрял 300 пъти от глад и от студ тъй както я карате !Попов
299
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
медиите се опитаха да прикрият самозапалванията, защоо слугуват на режима
298
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а аз няма да се самозапаля, просто ще взема един Макаров, и ще ще отнеса няколко народни кръвопийци
297
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
две от самозапалванията са преди оставката. А това във Варна, точно на сутринта преди оставката
296
4
 
4
 
! Отговори
do 335 преди 11 години
Tozi ot Varna, godpod da mu pomogne, ama i toi ne znae zashto se zapali !!
295
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най накрая информацията във вестник "Ретро", "Свободен народ" и "Галерия" на Алексей Петров и Слави Бинев за убийството на Бойко Борисов се осъществява планирано. Затова Христо Бисеров поръча Бойко Борисов на Сретан Йосич. Това е наказанието на международната наркомафия и ислямския фашизъм като резултат на разбития наркоканал "Брендо". Дано Александър Лилов сега бъде спокоен за новият модерен социализъм в задаващия се ислямски халифат ръководен от Ахмед Доган.
294
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 336В Тибет се самозапалват от десетилетия за доса по-смислени неща, само дето там живеят хора знаещи какво искат. Народ, който никога не е бил във война, никой от тях не е чакал армани мерцедес и манекенка. А кво да кажем ние с гайдите. Не сме държава не заради друго, а заради чалгаризираната нация.
293
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако сега не стане Революция с голям обрат то ще затъваме все повече.------------------- Не да затъваме, а да затъваш...
292
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абсолютно е ОК държавата само с три самозапалвания. А на бас! Ще повервам, че сме зле, когато ти се самозапалиш и изгориш на 80%. Стиска ли ти да го докажеш, а *** проста? Самозапалващите са болни хора, освен това почнаха да се палят след оставката, а не преди това. ***...
291
2
 
6
 
! Отговори
до 335 преди 11 години
три самозапалвания за две седмици, това ОК държава ли е?
290
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докъде сме я докарали, бе ***. Държавата си е ОК, а който иска да изкарва пари с протести, ще бъде бит, точка. Одеве някъв се репчи, че Бойко му казал да сади картофи. Ми като искаш да ядеш картофи, ще ги садиш... Да не би аз да си извадя пари от джоба и да те нахраня?
289
1
 
8
 
! Отговори
До 324 преди 11 години
Да организаторите са ***, ама вие нормалните с вашето гласуване я докарахте дотук. И СЛЕД КАТО НА НОРМАЛНИТЕ НЕ ИМ СТИСКА ДА СЕ БОРЯТ, ТО НЕКА ПОНЕ НИЕ ЛУДИТЕ СЕ ОПИТАМЕ. A на мен ми писна от нормални, бездушни и безволеви слуги докарали държавата дотук. Ненормална страна - ненормални решения. Страхлива му работа.
288
0
 
6
 
! Отговори
АНТИОЛИГАРХ преди 11 години
ВСИЧКО В БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ОБСЪЖДА И ПРЕПРАВЯ ЗАЩОТО ВСИЧКО В СИСТЕМАТА ОТ А ДО Я Е НАПРАВЕНО ТАКА,ЧЕ ДА ОБСЛУЖВА ОЛИГАРХИЯТА, МУТРИТЕ, ДЖАНДАРИТЕ МВР-ДС,И ЮДЕЙСКОЦИОНИСТКИТЕ МОНОПОЛИ ОТ КОНСТИТУЦИЯТА ДО САДЕНЕТО НА КОМПИРИ КОМУНИСТИ,ЦИОНИСТИ,ФАШИСТИ МАРОДЕРСТВАТ НАРОДА СИ "ЗАКОНОСЪОБРАЗНО" А КЛОУНА Я.ЯНЕВ РЗС-ДС ТОКУ ЩО ЗАЯВИ,ЧЕ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ СА *** СЪС СРЕДНО ОБРАЗУВАНИЕ И ДВА ПРЪСТА ЧЕЛО И НЕ МОГАТ ДА ИЗМИСЛЯТ НОВА КОНСТИТУЦИЯ А ТОЙ КАКЪВ ТОЧНО ГЕНИИ Е С КУПЕНО ОБРАЗОВАНИЕ
287
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С тези темпове след 20 години България ще е 5 милиона от които, 1,5 милиона ***, 2,5 милиона пенсионери, 0,5 милиона турци. В момента съм на 31 години, каква переспектива имам в България. Ако сега не стане Революция с голям обрат то ще затъваме все повече. Затова от Румъния в Япония, там ще бачкам каквото има, ще тренирам айкидо и ще ям ориз.
286
1
 
2
 
! Отговори
до 327 преди 11 години
Аз май никой няма да гоня, вече 4 месеца съм в Румъния, но мисля да отпрашвам за Япония, пък там каквото сабя покаже. Ще си пея песента на Емил Димитров "Моя страна..."
285
2
 
4
 
! Отговори
varnenka преди 11 години
3 mart e svjat den , i ne iskame na tozi den da se protestira !!!!Na tozi den trjabva da izlezem i da se obedinim vsichki grajdani, nezavisimo partija ili malzinstvo !!Samo taka obedineni shte si varnem otnovo dargavata !!Molja vsichki laineta, hlapeta i drugi zabludeni narkometa da si ostanat u doma !!!
284
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Честно да ви кажа, тези тримата ***, дето ги показаха по талавизиата ми приличат на Гочоолу, Дочоолу и Данко Хаирсъзина...
283
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да защитят малкото останала им свобода ? И да изискат останалата част от нея , полагаща им се по право и Конституция---------------------Кое точно право е погазено и щом имат права, защо искат нова Конституция?
282
6
 
7
 
! Отговори
ДУЛО преди 11 години
БРАТЯ,ИСКАЙТЕ СИ ДЪРЖАВАТА!ИСКАЙТЕ ВСИЧКО!ОБЪРНЕТ ЗНАМЕНАТА!ПРОГОНЕТЕ ВЪЛЦИТЕ!ЗА ДА ВЪРНЕМДЕЦАТА СИ!
281
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Но специалистът по PR - Бойко Борисов, облицова няколко станции----------------- Ми да ги беше облицовал Станишев. Или и за това няма акъл да се сети?