"Ролекс"-ът на дядо Николай отива на търг

Парите ще отидат за сметката на тока на църква "Св. Марина"
Обновена: 28 фев 2013 20:42 | 28 фев 2013 20:42,
52
"Ролекс"-ът на дядо Николай отива на търг
Дядо Николай. Снимка: Булфото, архив

Часовникът на пловдивския митрополит Николай, марка "Ролекс", който владиката дари на църквата "Св. Марина", ще бъде продаден на публичен търг на 10 март 2013 година, съобщи архимандрит Арсений - председател на църковното настоятелство, цитиран от БТА.

По думите му църковното настоятелство на храма е предприело процедура по подготовка на продажбата му в изпълнение на желание на митрополит Николай. Арсений припомни, че със средствата от продажбата на часовника ще бъдат плащани сметките за ток на храма и ще бъде извършена благотворителност.

Търгът ще се проведе в зала "Съединение" на 10 март 2013 г., като за 11.00 ч. е насрочен огледът на предлаганата вещ, а в 12.00 ч. ще бъде обявено началото на търга. Той ще бъде публичен - при отворени врати, и всички, които се интересуват, могат да присъстват, каза още архимандритът.

Още по темата
Той добави, че църковното настоятелство ще информира обществеността за начина, по който ще се разпореди с получените средства, като това ще стане съобразно волята на дарителя - дядо Николай. Към тази сума ще бъдат прибавени и парите, които постъпиха в църквата като дарения от богомолците, уточни Арсений.

Близо 3000 лева сметка за ток получи митрополитския храм „Света Марина” в Пловдив. Това е четири пъти по-висока сметка от нормалната, която получават свещениците, съобщиха от митрополията във вторник.

Заради непосилната сметка в храма събират дарения, а на входа е залепено съобщението за дължимата сума от 2940 лева. Освен това и дядо Николай дари "Ролекс"-а си, за да могат да се справят със сериозната сума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
dqdio преди 11 години
da qde dedoviq toq 40 godishen piklio
50
0
 
1
 
! Отговори
Finkov преди 11 години
danak religia ste sloji v patya chernata ikonomika na bg narod i religioznata mafia v BG.
49
0
 
1
 
! Отговори
Marco преди 11 години
popa udrya samara, da se sesta magareto . s mekite prashki svalya malkite ptichki.
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя поп май е и бизнесмен, ето малко цени на тези "евтини" часовници - swissluxury/rolex-watches-submariner-gold.htm
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Познавам много богати хора и бизнесмени, които НЕ носят скъпи часовници. Най-малкото прилича един поп да носи такъв скъп часовник, но очевидно човека има друго мнение. Може би му е подарък от някой добър "приятел". Каквато ни държавата, такива ни и поповете. Да не забравяме и кой предаде Левски!
46
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 11 години
От поповете и политиците по големи измамници няма на тоя свят .................... в църква не стъпвам и да гласувам не ходя,живея си спокойно и не ми дреме на оная работа !
45
0
 
1
 
! Отговори
Натъжих се преди 11 години
Часовника от ръката си е дал човекът. Един Ролекс имаше и му ги взехте, безпардонни монополи.
44
0
 
1
 
! Отговори
поп преди 11 години
Защо избраха Неофит за Патриарх Защото е болен и е правен операция на сърцето А през това време Николайчо ще навърши 50 гд
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
стига реклама на поп Колю.
42
2
 
4
 
! Отговори
менте преди 11 години
Както всичко останало, и Ролексът на мутрополит Николай е фалшив!
41
1
 
4
 
! Отговори
стоянчо преди 11 години
Алооооо, екипа, свалете вече тази новина! Голема работа като продават ролекса на дядо Николай! Или искате да организирате търга, а?!
40
1
 
3
 
! Отговори
180 преди 11 години
Ами сега какво правим? Всички попчета в пловдивско останах без Ролекси!!! Ужас! Срам за държавата! Ще се моля всичко с тях да бъде наред...
39
0
 
4
 
! Отговори
До 38 преди 11 години
Прав си човече,толкова много грешници с пари а един не се намери отиде и да плати сметката....но аз мисля че кандидати за слава не са липсвали...просто всичко отново е цирк и е за насочено внимание.....
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Предходния е прав!Току що прочетох в друг сайт че Патриарх Неофит навремето в Русе получил като подарък луксозен Мерцедес от депутата на БСП:Г.Генов!Няма нищо лошо в това че висшия ни клир получава скъпи дарения,а още по хубаво ще е ако бъдат използвани за благото на всички нас!
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Реално погледнато при наличието на толкова грешници бъкани с пари-никой не ще да плати тока на най-хубавата църква в Пловдив,която се намира до златарската улица на града.
36
1
 
5
 
! Отговори
баф мааму..... преди 11 години
БА СИ РЕЗИЛЯ. КАКВАТО НИ Е ДЪРЖАВАТА,ТАКИВА СА НИ И ПОПОВИТЕ ЧЕ И ПЕТЕРАСТИТЕ НИ СЕ ДОИЗПЕДЕРАСЧИХА. МАЙКО БЪЛГАРИО , ДО КЪДЕ ОЩЕ ЩЕ ЗАТЪНЕМ.
35
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Та не ми стана ясно за какво събират даренията- за нов ролекс ли. *** абсурда. Мислех си че църквата и вярата са нещо различно от ЕООД
34
2
 
5
 
! Отговори
nniki4a преди 11 години
Пример за щедрост-хахахаха или евтин популизъм?
33
2
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
ще го продаде разбира се..няма да приемат подаяния от педерасчето Евгени Минчев..църквата има достойнство преди всичко..ще се справи както винаги..
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Св. ПисаниеХА ХА ХА ХА ХА !!!!!!