"Ролекс"-ът на дядо Николай отива на търг

Парите ще отидат за сметката на тока на църква "Св. Марина"
Обновена: 28 фев 2013 20:42 | 28 фев 2013 20:42,
52
"Ролекс"-ът на дядо Николай отива на търг
Дядо Николай. Снимка: Булфото, архив

Часовникът на пловдивския митрополит Николай, марка "Ролекс", който владиката дари на църквата "Св. Марина", ще бъде продаден на публичен търг на 10 март 2013 година, съобщи архимандрит Арсений - председател на църковното настоятелство, цитиран от БТА.

По думите му църковното настоятелство на храма е предприело процедура по подготовка на продажбата му в изпълнение на желание на митрополит Николай. Арсений припомни, че със средствата от продажбата на часовника ще бъдат плащани сметките за ток на храма и ще бъде извършена благотворителност.

Търгът ще се проведе в зала "Съединение" на 10 март 2013 г., като за 11.00 ч. е насрочен огледът на предлаганата вещ, а в 12.00 ч. ще бъде обявено началото на търга. Той ще бъде публичен - при отворени врати, и всички, които се интересуват, могат да присъстват, каза още архимандритът.

Още по темата
Той добави, че църковното настоятелство ще информира обществеността за начина, по който ще се разпореди с получените средства, като това ще стане съобразно волята на дарителя - дядо Николай. Към тази сума ще бъдат прибавени и парите, които постъпиха в църквата като дарения от богомолците, уточни Арсений.

Близо 3000 лева сметка за ток получи митрополитския храм „Света Марина” в Пловдив. Това е четири пъти по-висока сметка от нормалната, която получават свещениците, съобщиха от митрополията във вторник.

Заради непосилната сметка в храма събират дарения, а на входа е залепено съобщението за дължимата сума от 2940 лева. Освен това и дядо Николай дари "Ролекс"-а си, за да могат да се справят със сериозната сума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
5
 
! Отговори
онзи гледа отгоре преди 11 години
До Анонимен Така е!Те(той) са(е) морално изпаднал(и) .Наричаме ги духовници ,а в същност те са без-духовни и неморални. Ще гори в катрана за това че е нарушил основните морални принципи на това което проповядва независимо дали ще се оттегли в манастир!!!Нека си припомним как е живял Св Иван Рилски за разлика от сегашните духовници и коментирания!
10
1
 
8
 
! Отговори
varg преди 11 години
Давам му 5 лева и автограф.
9
1
 
22
 
! Отговори
? преди 11 години
А който няма Ролекс с какво да си плати тока?
8
2
 
2
 
! Отговори
Kolev преди 11 години
oppallaaaaa.... listata na asortimenta prodavani stoki v monopolnata cherna ikonomika na BG i bez danatzi DDS se umnojava neprestanno nagore... mashallah i chasovnitzi li proizvejdate? aferim! bravo! ashkoolsun, pichoolar! aaaa dali i rabotyat - pokazvat tochnoto vreme efendilar??
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко години го подиграват за този ролекс, той сега се сети!Не само ролекса, всичко разпродавайте и помагайте на бедните, затова сте Божии служители, а не светски люде!
6
2
 
10
 
! Отговори
Истина преди 11 години
НЯКЪДЕ В БИБЛИЯТА НЯКОЙ Е КАЗАЛ: ВИЕ ПРЕВЪРНАХТЕ БОЖИЯ ХРАМ В ТЪРГОВСКО ТЪРЖИЩЕ
5
0
 
6
 
! Отговори
продуктово позицион преди 11 години
Ееееее, похвално, ама сега вече това е рекламна кампания цяла седмица. До 3 - ами сети се кой има най голям интерес да се споменава фирмата нон стоп по новините !
4
2
 
7
 
! Отговори
Теди преди 11 години
Скоро всички ще сме принудени да продаваме часовници ,пръстени и т.н. да си платим тока...
3
3
 
9
 
! Отговори
банкеръ преди 11 години
Интересно откъде му е.
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Ролекс"-ът на дядо Николай отива на търг- Църквата говори за продажба на ролекс представете си каква игра е и там имоти, заменки , власт, далавера в името на господ, ДАНО ГОСПОД ВИ ГЛЕДА И ОТИДЕТЕ В АДА С РОЛЕКСИТЕ И ЛИНКЪЛНИТЕ ГОСПОДА "СВЕЩЕННИЦИ"!
1
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на Дядо Николай, той е единственият достоен за патриарх.