Отвличането на Лара е поръчка отвън, смята Танов

Отлагането ни за Шенген било „глътка въздух“
Обновена: 8 мар 2013 10:11 | 8 мар 2013 10:11,
74
Отвличането на Лара е поръчка отвън, смята Танов
Шефът на "Митниците" Ваньо Танов. Снимка: Impact Press Group

Отвличането на 10-годишната дъщеря на Евелин Банев-Брендо е дело на международната организирана престъпност, предположи началникът на „Митниците“ Ваньо Танов, който е бивш шеф на ГДБОП.

„Това е едно изключително тежко и бих го нарекъл гнусно престъпление, защото децата не могат да избират родителите си, а и не могат да носят отговорност за постъпките на родителите“, заяви Танов пред БНТ.

Според него отвличането на Лара е поръчка отвън.

„Аз силно се надявам, че това не е акт на българската организирана престъпност, а е акт на международната организирана престъпност. Защото, ако първото е вярно, значи вече са преодолени всякакви граници и това не е никак добро за страната ни. И от тази гледна точка, може би трябва да се изчакат тези няколко дни, да завърши процесът и тогава ще стане ясно какви са мотивите евентуално за отвличането на това дете“, каза Танов.

Според него влизането ни в Шенген има единствено политическа стойност, а отлагането на разглеждането на въпроса за България и Румъния за края на годината той определи като „глътка въздух“.

Още по темата
„Защото в условията на тежка икономическа криза в целия Европейски съюз, това би натоварило допълнително България с огромен човешки и материален ресурс, за да се справи със задачите, които ще произтекат от влизането ни в Шенгенското пространство. Така че аз не виждам това да е някаква трагедия, а по-скоро е по-голяма гаранция за сигурността не само за България, а и за страните от Европейския съюз“, смята Танов.

Според него обратното би довело в този момент до връщане и засилване на контрабандните канали към вътрешните граници на България.

„Ние положихме огромни усилия в последните три години тези канали да бъдат пренасочени, отбити. И при едно влизане, особено при тази ситуация на политическа нестабилност, на силно изразена икономическа криза не само в България, но и в европейските страни, от тази гледна точка невлизането ни в Шенгенското пространство не е трагедия, а е по-скоро глътка въздух“, обясни шефът на „Митниците“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
14
 
! Отговори
Митничар в оставка преди 11 години
Това дето го коментираш Танов, всъщност защо го правиш? Коментирай Лукойл и далаверите им с горивата, коментирай, как там лъжат твоите служители или те може би искат да ги послъжат. Ако знаеше как ти се канят да те смачкат едрите контрабандисти от Лукойл дето им взе лиценза, особено сега като падна правителството, нямаше да си отвличаш вниманието.
65
0
 
14
 
! Отговори
Протестиращ преди 11 години
Премиера посъветва да топим ближния бръкнал дълбоко в кацата с меда.Направете го тук и четете и сигнализирайте.anticorruption.bg/index.php?id=864&state=browse&max=10&start=0
64
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
toia na rabota li e oshte
63
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
отвличането е от Герб айде чао
62
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пореднияш ПИШМАН милиционер каза поредната ГЛУПОСТ.Върнахме се в годините на министър Начев(1997).На този му липсва само Жени Калканджиева.
61
2
 
19
 
! Отговори
Каквото повикало, преди 11 години
Дано имат съвест похитителите. Да не стресират детето. Нека му дадат кока, да му олекне на душицата. Да му намалят напрежението, така както баща му се грижи за учениците по училищата.
60
5
 
24
 
! Отговори
перо преди 11 години
Отвличането е дело на БСП! Защото ако Брендо проговори горко му на Станишев!
59
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
TOVA NE E AKT NA BG ORGANIZIRANATA PRESTAPNOST, A NA VISH BG POITIK
58
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каква излезе тя? Ми то било голяма далавера, че ни били приели в Шенген. Крайно време е да се похвалите и с това. Благодарение на ББ и най-вече на ЦВ ЦВ не ни приеха в Шенген.Добре, че бяха те иначе лошо.
57
1
 
23
 
! Отговори
Анонимчо преди 11 години
върнете смъртното наказание.
56
3
 
19
 
! Отговори
Danyor преди 11 години
Къде го чукат, къде се пука! Вместо да каже нещо по въпроса с "Бианка отвлечена от баща си с помощта на митничари", което е негова отговорност, започва да прави анализ на отвличането на Лара. Е-е-е, то бива дебелоочие, но чак пък такова....
55
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
53. Каква дейност се е променила на Митниците. , че са " пренасочили наркотрафика ".( под тяхно крило )За това Борисов преди 4 години се насочи да оправи първо митниците.И Американците писаха за това и май му повярваха .Сега Борисов си подаде уставката , българите протестират и американските телевизионни новини не го споменават !Какво се случи ?
54
5
 
24
 
! Отговори
pinko преди 11 години
щом на 20м от резиденция Бояна където живее Плювналиев могат да отвлекат човек със стрелби и панаири и това да го види единствено някаква продавачка от съседния хоремаг, смятайте каква е охраната на резиденцията....НСО за пореден път доказаха че няма по-куха структура в страната от тях. след отвличането основните действия на полицията се заключаваха в това да чакат сигнал за опожарен джип в гората... какъв Шенген?! за какво говорим въобще?!
53
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Верно е, че децата не избират роителите си, но определно не е вярно, че НЕ МОГАТ да носят отговорност за делата на родителите си!Самото отвличане е ФАКТ за това!Отговорност на родителите е че са го вкарали в този 'филм'.Накратко: "кога яли кюфтетата не рИвали, а сега.."Да му мисли баща и кво ше пее в Милано...Иначе къщата им не е лоша , пък и тока може би си плащат :)
52
2
 
22
 
! Отговори
Димитър преди 11 години
И какво сега,държавата гръмна за дъщерята на един наркоразпространител?Тоя същия с неговата дейност е убил хиляди дъщери с дейността си!Сега трябва да съжаляваме *** ли?Абе в мафиотските среди,когато някой се издъни и го отнася цялото му семейство-стига сте парадирали,това си е нещо нормално!!!
51
1
 
23
 
! Отговори
? преди 11 години
53. Е на това му се вика шеф на митниците . Има прости. в управлението , по-прости ,а те тоя е на-*** .така ги избират по класация от Министерския съвет .Затова ни фалираха !
50
0
 
14
 
! Отговори
dimitar преди 11 години
za balgarskite banditi e glatka vazduh.pri otvaryaneto na shengen ste izbyagat golyama chast ot malkoto ostanali kadarni specialisti.togava ste tryabva da vdigat zaplatite za da ostavat a na tyah djobovete sa im na garba i ne im se plashta.ako ne pokachat zaplatite da zadarjat horata biznesat im spira.
49
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре де в цялата ДЪРЖАВА няма ли нормален и образован човек та са сложили тоя неандерталец шеф на митниците ???*** митниците като им гледам шефа
48
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
---46Ама в белите държави Президентите на са ----,като нашите Президенти ,...***.о Маринковци!В момента Бг-РАЗУЗНАВАЧИ СИ СЕДЯТ ПО ЦЯЛ ДЕН В КАБИНЕТИТЕ И ЧАКАТ НЯКОЙ ДА ИМ ДАВА ЗАДАЧИ ,.......А ТАКЪВ ---НЯМА !
47
1
 
25
 
! Отговори
:) преди 11 години
Появата на Танов е творение на малаумно извънземно с грешно ЕГН и счупен GSM и защо точно в БГ трябваше да го изпуснат извънземните ;)