Полицаи поискаха да се заплаща допълнителният им труд

Около 100 служители на МВР се събраха в парка "Заимов"
Обновена: 17 мар 2013 10:01 | 16 мар 2013 14:04, Петя Славова
353
Полицаи поискаха да се заплаща допълнителният им труд
Снимка: Булфото

Около сто полицаи и служители в МВР се събраха в парка "Заимов" в София, пише БТА.

Един от основните организатори на събирането е Синдикалната федерация на служителите в МВР. Председателят й Валентин Попов посочи, че инициативата очертава очакванията от служебния министър на вътрешните работи и следващото правителство.

От синдиката заявиха за пореден път, че няма да се откажат от искането за заплащане на нощния труд и този в почивните дни. Валентин Попов каза, че вече се водят разговори със служебния министър Петя Първанова, след като едностранно МВР прекрати споразумението със синдиката.

Мястото днес е избрано символично, защото преди четири години около 15 000 служители на министерството се събраха тогава на най-големия полицейски протест.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


353
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
276
2
 
8
 
! Отговори
///// преди 11 години
Неубедително е 100 души да искат заплащане на нощния труд и този в почивните дни, а другите служители от МВР да не ги интересува и да не подкрепят синдиката.Това означава, че същите ценят това, което получават за труда си и знаят, че извън системата положението ще им се влоши и за това не са съпричастни със синдикалната организация.Изглежда, че на този синдикат проблема е прекратеното споразумението с МВР, затова излизат в градинките до симулират някаква синдикална дейност.
275
5
 
5
 
! Отговори
4ENGETO преди 11 години
TRIABVA DA GI SAKRATIAT TEZI BOKLUZI
274
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 322, колко е заплатата на един работник или служител тук и в нормалните страни?
273
1
 
9
 
! Отговори
Бейтула преди 11 години
Тези полицаи не са ни виновни за проблемите, които са натрупани в обществото. Станах неволен свидетел на разговор между двама полицаи на служебния паркинг пред НС. Тезата бе, че ще се оправим кат оправим онези 240 ***, които в момента слизаха пт автобусчетата. ТЕ СА ЧАСТ ОТ НАС И ТРЯБВА ДА БЪДЕМ ТОЛЕРАНТНИ. а за тези 2 месеца ние ги побъркахме, по скоро провокатори, които бяха пуснати целево сред протестиращите. С изключение на една пукната глава, неясно от кого кръв по улицата НЯМА.
272
8
 
5
 
! Отговори
Някой преди 11 години
До Анонимен 321- В БГ колко е заплатата на полицая и колко е заплатата в ЕС на същият служител???Естествено че с такива заплати ще вземат рушвети,и ти да си и ти ще вземаш,ако не ти стигат парите и не можеш да свържеш двата края и да си изхранваш семейството.Я да ги стимулират с високи доходи,дали ще вземат,а?!Един полицай в БГ взема 600-700 лв заплата в ЕС по 2000-3000 евро!!!!Ако и тук бяха така заплатите им,всеки щеше да си върши съвестно работата!!!
271
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БГ е страната в ЕС с най много полицаи на глава от населението и най-голяма престъпност!!! За какви пари и доплащания говорите тук?!?!
270
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой тук не може да разбере,че полицията ще е добре когато икономиката работи и цялото общество е добре! Не може държавата да се тресе от икономически и социални проблеми, а някой да си позволява да иска още от данъкоплатеца!
269
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
313,аз съм юрист със защитена правоспособност и не е проблем да изляза от структурите на МВР,кога ще го направя ще реша само и единствено аз.Когато се пишат глупости и неграмотници си разтриват егото върху жестокия труд на колегите ми -ме засърбяват пръстите.Запомнете труда на ПОЛИЦАЯ е много тежък и стресиращ-в световен мащаб е признат за пети по риск,затова и категорията труд е първа-но това не е превилегия,а тежест,Изпуска се и друго-ние сме служители-работно време-винаги когато те извикат.
268
0
 
1
 
! Отговори
Някой преди 11 години
Съжалявам за объркването исках да посоча 313 номер!!! 310 на дали ще ме разбере с неговата некомпетентност по въпроса
267
7
 
3
 
! Отговори
Някой преди 11 години
310- Браво,само да има кой да те чуе и да го прочете,ама тук като гледам само некомпетентни по този въпрос и не работещи в системата коментират.Все полицаите им виновни,ама като не са от тази страна,нищо не разбират.Вярно че има и черни овце,ама тези който кадърно си вършат работа,защо не ги коментират?!Всичко една завит... като толкова много си мислят че полицаите имат привилегии и се в супер положение,защо те не станат полицаи,а?Само могат да плюят и да псуват!!
266
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
купете си винетни стикери за личните коли.
265
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой долу беше споменал 70 000 полицаи-28 000 са назначените по данни на МВР,а останалите са пожарна,жандармерия,телефон за спешни случаи,бедствия и аварии и всичко друго-справка сайта на МВР-до 70 000.В много Европейски държави пожарна и бедствия и аварии са към общините,те имат и големи структури общински полицейски служби-с високи заплати и добри социални придобивки,но там данъците са високи за богатите-около 42-49%-висока социална защита,добра и наситена полицейска защита-така е в Европа.
264
1
 
9
 
! Отговори
До 313 преди 11 години
Решението е много просто-като не ти харесва вече да си полицай, напускаш и отиваш в частния сектор! Тогава ще ти стане ясно как плащат извънреден труд!
263
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
310,лъжеш като дърта ***-прав си само за 20 заплати-засега-другото не са превилегии!Кой не взима пари за дрехи,за 13 заплата да не те чуе жена ми,че ще си замине-аз лично не съм получавал,отпуската е по закона за МВР,ама извънреден труд не плащат,та компенсират с някой ден отгоре,обаче и отпуската не дават,защото няма кой да бачка,това,че не се пенсионираме на 45 години,как не си го разбрал,Обаче и това не си чул,че полицаите не са 70 000,а 31 000-щата,а фактически са назначени около 28 000.
262
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Системата на полицията на България е най-нереформирания сектор! Той спешно се нуждае от дълбоки структурни промени, а не от заплати и привилегии!
261
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
305,Високо КАДЪРНИТЕ от Тройната направиха инфлацията за 2008г.12%,а некадърните от ГЕРБ-инфлация за 2012г-2.6%,за януари 2013,2,6,ръст на икономиката за много тежката 2012 г,1,5%,и оценка на международната агенция МУДИС -стабилен-справка ЕВРОСТАТ-инфлация.Това говори,че което и правителство да дойде след ГЕРБ и вземе заеми-ще бъде с нормална лихва.ЕТО ТОВА ГОВОРЯТ ФАКТИТЕ,ЧИСЛАТА.НАПРАВИХМЕ ГО ВСИЧКИ НИЕ С ЛИШЕНИЯ,А МОНОПОЛИТЕ НА ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ НИ ИЗПИХА КРЪВТА.Долу енергийната мафия и майка
260
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига привилегии! Малко ли е,че не плащат осигуровки, имат големи отпуски, вземат пари за дрехи, 13 и пр.заплата, пенсионират се на 45 г.!!! Който не му харесва спокойно може да напусне, и без друго 70000 полиция е непосилна за издръжка!!!
259
1
 
6
 
! Отговори
ЦАЦАРОВ Kога преди 11 години
А кога хората ще излязат срещу БАНКИТЕ?Г-н Главния Прокурор ЦАЦАРОВ кога ще повдигне обвинения на 5 000 души!?В Исландия, която е с население 320 000 души, 200 души бяха вкарани в затвора, виновни за разоряването на страната.Няма ли да повдигнете обвинения срещу Бойко за фабриката му за нелегални цигари? А чадъра над Мишо Бирата? А рекета над бизнеса?Това е пътят към спасението на България!
258
1
 
7
 
! Отговори
МАТРЯЛА преди 11 години
ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ ИЗПРАЩАТ НА ПОЧИВКА НА МАЛДИВИТЕ - ТОВА СА ДОБЛЕСНИТЕ ПОЛИЦАИ НА ЦВ.ЦВ. И Б.Б. - ЗА СМЕТКА НА ДЯНКОВ - И БЕЗ ТОВА ОПРЕДЕЛИ НАЙ ВИСОК БЮДЖЕТ!!!ЛОШИЯТ МАТРЕЯЛ СИ ОТИДЕ ИДВА КАЧЕСТВЕНИЯТ!!!НА КОЙТ НЕ МУ ХАРЕСВА ДА НАПУСКА МОМЕНТАЛНО
257
0
 
13
 
! Отговори
Бай Мангал преди 11 години
Да напускат като не им харесва! Не стига, че и след пенсия изяждат работни места /за охрана МВР и МО с предимство/ , ами и още искат. Сборкали са църквата където да се молят. 90% от българите не ги подкрепят.