100 млн. евро държат нашенци в кипърски банки

Съседите от Румъния кътат там същата сума
Обновена: 21 мар 2013 11:04 | 21 мар 2013 08:08,
67
100 млн. евро държат нашенци в кипърски банки
Снимка: Reuters

Български юридически и физически лица без банките имат депозити в размер на общо 100 милиона евро в кипърски банки, сочи статистика на Европейската централна банка (ЕЦБ), цитирана от Ройтерс.

Депозитите в кипърски банки възлизат на общо 107,8 милиарда евро. От тях 38,2 милиарда евро са на банки, а 69,6 милиарда - на други юридически, както и на физически лица. Малко повече от половината от общата сума по депозитите, 56,6 милиарда евро, е на кипърски вложители.

Румънски физически и юридически лица (без банки), подобно на българските, имат общо 100 милиона евро в кипърски банки. На първо място по този показател в ЕС убедително са гърците с 4,7 милиарда евро, следвани от британците с 2 милиарда евро.

Още по темата
ЕЦБ не предостави статистика за депозитите в кипърски банки на банки от Европейския съюз страна по страна.  Тя не изнесе и данни за депозитите от държави извън ЕС.

Според международната рейтингова агенция Мудис обаче руски банки са имали към края на миналата година вложени 9 милиарда евро в кипърски банки (от общо 12,8 милиарда евро, вложени в кипърски банки от банки извън ЕС, според ЕЦБ), а руските корпоративни депозити на острова възлизат на близо 15 милиарда евро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
evro sauza znae kade e parata i tam natiska ne se naqdoha
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 21,03,13:Дааа, кипърците форсират блъфа пред ЕС: "давайте парите, ако ще давате, иначе дава Путин, ние пък му даваме газа, той става цар на Европа, ние - негови кучета". Не съм хич сигурен, че на Меркел (самата тя с комунистическа закваска) ще и мине точно тоя изтъркан социалистически номер, особено като чувам, че в Германия се пръкнала антиевропейска партия за изборите. На МВФ (без който 10-те милиарда, които Кипър чака, висят) пък - хич. Ще се надлъгват, но, не вярвам Путин да ги излъже.
22
4
 
5
 
! Отговори
работещ преди 11 години
До Мусолини 27:Ти кое поколение комунистче си, ***? Питам, щото си бая тъпо? ЕС може да се лапачи, НО СА МНОООГО НАПРЕД ОТ РУСИЯ ВЪВ ВСИЧКО, да не говорим за САЩ. Русия е просто една изостанала държава с мегаломански амбиции на командващите я комунисти и много нещастен народ, който не може да ползва огромните богатства на държавата си. А това, че на запад управляват безхаберници, вече е виждано. Накрая пак западът ще се оправи, а който се върже с Русия и Китай ще умира. Така е, комунистче.
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 34:И кафето да намалят!Ако могат токсикоманите,ако могат.
20
1
 
3
 
! Отговори
работещ преди 11 години
До До 16.Много си умен, ама днес четем, Русия-та на твоя Путин нещо не щяла да дава повече пари на Кипър, да не си разваляла приятелството с ЕС. Та, аз, като по-***, се питам, дали пък великият Путин не дава повече парички, щото вече Кипър тъй и тъй си го има за усвоен. Че ЕС са не особено интелигентни лапачи, вярно е, но нещо не ми се вярва те и САЩ ей така, за бог да прости, да са харизали Кипър на Путин. Кипърците пробват номера "дайте парите, иначе ще просим от Путин и му даваме газ".
19
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Може и да се разпадне ЕС но знайте той е измислен от нас българите копие е на АПКто и то по лошо остана местната администрация направиха една крадлива шапка от горе с големи заплати и коромпирана кажете ми къде е разликата между ЕС и нашето АПК.
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бай Тошо - доде време лошо!
17
2
 
6
 
! Отговори
гербер преди 11 години
Ревете,че сме бедни и вижте колко много пари държите в банки и в кипър и в България това са все пари на обикновените хора реват а не ги влагат в бизнес да има работа и оборт движение на пари българите в ЕС са паралии ама се жалят и искат повече.
16
7
 
9
 
! Отговори
Мусолини преди 11 години
До 23Ти да не си сляп да видиш накъде отива света и Европа, бе ***!ЕС се разпада неудържимо, а с това и желанието за кражби на европейски пари на гербери като теб.Русия се завръща в нашите двустранни отношения,защото утре няма кой да гарантира националната ни сигурност с осакатената ни благадарение на западните ни и турски "партньорчета", армия. България трябва да развива леката си и хронително-вкусова промишленост, както и земеделието, благодарение на които ще имаме пазари на Изток в Азия.
15
4
 
5
 
! Отговори
До 16. преди 11 години
Путин ще се включи , ще даде изгоден заем на Кипър , за да си набавят 5.6 милиарда пред ЕС , а ЕС ще им отпусне 10 милиарда .Всичко става заради газта до Кипър . В случия общо с 10 милиарда ще участва Кипър .Веднага план Б. се спомена в САЩ , Русия ще участва с помощ в заема , само срещу по- ниско облагане на заемите ? - едва ли ! - замисъла е умен - Русия може да учавства в газта до Кипер . .Жалко че България няма Путин !
14
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
100 милиона евро само в Къпър, ами по другите държави...Окрадоха ни и ни изнесоха държавата мръсните комунисти т.е. социалисти.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
a nashenzi, tova sa edna, dve mutrenski firmi. kato 4etesh novinata shte kajesh 4e koi znae kolko sme bogati, ei d**ba oljugofrenijata vi
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малко е 10% данък поне 20% и закриване на офшорките. Кой не му аресва на каймановите острови.
11
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Не гледай в канчето А откъде се пръкнаха милионерите и милиардерите, какво стана с приватизацията, какво стана с "фалиралите" банки и т.н. Не е ли ясно,че това са парите на хората, на държавата. Затова мизерията е окайваща, защото България беше нагло ограбена от престъпниците, които 23г. уж управляват, а всъщност упражняват контрол над наложеното статукво. Аз лично познавам двама,синове на ченгета от ДС. Неочаквано след 89г. забогатяха чудовищно бързо.Тази държава трябва да бъде взривена
10
1
 
16
 
! Отговори
purko преди 11 години
Язе бацета да ви кажа немам един лев,та камо ли в банка ,па и в къпър да е.Щома са и парите там ,не са чисти.
9
3
 
13
 
! Отговори
До 8. преди 11 години
Да много съм *** , че не направих Банка , както мой приятел. След това закри " фалиралата " банка , обра клиентите и парите - в Кипър. Той напусна към запада !Не му гледам в канчето , защото незная повече къде е ! Не казвам подробности .. но парите в Кипър не са от направено предприятие в което работят 1000 работници !
8
2
 
12
 
! Отговори
Не преди 11 години
Ами само директора на " фалирала " банка в Българи е внесал в Кипър най малко 1 милиард. ,100 мил . са дребни пари ..
7
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Първо не са 100 милиона, а вероятно са много повече. Второ, всички знаем кои са тия нашенци.
6
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
5, но в България трябва да доказваш произхода на тези пари, а и комисията Кушлев или някой друг може да реши да ти конфискува 100% от тях!
5
0
 
6
 
! Отговори
Варненче преди 11 години
Тази новина е толкова "интересна"!А колко е вярна.... :)Те да отварят банките, че Събота и Неделя не можем да отидем на църква :)