Заплатата ми не е с 6, а с 5 цифри!

Моите доходи са си моя работа, отсече Левон Хампарцумян
Обновена: 3 апр 2013 15:02 | 3 апр 2013 10:52,
508
Заплатата ми не е с 6, а с 5 цифри!
Левон Хампарцумян Снимка: архив, Булфото

Заплатата ми на месец е пет-, а не шестцифрена, както се твърди. Това коментира пред Нова телевизия  членът на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Левон Хампарцумян.

Поводът за разговора с него беше фактът, че представителите на бизнеса напуснаха Националния съвет за тристранно сътрудничество, след като бе въведено новото изискване да извадят доходите си на светло.

КРИБ, БСК, БТПП и АИКБ обявиха, че напускат тристранката заради промените в Закона за публичност на имуществото на лицата, заемащи висши държавни и обществени постове, предложени от лидера на РЗС Яне Янев. Те задължават членовете на тристранката също да декларират доходите и имуществото си пред Сметната палата. 

„Аз съм добре платен и не се срамувам от това, защото биографията ми е много ясна. Всичко, което съм постигнал, съм постигнал с труда си, с уменията си, с някакъв житейски късмет, ако искате“, категоричен бе Хампарцумян.
Той подчерта, че работодателските организации подкрепят усилията на правителството за подпомагане на най-уязвимите групи и в никакъв случай не са възнамерявали да блокират работата на Националния съвет за тристранно сътрудничество. 

„Напускайки тази тристранка, формално вече не сме длъжни да подаваме тези декларации.  В крайна сметка моите доходи са моя работа. Хайде да вземем да тръгнем с бележки на ревера, на които да пише кой колко взима на месец и да се приключи циркът. Какви са тези севернокорейски работи?”, риторично запита банкерът.

Още по темата
„Между мен и данъчните няма тайни. Аз си подавам декларацията, плащам си данъците и с това приключват моите задължения да си декларирам дохода“, посочи той. 
Според него се е създало впечатлението, че ако човек има малко повече пари и е състоятелен, това е срамно.

„Ако аз обеднея, вие няма да станете по-богати, господа, които искате да ми видите заплатата“, отсече той.

„Лошите кредити у нас почти са замръзнали – има месеци, в които леко намаляват, и месеци, в които се увеличават, няма ясна тенденция към намаление, но поне няма ясна тенденция към растеж“, коментира още Хампарцумян, който е изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк.

Той обясни, че от банката работят с хората, които по една или друга причина се затрудняват с кредитите си.

Опитваме се да разсрочваме, да отлагаме. Като цяло имаме интерес нашите клиенти да ползват повече от един наш продукт и да бъдат с нас през целия си живот, а не продавайки им един продукт, да ги накараме да забравят завинаги за банкови отношения, да бъдат разочаровани или озлобени, така че усилията от наша страна са налице, все пак сигурно още доста може да се направи“, допълни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


508
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
315
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До противЗаемите по принцип са по желание, бе, Андрешко? Това не е безвъзмездна помощ.
314
0
 
11
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
До 369: Спокойно... няма какво да се заяждаме тук :) Въпросът е, не защо г-н Хампарцумян е толкова богат, а защо е толкова нагъл!? И, още... ако е честен човек, и няма какво да крие - защо се дърпа, като ощипан? Образованието ми не е във финансовата сфера, а е в сферата на информационните технологии.
313
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен Вие виждали ли сте работник арменец или евреин ? Който е виждал ,да каже.Ем, че то ако имаш мозък и си способен да си хамалин не ти е единствения вариант.
312
3
 
16
 
! Отговори
стефанова преди 11 години
Страхотен наглец ! От инженер-химик,изведнъж виден банкер! Това може да стане само в БГ!И как не го е срам сънародниците му да взимат средно по 250 евро и да изнемогват, а той да си мисли, че с честен труд е заработил тази космическа сума!
311
1
 
9
 
! Отговори
против преди 11 години
До Анонимен Ние А ндрешко му плащаме заплатата,защото държавата му позволи да сиизменя договора както си иска и така си слага лихви каквито си иска.А колко хора е оставилна улицата като им е продал апартамента или друго имущество за да си вземе изсмуканитеот пръстите лихви .Ти с коя глава мислиш АНДРЕШКО?
310
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой ако е чул за някой арменец,че е пил потен вода,да ми пише!
309
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вие виждали ли сте работник арменец или евреин ? Който е виждал ,да каже.
308
1
 
0
 
! Отговори
IVAn KOSTOVOVO welc преди 11 години
abe ei kyf armenec(armeec) e toq neshtastnik na snimkata be tova si e chist- PIRDOPSKi ***-*** naznachen ot RADJATA po vreme na mandata mu mafioten
307
8
 
6
 
! Отговори
До 368 преди 11 години
До 7Хаха, с какво граби народа точно Хампарцумян, че не разбирам.Обясни, ако обичаш :))И кой е в случая "народа"? :) Защото в случая, по-скоро "народа" иска да граби от Хампарцумян :)
306
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хиперцуцата наглее яко!
305
2
 
3
 
! Отговори
до 365 преди 11 години
има и още малко:Левон Хампарцумян е от пионерите в консултантско-одиторския бранш в България. През 1992 г. с Мартин Заимов създават Българска одиторска компания[3] консултантска фирма, асоциирана в интернационалната мрежа на Coopers&Lybrand. След две години продават компанията си на Coopers&Lybrand. В средата на 1990-те год. оглавява департамент Бизнес развитие на компанията Pricewaterhouse-Coopers, а после се премества в българския офис на Ernst&Young. Прекарва 5 години в Канада, работейки като консултант по проекти с Русия.
304
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ТемерутАми, нека си е твоя работа, но явно не е свързано с икономика или финанси, но пък се изказваш много "компетентно". За това попитах :)Аз лично не коментирам статии по инженерни теми, защото ще звуча смешно.Та...подобно на тази логика попитах за твоето образование.
303
4
 
8
 
! Отговори
7 преди 11 години
До Ангел Той не е държавен служител,ама граби държавата и народа й.
302
5
 
7
 
! Отговори
Терапия преди 11 години
Левон има пари, а вие не!!!Хайде сега всички по едно минусче цъкнете и ще ви минат мъките.Как е вече? Има ли ефект?
301
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ВилиАми, по тази логика и холивудските звезди не са хидролози, инженери и т.н. и с нищо не допринасят за държавата си, но са милионери и милиардери :):)Що за логика?!!Ами, човека е финансист. Умее да управлява финанси и да администрира банки.Ако за теб това не са качества, то здраве му кажи! :)
300
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Роден е на 26 декември 1953 г. в гр. София. Дипломира се като инженер-химик. През социалистическите години работи в Кремиковци АД и в Централния институт по изчислителна техника.КАКТО СЕ РАЗБИРА ОТ КРАТКАТА БИОГРАФИЯ Е "ГОЛЯМ СПЕЦИАЛИСТ" В БАНКОВОТО ДЕЛО! ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА ВЗИМА ЗАПЛАТА ОТ 200ХИЛЯДИ ЛЕВА!!!!! ОБАЧЕ-Е-Е-Е,АКО ПРИЕМЕМ ЧЕ РЕАЛНО ПОЛУЧАВА ОКОЛО 40-50ХИЛЯДИ ЛЕВА СЕ ПОЛУЧАВА ОСТАТЪК ОТ СЪОТВЕТНО1.8-1.9 МИЛИОНА ГОДИШНО УМНОЖЕНО ПО 10,КОЛКОТО ГОДИНИ Е ЧОРБАДЖИЯ НА УНИКРЕДИТ БУЛБАНК СУМАТА СТАВА ОКОЛО18-20МИЛИОНА ИДЕАЛНО ИЗПРАНИ ПАРИЧКИ БЕЗ КАПИТАЛИЗАЦИЯ! И КО' ПРАЙМ СЕГА? КОЙ ***
299
1
 
4
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
До 363: Моето образование си е моя работа :)) Надявам се схвана накъде бия :) Ако не си, да си :)))
298
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ТемерутТи с какво образование си?Че като ти чета коментара :))...Ужас!
297
4
 
7
 
! Отговори
Вили преди 11 години
Отвратителна наглост. Какво е направил за България? Химик - банкер, философ - хидролог , кой работи в тая държава и за кой работят? За България ли?
296
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как така, като дойде кризата на селия бизнес му се *** мамата а само банките цъфтят и процъфтяват. Като го закършиш взимаш заем. В кризата повечето хора в това число и "бизнесмени" го закършват и теглят пари, които изплащат. Нормално е банките да да са си ок. Незнам кво толкова се чудиш.