Заплатата ми не е с 6, а с 5 цифри!

Моите доходи са си моя работа, отсече Левон Хампарцумян
Обновена: 3 апр 2013 15:02 | 3 апр 2013 10:52,
508
Заплатата ми не е с 6, а с 5 цифри!
Левон Хампарцумян Снимка: архив, Булфото

Заплатата ми на месец е пет-, а не шестцифрена, както се твърди. Това коментира пред Нова телевизия  членът на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Левон Хампарцумян.

Поводът за разговора с него беше фактът, че представителите на бизнеса напуснаха Националния съвет за тристранно сътрудничество, след като бе въведено новото изискване да извадят доходите си на светло.

КРИБ, БСК, БТПП и АИКБ обявиха, че напускат тристранката заради промените в Закона за публичност на имуществото на лицата, заемащи висши държавни и обществени постове, предложени от лидера на РЗС Яне Янев. Те задължават членовете на тристранката също да декларират доходите и имуществото си пред Сметната палата. 

„Аз съм добре платен и не се срамувам от това, защото биографията ми е много ясна. Всичко, което съм постигнал, съм постигнал с труда си, с уменията си, с някакъв житейски късмет, ако искате“, категоричен бе Хампарцумян.
Той подчерта, че работодателските организации подкрепят усилията на правителството за подпомагане на най-уязвимите групи и в никакъв случай не са възнамерявали да блокират работата на Националния съвет за тристранно сътрудничество. 

„Напускайки тази тристранка, формално вече не сме длъжни да подаваме тези декларации.  В крайна сметка моите доходи са моя работа. Хайде да вземем да тръгнем с бележки на ревера, на които да пише кой колко взима на месец и да се приключи циркът. Какви са тези севернокорейски работи?”, риторично запита банкерът.

Още по темата
„Между мен и данъчните няма тайни. Аз си подавам декларацията, плащам си данъците и с това приключват моите задължения да си декларирам дохода“, посочи той. 
Според него се е създало впечатлението, че ако човек има малко повече пари и е състоятелен, това е срамно.

„Ако аз обеднея, вие няма да станете по-богати, господа, които искате да ми видите заплатата“, отсече той.

„Лошите кредити у нас почти са замръзнали – има месеци, в които леко намаляват, и месеци, в които се увеличават, няма ясна тенденция към намаление, но поне няма ясна тенденция към растеж“, коментира още Хампарцумян, който е изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк.

Той обясни, че от банката работят с хората, които по една или друга причина се затрудняват с кредитите си.

Опитваме се да разсрочваме, да отлагаме. Като цяло имаме интерес нашите клиенти да ползват повече от един наш продукт и да бъдат с нас през целия си живот, а не продавайки им един продукт, да ги накараме да забравят завинаги за банкови отношения, да бъдат разочаровани или озлобени, така че усилията от наша страна са налице, все пак сигурно още доста може да се направи“, допълни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


508
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
335
0
 
26
 
! Отговори
Агоп преди 11 години
Левоне, дреме ми на папуро колко ти плащат в Уникредит. Кажи обаче, колко гушна от приватизацията на Слънчев Бряг и Булбанк!
334
2
 
6
 
! Отговори
жена преди 11 години
Черешката на тортата- не става въпрос за кулинария в случая, а за самохвалство. Колко съм изискан, как пазарувам от цял свят, колко съм информиран. Става въпрос за повече дискретност и скромност! Можеше да покаже рецепти, а не продукти.
333
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
5-цифри за 1 месец може да направи 7 цифри за 1 година.
332
0
 
7
 
! Отговори
жена преди 11 години
И изобщо се чудя какво правят тези хора в тристранката. Те ли ще защитават бедните? И точно сега ли намериха да протестират, когато се намериха някакви пари за майките?! Най-добре е да ги изгонят, защото всички са измислени лица.
331
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сам си гласува заплатата и много ясно, че е многоцифрена.
330
5
 
2
 
! Отговори
черешката преди 11 години
да каниш гости в "Черешката на тортата" с единствената цел да покажеш двореца си и да шашкаш бедните хора с безкрайно скъпи деликатесиОоо, жива да не бях! Пак ли това с Черешката на тортара? Бедните да не гледаме богатите как си хапват, че лигите ни текат. Тцтцтц, че това е кулинарно предаване на състезателен принцип, бе, андрешковци. Ама вие пак манджите гледате. Че то и други канали има, за който не може да гледа такива несправедливости!
329
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чета в Уикипедията, бил инженер-химик. Не пише да е завършил финанси.
328
0
 
1
 
! Отговори
против преди 11 години
До До 383 Кой ще обориш? Ти борил ли си се въобще ? Ти въобще знаеш ли за какво стававъпрос? Няма смисъл от безмислен спор.
327
6
 
7
 
! Отговори
ганьо преди 11 години
Искам този злодей Хампарцумян да направи така, че като тегля заем да не го връщам или поне по - малко да върна. Обирджия!
326
4
 
5
 
! Отговори
ANONIMEN преди 11 години
HEM KRADEC HEM NAGIL SAMO KURSHUM GI OPRAVYA TAKIVI KATO NEGO
325
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Проява на много меко казано лош вкус "по време на чума" да каниш гости в "Черешката на тортата" с единствената цел да покажеш двореца си и да шашкаш бедните хора с безкрайно скъпи деликатеси, когато милиони българи едва свързват двата края. Този тип винаги ми е бил противен и е имало защо.
324
5
 
6
 
! Отговори
До 383 преди 11 години
До анонименХаха, за това ли е грабител Хампарцумян?Защото, когато вземеш кредит от неговата банка и след това иска да му го връщаш? :)))А за повишаване лихвите по вече договорени кредити, с един юрист, можете спокойно да оборите договора, че и от банката ще му платят хонората, така че не защитавам специално банкерите, но това важи принципно за частните компании.Защото утре вие ще се замогнете и хората ще започнат да ви сочат с пръст, че сте измамник и грабител, а не квалифициран специалист
323
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тц тцц,Тошовото време остави траен отпечатък върху българския мозък. Чуда се колко ли поколения трябва да си заминат, че да се оправим???
322
2
 
25
 
! Отговори
жена преди 11 години
Нахалник! Няма да забравя как в едно интервю се хвалеше колко е хитър и докато бил председател на Агенцията по приватизация как оставил да разпарчетосат Слънчев бряг, да се бият помежду си и да не го закачат лично него, да не му нарушават спокойствието; т.е. как не си е свършил работата, а е взимал големите пари двуцифрени или трицифрени. Цинично и гнусно!
321
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ТемерутАми, така и предположих. Информационните технологи.Няма лошо да се изказваш, но като цяло, все едно някой да започне да протестира против Google или fb че ограбвали народа.Същото е.Никой, работещ в частната сфера не е длъжен публично да си обявява доходите.Да не говорим, че си подава сигурно и данъчни декларации.Частна компания, частно-правни взаимоотношения, защо пък да казва.Не ми казваш, че където работиш всички си знаете заплатите :)
320
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Банките-престъпни структури облечени в закон.Съдраха ни от лихви и такси и не ни оставиха жизнени сили.А неговата банка е от най голямите измамници.Вдига лихвите на тези които си плащат редовно,без да намира за нужно да ги информира за това.Задължават ни да не се разплащаме в брой,за да му пълним гушата на тази *** нагла.В момента в нашата скъпа татковина няма абсолютно никаква икономика.Хората в 95% получават мизерни доходи.И в следващият момент десетина такива ***,които са под чадъри ти.
319
0
 
9
 
! Отговори
7 преди 11 години
До До 368 С лихвите граби народа,тъй като всички управляващи са продажници.И ПОЗВОЛЯВАТ НА ТАКИВА КАТО НЕГО ДА ПРОМЕНЯТ ДОГОВОРИТЕ СИ КАКТО СИ ИСКАТ.А държавата си я ограбиха с приватизацията,като никой нищо не плати.Деноминацията ги хвана и България остана с празна хазна.
318
9
 
7
 
! Отговори
0 преди 11 години
Кадърните и умните стават богати, веднага някой ще каже в БГ не е така и кои ставали богати в нашата родина, да ама не и за тази работа се иска акъл и да ти бачка мозъка(нямам предвид да владеете физика и математика и да си мислите че вие сте най умни а мутрите прости) , ако е толкова лесно защо не крадете и Вие, хайде направете и вие една две далавери и станете богати нали в БГ е така, не става нали ами като сте прости няма да стане за това давайте там по един минус и продължавайте да мизеруват
317
2
 
6
 
! Отговори
1000 000 B.C преди 11 години
i toq she sadi kartofi mnogo skoro
316
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Темерутако е честен човек, и няма какво да крие - защо се дърпа, като ощипанЕеееми сигурно, защото на теб не ти влиза в работата да знаеш той колко взима.