Българите казаха на Фараж, че на Острова много вали

"Дейли мирър" за посещението на британския политик у нас
Обновена: 7 май 2013 09:57 | 7 май 2013 09:54, Елка Василева
131
Българите казаха на Фараж, че на Острова много вали
Найджъл Фараж. Снимка: Reuters

"Дейли мирър" публикува статия на кореспондента на телевизия "Чанъл фор нюз" Джонатан Ръгман за посещението на лидера на британската Партия на независимостта Найджъл Фараж в България. В сайта на вестника е качен видеоклип от репортажа на Ръгман за това посещение.

От летището Фараж и Ръгман отишли направо в софийския квартал "Факултета", определен от автора на материала като "циганско гето, където хиляди българи живеят в мизерия и са без работа".

На въпрос дали някои от тези български роми ще отидат във Великобритания да взимат социални помощ, един мъж отвръща: "Не сме свикнали с климата, много вали. Обичаме си родината." Той добавя, че рови по контейнерите за отпадъци в търсене на храна, а семейството му е в опасност да бъде пребивано от скинари, но предпочита това пред живот във Великобритания.

След това Фараж се запознава с ромския лидер и политик Цветелин Кънчев, който организира празненство в чест на британския гост. "Мислехме, че сте някаква триглава ламя. Радваме се да срещнем един усмихнат човек", казва Кънчев на Фараж.

В прощалната си реч на тръгване от "Факултета" Фараж казва: "Може и да сте прави. Може би в задружна общност като ромската малцина ще са тези, които ще дойдат във Великобритания."

Фараж очевидно е бил впечатлен от тези хора, чиято национална гордост изглеждаше също толкова силна колкото неговата, според Джонатан Ръгман. Но може би не са чували за британските социални помощи, добавил Фараж.

Тогава Ръгман му казва българската поговорка: "Не е луд който яде баницата, а който му я дава" и Фараж се съгласява, че това обобщава проблема със социалните помощи.

На следващия ден британските посетители се срещнали с отец Иван Иванов, който ръководи сиропиталище с над сто малки деца.

"Сигурен съм, че като бъдат махнати преградите, много хора ще отидат там. Първата вълна имигранти вероятно ще съдържа гладните и престъпниците, рамо до рамо", казва отец Иван.

Даниела Илиева, майка на две деца, казва на Фараж, че се надява да отиде във Великобритания. "Имам приятели, които работят в Англия и те са много доволни
от системата", казва тя.

На един от най-старите софийски пазари възрастна жена през сълзи казва, че се страхува, че ще си замине цяло поколение.

Млад безработен мъж, който прави мед, обаче заявява, че ще си остане в България, защото приятелите са по-важни от парите.

Дори приятелят на Фараж и негов колега евродепутат Слави Бинев от партия ГОРД му казва да не предрича нашествие. Българите предпочитат по-слънчев климат, казва той.

В последния ден от посещението на Найджъл Фараж Ръгман уредил негово участие в българско телевизионно предаване. На път към летището Фараж заявява, че не е променил мнението си и че посещението му за него е потвърдило схващането му, че Великобритания е подложена на опасността от голяма имигрантска вълна. "Не му повярвах напълно", казва в заключение авторът на репортажа Джонатан Ръгман, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
4
 
! Отговори
Axa преди 10 години
До От Сидни АвстралйскоAми сигурно съм в час, все пак съм роден в Австралия. А ти пишеш глупост след глупост, дано в Бг да не ти се връзват много, много. На кои се перчиш? На хората които се мъчат в момента в Бг. Един съвет, гледаи да не те стигне кармата. Извиняваи ако имам правописни грешки ама българският език съм го учил в Оз. Хаиде със здраве комплексар такъв.
98
1
 
2
 
! Отговори
От Сидни Австралйско преди 10 години
около Сиднеи няма дъждовни гори. Те започват в Queensland------------------------Ти виждал ли си въобще какво има около Сидни? Местата които което споменах по долу въобще лично виждал ли си ги? И да не си идвал тука поне можеше да гугълнеш rainforest sydney6,5 милиона страници, наслаждавай се на четене. Точно rainforest около Сидни има бол
97
0
 
2
 
! Отговори
Аха преди 10 години
До От Сидни до помсаДа те светна австралиецо, около Сиднеи няма дъждовни гори. Те започват в Queensland. А около Сиднеи има само евкалипти. Хаиде лягаи да не се успиш за business срещтата. :)
96
0
 
2
 
! Отговори
dancho преди 10 години
toia mi mqza na indiec be,kvo sa prai na interesen
95
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Норвежка антиимигрантска партия се извини на Франция за обидни думи:При сегашните закони "полицията може да арестува на границите организираните групи роми, българи или французи, защото знае от опит, че тези хора нарушават обществения ред и също така е доказано, че голям брой от тях се занимават с криминални дейности"-"Съветникът по комуникацията на тази формация изрази искрените си извинения на посолството и на френската общност", съобщи легацията на своя сайт.Na nas koi ste se izvini??????
94
2
 
3
 
! Отговори
Гошко Лошко преди 10 години
До СтудентОди, както виждаш, послали са червен килим за теб и те чакат най-уважително.
93
0
 
2
 
! Отговори
БРЕХ преди 10 години
Чета,чета,чета заглавието и нещо не мога да го разбера
92
0
 
2
 
! Отговори
SHOWTIME преди 10 години
BALGARSKITE EKS UPRAVLIAVASHTI V SADA NA POKAZANIA A ANGLISKITE EVRODEPUTATI NA BIRKA U FAKULTETO SHOW MUST GO ON :)))))) :D
91
1
 
7
 
! Отговори
олиГОФрен преди 10 години
МИСЛИХ ДА ИЗРАЗЯ КОМЕНТАР,НО МАЙ СЪМ "ПОПАДНАЛ" В ПСИХИАТРИЧНО ПОДЕЛЕНИЕ?
90
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До От Сидни до помсаПсихиатърМомче,чакам те с нетърпение.С тези твои конфабулации и тази шизоидна психоза не се шегувай.Лекувай се навреме!
89
3
 
13
 
! Отговори
силвия преди 10 години
Другари и Господа, прочетете Студент. Така мислят децата Ви. Докато си говорите глупости ще останете едни жалки дърлящи се старци. Ще избягат българските деца, това трябва да Ви е проблем! Създайте им комфорт и ги обичайте!
88
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да бе..знаем!Англичани, американци и всички останали западноевропейци са прости, *** и кухи...а ние българите и руснаците сме най-убавите!Нали така..форумци задръстени? :))
87
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
FARAJ VIARVA POVE4E NA TIA OT FAKULTETO OT KOLKOTO PRAZNOTO BRASHTOLEVENE NA TEZ OT GERBEGATI TASHAKA XAXAXAXAAAAA:D
86
5
 
7
 
! Отговори
От Сидни до помса преди 10 години
Въпрос:ЗАЩО да бъда милионер в UK след като мога да съм в Оз?КЪДЕ е разликата?В КАЧЕСТВОТО НА ЖИВОТ. По добре богат в Сидни от колкото в Лондон защото разликата е в К-А-Ч-Е-С-Т-В-О-Т-О НА ЖИВОТА.ПАРИТЕ ГУБЯТ СМИСЪЛА когато говорим за КАЧЕСТВО на живота. Да си харчиш парите в рай като този ето това е смисъла на живота, това е целта на парите, не просто да ги притежаваш!!!!! Ако 22 години не си го усетил това в UK няма да го разбереш. Навивай крачоли там ти е мястото.Лека нощ!
85
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
NE SE ZABLUJDAVAITE FARAJJ DOIDE V BALGARIA DA SE VIDI S MALTSINSTVATA EGATI PODIGRAVKATA DOKATO BOKO DAVASHE POKAZANIA PRED PROKURATURATA KAKAV TIKVENIK TRIABVA DA SI ZA DA NE SI DADESH SMETKA ZA TOVA KOETO STAVA OKOLO TEB I KOLKO BEZO4LIV TRIABVA DA SI ZA DA ISKASH MANDATA OTNOVODOLU GERB!!!!!!!!!!!!!
84
1
 
2
 
! Отговори
От Сидни преди 10 години
Я, някой ми копира ника. Я да ми изкопира и клипчето с което ви храня хахаха
83
4
 
4
 
! Отговори
От Сидни до помса преди 10 години
Айде лека нощ че утре ме чака бизнес митинг с бизнесмени от USA. Ще сключвам договори и искам да се няспя.А ти "осмисляй" 22 годишното ти киснене в пропадналите пъбове и ги разправяй на сервитиорките и да не си забравиш чадъра и да си навиеш крачолите и внимавай с локвите буахахахАко можеш да си позволиш билета до тука може да ти покажя кристални острови и райски места. както и 20-30 водопада в ДЪЖДОВНИТЕ ГОРИ около Сидни
82
0
 
17
 
! Отговори
11 преди 10 години
До СидниКато си в Сидни, пиши си в местните сайтове, идиотче.Нали ни обиждаш заради това, че обичаме страната си и си стоим тук.Тогава защо се занимаваш с нас, които сме си в България, а господин космополит.А може би си едно комунистическо синче, племенниче или внуче, което харчи крадени от нас парици в Австралия.Ти ли ще казваш, кой какъв трябва да бъде, комплексар долен?Да не си мислиш дори, че с пари всичко се купува?Самонадеян ***!!!
81
2
 
16
 
! Отговори
От Австралия(Сидни) преди 10 години
Като малък карах велосипед и паднах на главата си. От тогава чувам други гласове. Сега съм в една болница в Сидни (Австралия). Всички ме уважават - като започнеш от санитарите и стигнеш до лекарите. Дори Наполеон Бонапарт (третата стая отляво) ме поздравява всяка сутрин. Много ми е добре тук, не се оплаквам.
80
3
 
6
 
! Отговори
От Сидни до помса преди 10 години
Аз пък съм виждал помсове от UK тука и мога да кажа същто. И ИрландциАми германци колко щеш в УСА. Цяла западна германия се изнесе. И кво от това? Германия е скапана страна или кво? Не можеш стигна германците никога. Къде не си видял успял Ози в UK ве? Познавам се с доста бизнесмени отишли там. Е да в пъбовете където се наливаш НЯМА как да ги видиш БУАХАХАХ поркай си и ги разправяй на сервитьорките ХА ХА ХАПо КАЧЕСТВО на живот сте далече, затова тука е пълно с помсове от UK. ХА ХААХА