Бащата на починалия Теди: Бялата мафия иска да потули нещата

Златко Желев ще съди "Бърза помощ"
Обновена: 9 май 2013 07:49 | 9 май 2013 07:49, Елка Василева
Бащата на починалия Теди: Бялата мафия иска да потули нещата
Снимка: Facebook

Бялата мафия иска да потули нещата, казва пред „24 часа“ Златко Желев, бащата на  11-годишния Теди, който почина в час по физическо в 81-во СОУ „Виктор Юго“ в София.

„Вчера ни пуснаха за 2 минутки да видим трупчето. Излизайки оттам, съвсем неволно станах свидетел на разговора между лекаря и следователя, който каза: ще оправим нещата. Какво ще ги оправим. Ще ги потулим за пореден път. Бялата мафия всичко ще потули“, казва безутешният баща.

Той обяснява, че повиканата за припадналия Теди линейка е дошла с 30-минутно закъснение. Но вече е било късно. „Не може от 13,50 линейката да дойде в 14,20 при положение, че Окръжна болница ни е на 5 минути път“, казва почерненият родител.

Още по темата

„Ако за 10 минути бяха дошли, щяха да спасят детето ми“, казва той.

Златко Желев ще съди “Бърза помощ”. „Искам всичко да видя черно на бяло. Недопустимо е. На 5 минути от Окръжна болница е училището. Звъня на 112 да питам линейката дойде ли. Те ми казват: да, съобщихме даже и в министерството на здравеопазването, защото това е дете, да знаят. Абе хора, не ме интересува къде сте се обадили, изпратете линейка“, казва той.

Сърдечна недостатъчност - това е записано в заключението на протокола от аутопсията като причина за смъртта на 11-годишния Теди. Детето е било в състояние на клинична смърт при пристигането на лекар от Центъра за спешна медицинска помощ, каза вчера д-р Ангел Ангелов,  началник отдел "Медицински дейности" към ЦСМП. В 13.59 ч. в ЦСМП е постъпил сигнал от тел.112 и в 14.04 ч. е предаден на д-р Ирена Тасева, която е пристигнала в училището в 14.12 ч. При пристигането си в училището лекарите са установили вече настъпила клинична смърт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още от
Спонсорирано съдържание