"Юлен": Не може да се прави извод, че лифтът е незаконен

Съоръжението е изградено при пълно спазване на предвидените в действащото законодателство процедури
17 май 2013 15:51,
15
"Юлен": Не може да се прави извод, че лифтът е незаконен
Снимка: архив, БТА

След произнасянето на ВАС по съдебния спор за преценката на МОСВ за екологична оценка не може да се прави извод, че изграденото съоръжение е незаконно, съобщиха от ръководството на "Юлен".

Според него изграждането е извършено при пълно спазване на предвидените в действащото законодателство процедури и въз основа на всички необходими разрешения. Това за нас е безспорно, смятат още от "Юлен".

Още по темата
От компанията са категорични, че всеки опит да се твърди обратното ще злепостави държавния интерес, тъй като изграждането дискредитира стабилните административни актове, въз основа на които се извършва всяко едно строителство в страната.

Всеки опит на някого да квалифицира тези съоръжения като незаконни, ще ангажира отговорните държавни институции по реда на Закона за отговорностите на държавата за причинени вреди, посочват още от "Юлен".

"Силно сме загрижени от ненормалната в подобни случаи активност на някои държавни органи и ресорното министерство в последните дни на мандата им, които под прикритието на евтини медийни изяви продължават практиката на рекет и безпрецедентен натиск върху българския бизнес, инвеститорите и данъкоплатците", се посочва още в съобщението.

На 15 май 5-членен състав на Върховния административен съд (ВАС отмени решението на министъра на околната среда в кабинета "Борисов" Нона Караджова за навлизане в защитените зони на планината.

Лифтът на компанията-концесионер на ски съоръженията в района на Банско "Юлен" АД е извън обхвата на концесията и извън зоната за ски съоръжения Национален парк Пирин, определиха магистратите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Юлен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Михаил преди 10 години
Интересно защо този новият 3-членен състав на ВАС от оня ден се произнесе така когато от ЮНЕСКО дойдоха и направиха оглед специално поради подаден сигнал. Тяхното заключение и рапорт бяха, че подменените съоръжения на Платото не увреждат Пирин като обект на световното природно наследство и нямат негативно въздействие върху стойността на Обекта.Тоест този въпросен 3-членен брани нечии интереси!
14
3
 
4
 
! Отговори
Капиталов преди 10 години
Мисля, че е време Тома Белев да си вдигне партакешите от държавата и отиде в Австрия на обучение ^^
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Всеки опит на някого да квалифицира тези съоръжения като незаконни, ще ангажира отговорните държавни институции по реда на Закона за отговорностите на държавата за причинени вреди, посочват още от "Юлен"."Интересно дали съдът и неговите решения попадат в тази категория?
12
1
 
1
 
! Отговори
123 преди 10 години
Човек как да не е загрижен като всичко в държавата ни се е стопирало? А пък за тези протести и "зелено" подкрепящи хора, вместо да подкрепят развитието на планините ни, те го рушат. Витоша прилича на същинска вълчак, Рила пък оставена на бедствия тотално, а Пампорово пък е застроен до гуша! Бях на състезание по маунтин байк и пистите са буквално хотели ! Много интересно защо са се вкопчили само в Банско, а не Пампорово ...
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Еко" активисчетата икат да си правят нарко-сборища като Беглика фест, да си цоцат парички по разни "еко" програми, да си вземат рекета от тия, които са решили наистина да инвестират и да си живеят живиота и те и чиновниците около тях.
10
1
 
2
 
! Отговори
Удриииийййййй преди 10 години
Мачкай политическата партия "Зелените" ЗДРАВО !!! Тези хора трябва да бъдат сезирани от съда моментално! Стига толкова свинщина и пумия! Стига толкова усвоявания на гърба на нормалните граждани! Време е за промяна и тази промяна ще дойде с тотална чистка на партия "Зелените" !!!
9
1
 
1
 
! Отговори
Селена преди 10 години
Сори Тошко,тея толкова ме дразнят мръсни нещастници "зелени", че ми се привиждат навсякъде. Да се пръждосват от България зелените талибани.
8
3
 
2
 
! Отговори
Тошето преди 10 години
До Селенааз съм против "зелените".
7
1
 
7
 
! Отговори
Съпорт преди 10 години
Евала Вени !!! ++++++++++ С теб съм брат !!!!
6
4
 
3
 
! Отговори
Селена преди 10 години
Тошето,кой ти е дилърът, защото изглежда, че си яко напушен. Ама то такива са зелените ***, които ни доведоха до тух. Абе ***, знаеш ли, че тази зима ски в Банско са карали над 300 000 чужденци! Общо през 2013-а ще минат половин милион иностранци. 80% от тях ползват лифта, който сега се оказва незаконен.Върви пуши си цигарките и не се занимавай с неща, от които не разбираш.
5
3
 
6
 
! Отговори
Българин @ преди 10 години
"Зелените" бенджамини трябва с шутове да бъдат изритани на Терминал 2!
4
6
 
7
 
! Отговори
Тошето преди 10 години
Платените драскачи както и платените протестиращи в подкрепа на "зелените" бяха БУКВАЛНО ИЗХВЪРЛЕНИ ОТ ОБЩЕСТВОТО! ТЕЗИ НЕАДЕРТАЛЦИ НЕ ПРАВЯТ НИЩО В ПОЛЗА НА БЪЛГАРИЯ, А ТОЧНО ОБРАТНОТО ! И МАРИХУАНАТА ИСКАЛИ ДА МИ ЛЕГАЛИЗИРАТ !!! АБЕ ЕЙЙЙЙ ПИШМАН *** И НЕЩАСТНИ ЕКО АКТИВИСТИ !!! ВИЕ ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО ЗНАЧИ ПРИРОДА БЕ ?!?!?!? НАЛАЗИЛИ СТЕ ДОРИ И АДМИНИСТРАЦИЯТА НА ДЪРЖАВАТА, ЗА ДА СИ ДИКТУВАТЕ НЕАДЕКВАТНИТЕ ПОЛИТИКИ, КОИТО НЯМАТ НИКАКЪВ СМИСЪЛ !!! МАХАЙТЕ СЕ БЕ !!
3
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АБЕ ПЛАТЕНИ ЕКОАКТИВИСТИ.ИМАТЕ ЛИ ДЕЦА,КАЧВАЛИ ЛИ СТЕ СЕ НЯКОГА НА СКИ.ВИЖДАЛИ ЛИ СТЕ ИЗРАЖЕНИЕТО НА 6 ГОДИШНО ДЕТЕ КАТО СЕ НАУЧИ ДА КАРА СКИ.И АЗ СЪМ ПРОТИВ ИЗСИЧАНЕТО НА ГОРИТЕ.КОЕТО СЕ ПРАВИ ПРЕДИМНО ОТ ***.ЗНАЕТЕ,ЛИ ЧЕ *** УНИЩОЖАВАТ ЗА ЕДИН ДЕН ТОЛКОВА ДЪРВЕТА КОЛКОТО ЩЕ СЕ ИЗСЕКАТ ЗА ЕДИН ЛИФТ,КОЙТО ЩЕ ДОКАРА ТОЛКОВА МНОГО ТУРИСТИ В И БЕЗ ТОВА УМИРАЩАТА НИ ДЪРЖАВА.ЗНАЕТЕ ЛИ,ЧЕ В АВСТРИЯ ИМА МЕТРО ОТ ХОТЕЛА ДО ПИСТАТА.СКАПАНИ ПРОДАЖНИЦИ.ИСКАМ ДЕЦАТА МИ ДА КАРАТ СКИ А НЕ....
2
4
 
18
 
! Отговори
Вени преди 10 години
Аз предлагам да се спретне един протест против "зелените" и да им се удари канчето в земята! Сметките за ток са заради тях, председателят на партия "Зелените" Тупарев е в подкрепа за всеки ветропарк, който не попада в "Натура" където се леят кубици бетон, багери в Поморийското езеро, корояд на Витоша, незаконно спечелен проект за НП "Пирин", офшорна зона на Цветелина от Пампорово за износ на дървесина както и източване на милиони пари за птици! ВРЕМЕ Е "ЗЕЛЕНИТЕ" ДА ИЗЧЕЗВАТ ОТ СТРАНАТА НИ !!!
1
13
 
11
 
! Отговори
Справедливост преди 10 години
Така е! Банско е златна мина за България. Хиляди туристи от цял свят идват там. Организира се световно първенство. Звезди като Томба и Херминаторът дойдоха. За всички е ясно, че имаме нужда от този курорт, че имаме нужда от този лифт. Писна ми да слушам група напушени, мръсни "зелени", за които гласуваха едва 0.7% от българите. Защо трябва да ставаме заложници на тези мизерници!!!

Спонсорирани публикации