Турските шофьори отвориха пътя към Капитан Андреево

Граничните пунктове с Турция обаче остават затворени
Обновена: 17 май 2013 15:26 | 17 май 2013 14:34,
64
Турските шофьори отвориха пътя към Капитан Андреево
Снимка: БТА

След двучасова блокада на пътя към ГКПП "Капитан Андреево" в района на паркинг Генералово около 13:30 часа турските шофьори отвориха пътя.

Те бяха застанали на пътното платно в знак на контрапротест срещу блокадата на двете ни сухопътни граници с Турция от наши превозвачи.

Така турските шофьори изразиха недоволството от факта, че вече над 30 часа не могат да продължат по пътя си.

Още по темата
За да тушират напрежението, на място бяха изпратени униформени от Областната дирекция на МВР в Хасково и гранични полицаи. Те връчиха разпореждания на турските шофьори, които се отдръпнаха от платното.

Ако обаче до 17:00 часа не бъде постигнато споразумение на високо ниво между двете държави, турските шофьори отново ще блокират пътя към ГКПП Капитан Андрево.

По този начин те спират преминаването както на леки и товарни автомобили, така и на автобуси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
19
 
15
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
КАТО СЕ ЗАМИСЛИ ЧОВЕК ,ТЕЗИ ТУРСКИ ШОФЬОРИ НАИСТИНА НЯМАТ АКЪЛ ! СТАНАЛИ КОНТРАПРОТЕСТ ДА ПРАВЯТ ! НА КОГО ЩЕ ПОПРЕЧАТ ?! ТА българия ИМА ВСИЧКО НА ВСИЧКО ОБЩО 5 ТИРА ! НА ТЯХ ЛИ ЩЕ ПРЕЧАТ ?! АКО СТЕ ПЪТУВАЛИ ПО МАГИСТРАЛИТЕ В ЕВРОПА СИГУРНО СТЕ ЗАБЕЛЯЗАЛИ ,ЧЕ ОТ 20 ТИРА ПРЕМИНАЛИ ПОКРАЙ ВАС ,15 СА С ТУРСКА РЕГИСТРАЦИЯ ! ТО ОСТАНА ДА БЛОКИРАТ И БОСФОРА ЗА ДА ПОПРЕЧАТ НА ОБЩО 2 ИЛИ 3 ТЪРГОВСИ КОРАБИ ,С КОИТО българия РАЗПОЛАГА ! СМЕШНА РАБОТА ПРАВЯТ ТУРЦИТЕ !
31
5
 
17
 
! Отговори
Мигобара Намасура преди 11 години
А дано тръгнат през Гърция и Сърбия, ама надали. Първо ще ги тръскат Гърците, че и те ги обичат повече и от нас. После Великите македони и те ще захлебят, та чак после ще ги посрещнат Сърбите, които хич не си поплюват с рушветите на пътя, особено пък с турците. Отделно пък пътя им се удвоява, че и от горе. Транспортните разходи също, заплати на шофьорите тоже. Проблема е, БГ транспортните фирми станаха по конкурентни от гаджалските и Турция се опитва да ни елиминира от пазара в полза на своите.
30
5
 
22
 
! Отговори
От САЩ преди 11 години
Ти като си гурбедчия и имаш опит да минаваш от Германия за Турция -- ами не давай акъл , а заобикаляй през Австрия Сърбия , Гърция .. Няма да ти гледат българите кокушарника , който развяваш по пътищата .
29
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да бетонират направо цялата граница с 10м бетон и да пуснат ток около нея. Да ги видим после *** от къде ще минат за към Европа като са толкова отворени и без друго само мизерии от техните тирове......
28
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Плевнелиев къде си бе ?Къде е Българската гранична полиция да ги арестува . Ще ми беснеят на Българска територия !
27
26
 
13
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
ТЕЗИ КОМШИИ АКЪЛ НЯМАТ ! ПРЕЗ ГЪРЦИЯ И СЪРБИЯ СЕ ПЪТУВА ПО-УДОБНО ВЪПРЕКИ ,ЧЕ ПЪТЯТ Е ПО-ДЪЛЪГ ! ПЪТУВАНЕТО ПРЕЗ българия Е НАПРАВО КОШМАРНА РАБОТА ,ОТ ОПИТ ГО ЗНАМ ! А И ОТКЪДЕТО МИНАВАТ ТИРОВЕ ,ТАМ ИМА И БИЗНЕС ,ПЕЧЕЛЯТ КАКТО БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ ,ТАКА И ЗАВЕДЕНИЯТА ПОКРАЙ ПЪТЯ ! ДАНО СЕ ПРЕОРИЕНТИРАТ ПРЕЗ ГЪРЦИЯ И СЪРБИЯ И ПРАВЯТ ОБОРОТ НА ТЯХ ! И ВТОРО ,В ГЪРЦИЯ И СЪРБИЯ ПОЧТИ НЯМА ПОЛИЦАИ КОИТО УЖ СА ПРЕОБЛЕЧЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ И ДА ОБИРАТ ХОРАТА ПО ПЪТИЩАТА ,ТОВА САМО В българия ГО ИМА !
26
3
 
26
 
! Отговори
. преди 11 години
До *** ВИЕ КВО ПРАВИТЕ В БЪЛГАРИЯ ЗАМИНАВАЙТЕ ВСИЧКИ В АНАДОЛА И НЕ СЕ ВРЪШАЙТЕ, А ПЪК НИЕ НЯМА ДА ИДВАМЕ ПРИ ВАС !!!ДАЖЕ И ЕДНА ОГРАДКА 5 МЕТРА ДА ВДИГНЕМ ЧЕ ГОЛЯМА СМРАД И БОЛЕСТИ ИДВАТ САМО ОТТАМ !!!
25
4
 
17
 
! Отговори
Мето преди 11 години
Тези хора как така блокират пътя и поставят ултиматуми, че щели да затворят пътя пак. Ако го блокират пак вообще да не ги бавят а директно да ги арестуват за наръшаване на обществения ред.
24
3
 
15
 
! Отговори
До САЩ преди 11 години
Ами кой ли не ги мрази турците - арабите , сирийците , иранци ,арменци , всички от Балканите - гърци , българи , сърби .. , / германци ...
23
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А полицията къде е? Ако аз отида в Гърция и с още 5 коли блокираме магистралата за Атина какво ще ми се случи според вас? Или пък български шофьори да блокират пътя при Одрин. Къде е полицията питам? Да ги разчистват от там с цената на всичко. *** и наглите ***.
22
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нищо неразбрах - значи излиза че турски тираджии протестират на БГ земя и блокират БГ пътища, за които нито са строили нито са плащали. А напите полицаи им връчили предписание?!Ако наши тираджии блокират турски път в любимата на ДПС държава - дали и турските полицаи ще се отнесът както нашите ?!... Едва ли... ще има бой, е**н и турска музика... по нашите.Всички напълно подкрепяме нашите превозвачи.
21
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тия на наша територия ли си развяват байрака???
20
5
 
25
 
! Отговори
От САЩ преди 11 години
Турците много пъти се правят на могъщи и нови карти пишат ! Но трябва да се съобразяват с международните закони !България е пътя към Европа и центъра на Балканите !Иначе да заобикалят през Гърция и Сърбия - те пък как ги обичат , ще разберат как се пътува за Европа !
19
5
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 11 години
21 и кое му е суверенната страна?
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХАХАХАХАХАХАХА .....
17
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Границите с турция трябва да бъдат затворени за вечни времена. От там идват само проблеми за България. България е суверенна държава иима това право.
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сърбия връща български земиВремето, през което могат да се заявят претенции към наследствени земи в западната ни съседка обаче, изтича в края на 2013 годинаСръбската държава безпрецедентно връща на наши сънародници техни наследствени земи в пограничните райони. Това стана възможно с приетия през 2012 година Закон за реституцията, който позволява на българите да заявят претенции към имотите, които са принадлежали някога на семействата им, и да добият собственост над тях, обясни Драголюб Нотев, представител на българското малцинство в Сърбия, пише в. "Репортер".В западната ни съ
15
4
 
34
 
! Отговори
ббб преди 11 години
Кой унищожи ракетни войски в България? Предателите в затвора
14
20
 
15
 
! Отговори
Циганин преди 11 години
не ви искаме в анадола мръсни *** българи. още ли не разбрахте
13
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сидеров поиска днес от Плевнелиев веднага да бъде извикан турският посланник и да му бъде връчена нота, ама като не се информирате и от други сайтове, така ще е. Така че Сидеров каквото може, го прави.