Няма шанс темите за матурата да са изтекли!

Сигурността на изпита е гарантирана, подчерта министър Милошев
21 май 2013 10:45, Красимир Ангелов
24
Няма шанс темите за матурата да са изтекли!
Снимка: БТА

Няма никакъв шанс да изтекат темите за матурата при тази организация на изпита, заяви категорично служебният министър на образованието, младежта и науката проф. Николай Милошев.

Зрелостниците пишат интерпретативно съчинение или есе върху стихотворението "Заточеници" на Пейо Яворов, но конкретната тема за 41-ва задача от изпитния тест ще бъде съобщена по-късно.

"В това, в което вчера изтече по медиите, Яворов го нямаше, а днес е изтекло в медии, че Яворов го има, но това негово произведение го няма", коментира министър Милошев.

Още по темата
Той отбеляза, че, за да се гарантира сигурността на изпитите медиите присъстват на тегленето и на комбинирането на теста за матурата.

Изпитът започна точно в 8.00 часа, като на него са се явили над 62 хиляди зрелостници.

Темата се е паднала при генериране на изпитния вариант в 4.30 часа тази сутрин. Чрез компютърна програма бяха разбъркани въпросите в отделните модули.

В коментар какви автори могат да се паднат за 41-ва задача от теста на матурата по БЕЛ заместник-министърът на образованиета Мариана Банчева отбеляза, че "авторите, които се изучават, са краен брой, произведенията, с които те се изучават, също са краен брой, но варира темата, която може да бъде дадена за интерпретативното съчинение или есето, свързано с даден автор и с дадено произведение".

Тя каза, че засекретените пликове за изпитите са отворени в присъствието на представители на Икономическа полиция. Тяхното присъствие и това на медиите е необходимо, за да има външен поглед върху това, което се случва
на матурите и на външното оценяване в седми клас, заяви заместник-министърът на образованието.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: матураНиколай Милошев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
13
 
! Отговори
Monkata преди 10 години
''Бюрото по труда" поздравява всички абитуриенти по случай завършването им. :)
19
0
 
1
 
! Отговори
Ха ха преди 10 години
Е вече ги преписах- изтекохааа
18
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русото пи.енце ще си хване някой богаташ, ако вече не си е хванала, и не и трябва нито образование, нито матури.
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е,защо само русата да мине,дайте шанс и на другата?!Нахлузила е шарен клин и дори ще е със слънчеви очила вътре.Те за сега се кипрят на главата,никому ненужни,но след малко ще стане ясно какво чудо на техниката са.По тях ще потече написана темата и хоп готово,матурата е взета.
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
на тия двете парясници от снимката каква матура ще им спретна... Колко сериозно трябва да се отнасяш към образованието си , за да отидеш на важен изпит облечен по този начин ?
15
1
 
2
 
! Отговори
OllO преди 10 години
До 8Внимавай какво си желаеш! Все пак ученическите униформи вече са артикул на секс-магазините :)))
14
3
 
6
 
! Отговори
мм преди 10 години
еми..хубави са си ни българките...аз съм горд с това ;)
13
3
 
4
 
! Отговори
аха преди 10 години
Буревестников, продължаваш със стереотипите! Мислиш, че като проявиш сарказъм по отношение на дадена професия, каквато е тази на кофражистите и автоматически ще придобиеш степен Майстор - интелигент. Но това, което правиш е да циклиш на празен оборот между клишетата, почерпени от заглавията в новинарски сайтове. Не усещаш ли, че е уморително банално да се поддаваш на асоциацията добре поддържано момиче - недостиг на мозъчни клетки?!
12
4
 
7
 
! Отговори
Буревестников преди 10 години
ДО 11 : Ооооооооооо със сигурност е по интелигентна от мен! Все пак е стигнала изобщо до матура момичето! :) А аз стигнах до 9 клас... повтарях го три пъти... накрая ми писна... отказах се... ожених се... и ся съм кофражист и зидаро-мазач в една строителна бригада :) А в свободното си време пиша коментари по днес.бг.... :) :) :)
11
3
 
11
 
! Отговори
Буревестников преди 10 години
.... Така че "русата матуристка" хе хе хе НЕ е мислете много много..... Тя си знае бъдещето :) ;) :) Което обаче изобщо НЕ важи за някой пъпчив и с очила "матурист"- астро физик , скромен , с диплома - пълно 6.00 и огромен умствен потенциал.... :) ;) :) Еее може и да има "лъч в тунела" за такъв типаж.... но този ЛЪЧ , със сигурност , води извън пределите на България.... :) ;) :) !!!!
10
4
 
8
 
! Отговори
аха преди 10 години
Буревестников, твърде е възможно и да е по-интелигентна от теб, съдейки по стереотипното ти изказване...
9
3
 
13
 
! Отговори
Буревестников преди 10 години
"Русата абитуриентка" е боли най вероятно това,дето го няма ;) за тия матури :) ;) :) ! Тя вече знае "блестящото си бъдеще" :) ;) Пътищата са три.... ха ха ха ;) 1."КУЛТОВА ПАЙНЕРКА" и "модна икона" за момиченцата между 11 и 17 :) 2."МУТРЕСА" или просто "пристанала" на някой особено "интелигентен" БГ футболист тип Божинката и 3. Секретарка в някоя фирма или Министерство,която върши две неща- лакиране на нокти и "пиене на кафе с райбер" с некое шефче :) ;) :) или продавачка в МОЛ-а :) .....
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Превърнаха народа в неграмотно стадо овце!Лошото е ,че младите нямат желание да знаят,да учат,да четат-а и за какво ли!Ех,нещастен български народе!
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Винаги има начин :)
6
5
 
20
 
! Отговори
ЗАВЪРШИХ преди 10 години
е ТАТИ ми писа СМС на АЙФОНА 1час преди началото коя тема е и аз в таксито само нея си преговарях и я научих за 5ца поне
5
1
 
23
 
! Отговори
Oxxx преди 10 години
Охххх... котьооо..... :)
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Темите за матурите може и да не са изтекли, но нещо друго ще изтече...
3
0
 
26
 
! Отговори
Митьо преди 10 години
Отворих статията заради... матурите?
2
1
 
41
 
! Отговори
121 преди 10 години
Ще се радвам, ако русата абитуриентка се е подготвяла за матурата си поне толкова време, колкото за външния си вид...
1
7
 
40
 
! Отговори
Софиянец преди 10 години
Русата абитуриентка със сигурност минава матурата!!! Одобряваме я директно!