България е пред трета национална катастрофа!

Даваме 200 дни на доверие за правителството, каза шефът на БСК
Обновена: 3 юни 2013 18:48 | 3 юни 2013 10:14,
535
България е пред трета национална катастрофа!
Премиерът Пламен Орешарски Снимка: Reuters

България е пред трета национална катастрофа и са необходими спешни и радикални мерки, каза председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев пред Bulgaria On Air. Бизнесът има предложения за мерки, които да се приложат веднага и резултатите да дойдат след една година, обяви Данев, но отказа да коментира какви са те: „Когато правителството ни попита, ще му ги кажем“.

Той заяви, че бизнесът е щедър към правителството и дава 200 дни на доверие на новия премиер Пламен Орешарски, въпреки че икономиката е в драматично състояние.

Основният проблем в страната са приходите в бюджета, които отиват основно в социалната сфера, каза икономистът. По думите му обаче в нея се включват и заплащанията на държавните работници - „основните приходи идват от бюджетно финансираните заплати“.

Данев обясни, че е възможно БВП, който се представя, да не е истински, защото през миналата година в страната не е имало никакви инвестиции, потреблението е спаднало, дефицитът се е увеличил и „няма икономическа логика БВП да расте“. Той е категоричен, че икономическото състояние на страната е много тежко и заради парите, които предишното правителство е изхарчило – над 17 млрд. лева.

Необходими са реформи във всички сфери, защото няма система в страната, която да работи по стандартите на другите развити страни, смята Данев. Според него е необходимо да се раздели социалната система от пенсионната, защото обединението им, както е сега, е недопустимо за една държава.

Икономистът изрази мнение, че трябва да се привлекат инвестиции, които да спомогнат за нови работни места и страната да се развива. Той цитира данни, които показват, че през 2012г. е изнесен сто млн. долара повече капитал, което означава, че инвеститорите се ориентират навън, а не тук, защото няма бизнес климат, каза Данев.

Той припомни черната статистика, публикувана миналата седмица от швейцарски институт, според която България се е сринала от 38 на 57 място по конкурентоспособност за последните три години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


535
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
276
3
 
7
 
! Отговори
БРАННИК преди 10 години
И кой е виновен?!?!?!? Обикновено крадеца вика дръжте крадеца....
275
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименВ сайта на БНБ и Евростат се пубикуват едни данни в ,които и без да си икономист ще забележиш различни тенденции.Но ако ти е по-лесно и приемливо вярвай на Тиквата.В човашката история е имало всякакви богове с глави на животни и други,само в БГ с си имаме такъв с тиквена глава...:-)
274
3
 
7
 
! Отговори
Мислещ преди 10 години
До rumen221Значи те са продукт на БКП (Сега БСП), а ти искаш да гласувам за тези, които са ги създали? Желязна логика, желязна. Комунистическа.Глас народен или милиционерски, точно тези "хубави" неща които за вас са били безплатни, сега ние младите ги изплащаме. Също забрави за репресиите, избиването на интелектуалците, митингите при избухнал чернобил, потискането на хората и репресиите от страна на ДС. Вие трябва да сте забранени като нацизма. Забравих Гулаг. :-)
273
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Орешарски, знаем, че сме пред трета национална катастрофа. Първата беше след Жан Виденов, втората беше след предишната тройна коалиция и сега сме изправени преди трета национална катастрофа. Ама понеже с гръмки обещания свалихте ГЕРБ от власт, сега хората очакват да им спазите обещанията. А то е ясно, че няма как да ги спазите, затова така ще бъдете пометени, че ще се молите да си отидете като Жан Виденов. Но ще е много по-тежко и политическата ви полиция няма да ви спаси!
272
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И тия щеха да ни оправат но пак се оказа некаква си дупка там не знам си къде.От около 17 млр. ама какво си не знам.То и никой няма да разбере ама пак ни се отлага оправията за неопределено време.
271
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До IQ146Не знам откъде го извади този КИ ,но присъщо ли е на човек с такъв КИ да вярва на всичко,което казва един човек,които до преди месец имаше абсолютна власт.Кажи едно силно държавническо решение на тези ,които заявяват,че са най-добрите досега?
270
5
 
8
 
! Отговори
ГЛАС НАРОДЕН преди 10 години
До МислещИЛИ СИ ТВЪРДЕ МЛАД И НЯМАШ ПРЕДСТАВА ЗА ХУБАВИТЕ НЕЩА ОТ МИНАЛОТО ВРЕМЕ ИЛИ СИ ТВЪРДЕ СТАР И ТЕ Е ХВАНАЛА СТАРЧЕСКАТА ДЕМЕНЦИЯ ТА СИ ЗАБРАВИЛ КАК СПОКОЙНО СЕ ЖИВЕЕШЕ, ИМАШЕ РАБОТА ЗА ВСИЧКИ, ОБРАЗОВАНИЕТО И МЕДИЦИНАТА БЯХА БЕЗПЛАТНИ, МАЙЧИНСТВОТО БЕШЕ ДО 2 ГОДИНИ ПЛАТЕНО, ДЕЦАТА РЕДОВНО СИ ПОЛУЧАВАХА ДЕТСКИТЕ, ЗА ДЕТСКИ ЯСЛИ И ГРАДИНИ НЕ СЕ ЗАПЛАЩАШЕ И ИМАШЕ СВОБОДНИ МЕСТА, ПРЕСТЪПНОСТТА БЕШЕ МИНИМАЛНА ... ТАКА, ЧЕ КАТО СИ "МИСЛЕЩ"-ПОМИСЛИ МАЛКО ВЪРХУ ТЕЗИ НЕЩА
269
8
 
8
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
До МислещТези ли имаш в предвид1. Бойко Борисов комунист, майор от УБО, и син на полковник от МВР.2. Цветан Цветанов СТАРШИНА от ДС ! Син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС и масов убиец Григор Шопов.3. Цецка Цачева партийна секретарка на Окръжния народен съвет в Плевен.4. Николай Младенов комсомолски секретар, племенник на Пешо Танкиста и син на служител на ДС от високо засекретено ниво.5. Росен Плевнелиев - първи секретар на общински комитет на ДКМС.
268
4
 
1
 
! Отговори
HCDV! преди 10 години
До rumen221Този МИСЛЕЩИ-ят като разбере в коя партия е бил Тиквун и чий шофьор е бил бащата на Цвъкфун ще има доста да се размисли. Ама ти му кажи, че работя в момента и нямам време да информирам разни мислещи.
267
1
 
8
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
До Мислещ- Още чакам списъка на избитите след 9-ти Х44г. фашисти...- За избитите от 1941-44г. 2 400 антифашисти знаем (от тях само около 800 комунисти)....
266
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
17 000 000 000 ги няма от управлението на човека слънце
265
4
 
9
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
ПРИЯТЕЛИ, поправка- УВЕЛИЧЕНИЕТО НА МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА Е ЕДИНСТВЕНИЯ ОСТЕН..., КОЙТО МОЖЕ ДА НАКАРА НАШИТЕ МЪРЗЕЛИВИ И НЕГРАМОТНИ "БИЗНЕСМЕНИ" ДА НАПРАВЯТ НЕЩО ЗА СЕБЕ СИ И ОБЩЕСТВОТО, ОТ КОЕТО ПЕЧЕЛЯТ...- А КОЙТО Е ЧАК ТОЛКОВА БЕЗДАРЕН, ЧЕ ПРИ СМЕШНИТЕ ЗАПЛАТИ И ДАНЪЦИ В БЪЛГАРИЯ ДА ФАЛИРА..., ЩЕ НАПРАВИ НАЙ-ГОЛЯМОТО ДОБРО - ДА НИ ОСВОБОДИ ОТ БЕЗСМИСЛЕНОТО СИ ПРИСЪСТВИЕ....
264
5
 
10
 
! Отговори
Мислещ преди 10 години
До rumen221Да, тази, защото вашата е по-страшна дори от тази. Вашата е избивала хора, манипулирала, крадяла, създавала групировки, потъпквала правата на хората цели 70 години. Партия, която трябва да бъде забранена както нацизма. Отговорих ли ти изчерпателно, платен писачо?
263
10
 
13
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
До МислещКакво е ГЕРБер-политик - артист от филма Ни чул ни видял!- Плевнелиев мери, реже и все късо му идва- Борисов е "вечно подведен"- Цветанов не знае кой (освен него) подслушва в МВР - Дянков не знаеше къде са парите- Лилянка не знаеше защо магистралата не се строи- Делянчо не знаеше какво става в енергетиката- Никой не знае кой е здравен министър- Цялата им партия не знае защо българите се самозапалват - ТАЗИ ВЛАСТ ЛИ ИСКАШ ДА СЕ ВЪРНЕ...???НЕ ВЯРВАМ....
262
0
 
3
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
До IQ146- ИМАШ ЛИ "КЕТАП" ЗА ВЛЪХВА...???.
261
4
 
9
 
! Отговори
Мислещ преди 10 години
Къци прави игра с публиката, като задачата е да се смята. След като излезналия човек не успява да познае колко е 15+4 и трябва да седне, публиката вика:дайте му още един шаанс! Тогава къци го пита: Колко е 7+3, човека пак не познава, но публиката продължава да вика:дайте му още един шаанс! , тогава Къци го пита: Колко е 2 и 2 и човека разбира се казва "4", и Къци му казва, еее браво, но е заглушен от публиката, която пак вика: дайте му още един шаанс!..;-) такива са БСП...
260
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Испанското правителство копира програмата на БСП. Нашите умници, които спечелиха изборите и сега са опозиция, организират протести!? Поредното доказателство, че за нищо не ставате. Вие сте най- голямото безсмислие от Адам и *** до днес!
259
4
 
4
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
ПРИЯТЕЛИ, - МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА Е ЕДИНСТВЕНИЯ ОСТЕН..., КОЙТО МОЖЕ ДА НАКАРА НАШИТЕ МЪРЗЕЛИВИ И НЕГРАМОТНИ "БИЗНЕСМЕНИ" ДА НАПРАВЯТ НЕЩО ЗА СЕБЕ СИ И ОБЩЕСТВОТО, ОТ КОЕТО ПЕЧЕЛЯТ...- А КОЙТО Е ЧАК ТОЛКОВА БЕЗДАРЕН, ЧЕ ПРИ СМЕШНИТЕ ЗАПЛАТИ И ДАНЪЦИ В БЪЛГАРИЯ ДА ФАЛИРА..., ЩЕ НАПРАВИ НОЙ-ГОЛЯМОТО ДОБРО - ДО НИ ОСВОБОДИ ОТ БЕЗСМИСЛЕНОТО СИ ПРИСЪСТВИЕ....
258
5
 
15
 
! Отговори
IQ146 преди 10 години
Това правителство на КРАДЦИ ще започне дейността си с КРАЖБА. Ще ОТКРАДНЕ от фискалния резерв 1 млрд. лв. и ще се РАЗПЛАТИ с ДДС-арите ИЗМАМНИЦИ! защо, бихте попитали? Навярно защото същите ДДС-ари са едни от основните спонсори на КРАДЦИТЕ от БСП и ДПС!
257
2
 
7
 
! Отговори
Мислещ преди 10 години
Не мислите ли, че 70 години е доста добър шанс, ако бяха способни тези антибългари?Вие сте като вица за Игра с публиката на Къци вапцаров...