Вигенин зове от Facebook: Щом сняг забръска, да се пуши вътре!

"Нечовешко е хората да палят цигара навън на минус 10 градуса"
Обновена: 5 юни 2013 20:13 | 5 юни 2013 20:11,
252
Вигенин зове от Facebook: Щом сняг забръска, да се пуши вътре!
Снимка: архив, Reuters

Външният ни министър Кристиан Вигенин извади революционна идея за законови промени, които да облекчат забраната за пушене на закрито.

"Гледам дебата за тютюнопушенето по БНТ (вчерашният "Референдум" бистреше пушенето в баровете – бел.ред). Аз съм против вдигането на забраната. Но като разумен компромис предлагам да се разреши пушенето в отделни помещения от 1-ви ноември до 1-ви март - все пак е нечовешко хората да пушат навън на минус 10 градуса", написа Вигенин в страницата си в социалната мрежа.

Снощи в яростен спор по държавната ни медия уж непримирими партийни врагове се разделиха на пушачи и непушачи.

Още по темата

Бившата шефка на здравната парламентарна комисия Даниела Дариткова настоя забраната да остане, тъй като това е европейското бъдеще на България.

Деница Сачева от гражданската инициатива "България без дим" я подкрепи, че забраната на пушенето на закрито не бива да бъде отменяна, но пък се съгласи с аргументите на представителите на рестораньорския и хотелиерски бизнес, че законът не се спазва поголовно от заведения и барове.

Точка на спора им сложи професор Станислав Станилов  от "Атака", който обяви, че в крайна сметка всичко ще бъде решено от депутатите, които в този казус ще гласуват не по партийна повеля, а в качеството си на пушачи и непушачи.

Дали "компромисът" на Вигенин ще стане факт предстои да научим в близките дни.

Два законопроекта, подготвени от БСП и "Атака", отлежават за разглеждане в НС. Те предвиждат отново да се пуши в нощните заведения. За ресторанти и кафенета пък регламентът ще е както преди - със зали за пушачи.

Предвиждат се обаче завишени глоби за собственици, които не спазват ограничениетна или допускат вътре в баровете деца - до 20 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
0
 
0
 
! Отговори
ДДТ преди 10 години
въджайнин да не дава акъл! как пък един от новите министри не гледа напред, а всички да се вторачили в задниците си?!
209
0
 
1
 
! Отговори
Голям Праз преди 10 години
Леле, тази съвсем изпращя!!! Докторите да се самосезират и веднага да му назначат лечение!!! ПРИНУДИТЕЛНО!!! За нас е нечовешко да му четем глупостите! Тоя, простакесор Станилов, и той да бъде освидетелстван. БОЖЕ, ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!!!
208
0
 
2
 
! Отговори
предложение преди 10 години
Всеки ден министрите и депутатите да четат по 1 час коментарите на гражданите към различни статии. Така ще научат какво мислят мислещите хора в държавата за техтните предложения и действия.
207
0
 
3
 
! Отговори
???? преди 10 години
Това момче Вигенин трябва да отиде да си почива. Явно стреса от министерския пост го направи неадекватен... не че знам дали е бил адекватен преди това де. За кратко време успя да сътвори толкова глупости, колкото и ББ не е успявал - глупостта с ДС сътрудниците, глупостта с Хизбула, глупостта с Македония и сега глупостта с пушенето. Някой трябва да му каже, че не е задължително да се изказва по всички въпроси в една седмица.
206
0
 
6
 
! Отговори
... преди 10 години
Какви простотии се говорят от министър. На който му е се студено навън да не пуши. Тук става въпрос за здравето на цялата нация!!! Що не вземе да съжалява и наркоманите. Да им дадем възможност да си носят по малко дрога горките ,че иначе се чувстват зле.
205
1
 
14
 
! Отговори
Възмутен! преди 10 години
Наистина не можах да повярвам на очите си, че Вигенин може да изрече подобна реплика "Нечовешко е хората да палят цигара навън на минус 10 градуса". Срам за нашата държава! Поне си мерете приказките господа управляващи, не се излагайте така. Студът е по-вреден от отровите в цигарите.....! Нямам думи!
204
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз си пуша по кутия на ден, но никога вкъщи. Твърдо ЗА забраната съм. Нямам нищо против да излизам на -20. Страхотно е да влезеш някъде и да не смърди на бардак. Ясно ли ви е, комунисти?
203
1
 
8
 
! Отговори
по-точно преди 10 години
Тук *** има предвид, че не е човшко след като партийните другарчета са инвестирали пари в Булгартабак сега да ги загубят. Здравето на хората се лекува, но изгубените пари не.
202
1
 
8
 
! Отговори
Az.. преди 10 години
Забелязахте ли как всички ново предложени закони или промени са в услуга на тези които закрепиха правителството на БСП а именно ДПС!!!
201
3
 
22
 
! Отговори
Бела преди 10 години
Оффффф и на мен ми писна да слушам горките дискриминирани пушачи!! Не не сме се сетили вчера това се е коментирало непрекъснато във времето само че на кой пушач му пука за околните? На никой (почти) Я сега само си представете да се върне пушенето и да има заведения за пушачи и за непушчи! Познайте къде ще е компанията ако от десет човека 3-*** са пушачи???
200
13
 
8
 
! Отговори
Пушач преди 10 години
Оффффф,писна ми да чета коментари от "загрижени за здравето" ....Как така извезнъж, като започна преди години да се говори за забрана за пушене и изведнъж всички скочихте (че било нездравословно, че никой не бил длъжен да диша пушека, че даже и персонала по заведенията ожалихте), а преди това, никой - нищо, я се съвземете малко и насочете усилията си в друга посока, а не да мрънкате само из интернет ...П.П. Аз винаги се съобразявам къде да пуша и къде не .... ;)Лек ден на всички "пазители"
199
4
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Е това е най-голямото лицемерие .Върнете сега и активните борци и москвичите и запорожките и визите за Европа и държавна сигурнос и всичко тоталитарно.
198
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никой не мисли за персонала който работи в тия заведения и са принудени да дишат по цял ден отровния тютюнев дим.Тия хора не мислят за здравето на хората ,а как да останат вечно на власт.
197
2
 
22
 
! Отговори
Бай Байчо преди 10 години
Хората явно не са разбрали ,че *** се интересуват само от пари !!! Каквато и гадост да ги накараш да направят ще я свършат, ако им се плати !!! Никога не съм се учудвал от техните действия ,те са прозрачни като водата !!! Пари и власт ,без значение на кого трябва да се надупят , защото са дърти !!!!
196
3
 
44
 
! Отговори
Да ви го... преди 10 години
*** народ, *** държава! браво, тия ще ни оправят!? първото за което се хванаха да коригират е единствения смислен закон за 20 години! прозрачни сте бе, колко гушнахте от бизнеса, а? цигарите ще ви изядат хляба комунисти продажни!!!
195
2
 
20
 
! Отговори
Марк Твен преди 10 години
В парламента влязоха повече пушачи, отколкото непушачи и те не искат да спазват законите като всички останали, защото видите ли те са много специални, недосегаеми и не простосмъртни и независимо какво иска народа, те правят това което са си решили и те искат. Грозно и не човешко, не демократично.Но кавото народа си е избрал, такова ще го управлява. Жалко е че политиците не разбират че те трябва да СЛУЖАТ на хората.Те не са ВЛАСТ, защото никой няма нужда да бъде УПРАВЛЯВАН, трябва да бъде чут.
194
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига с това пушене ! Стига ! Народа очаква сериозни действия
193
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами да да се грижим за пушачите. Да ни тровят, да им плащаме за да ги лекуваме от пораженията от собствения им порок, а децата ни нека да стоят на - 10. Те не могат да гласуват, не са *** или етнически турци та да им полягаме. Спрете да дискриминирате нормалните хора в България уточнявам за разни псевдодемократи - това са хора, които си плащат данъците, имат деца и се грижат за здравето си.
192
2
 
38
 
! Отговори
ritci преди 10 години
Не било човешко.А много ли е човешко да тровиш хора които са решили,че няма да пушат и мислят за своето здраве. Просто не мога да повярвам,че изобщо има дебат "ЗА" и "против" ЗДРАВЕТО. И толкова ли е голям проблема, за 5 минутки да излезеш да си изпушиш цигарата, и да се върнеш в помещението което няма да прилича на "лисичарник".
191
4
 
14
 
! Отговори
Slychaina преди 10 години
Vigenin kato otide v Evropata i shte pyshi na -30 otvan na trotoara.Stiga ste ni zanimavali s tez cigari.Takmo si sviknaxme da pyshim navan,daje e zabavno.Pyshish s xora, s koito ne si v edna kompaniq,zakachki,smqx,losho li e.Da opravqt darjavata,a ne pyshachite.Basta.