МВРейци не щат да охраняват "психично лабилни политици"

Синдикатите в МВР подкрепят справедливите искания на протестиращите
Обновена: 18 юни 2013 17:37 | 18 юни 2013 17:35,
246
МВРейци не щат да охраняват "психично лабилни политици"
Полицаи правят кордон между протестиращите и привържениците на "Атака". Снимка: Булфото

Синдикатът на служителите в МВР даде ясно да се разбере, че мотивацията на униформените става все по-ниска да застават "с лицето и гърдите си пред една или друга партийна централа и да защитават от народната "любов" представители на политическия елит.

Това става ясно от писмо на синдикалистите до медиите, в което нито веднъж не е споменато името на партия "Атака", нито това на Волен Сидеров, или пък снощните брожения пред централата на националистите.

Още по темата
18 юни 2013 09:45
183
18 юни 2013 07:00
399
"Изключително трудно и силно демотивиращо е да се работи за постигането на обществен ред, когато същите тези политици, който седят зад полицейските кордони и заграждения, вместо да се занимават с формирането на отговорна и държавническа позиция, вместо да способстват за обществения мир, спокойствие и благоденствие на нацията, открито провокират членовете на обществото и служителите, като отправят несъстоятелни и безпочвени нападки и към служителите от МВР, влизат във физическа саморазправа с полицейските служители и защитават това си поведение с депутатския си имунитет", пишат полицаите.

Синдакилистите в МВР считат, че е абсолютно недопустимо служители на реда да стават жертви и заложници на проявите на нисък морал, провокативно поведение и политическо говорене, особено когато това е демонстрирано от български народни избранници.

"През последните дни гражданското ни общество е изправено пред сериозно изпитание, предимно изпитание на духа, морала и етичните норми. От една страна справедливата и основателна гражданска и обществена чувствителност и социално напрежение, а от друга страна -  индикациите за развиваща се политическа криза, доведоха отделни български граждани до крайни състояния и открито демонстриране на психическа лабилност. Това в немалка степен засегна и една част от българските политици", твърдят те.

Синдикатът на служители в МВР напомня настойчиво на политиците, че полицаите не са частни служители, обслужващи интересите на една или друга политическа партия или коалиция.

"Служителите в МВР са част от българското общество и са изцяло и единствено в служба на обществените интереси. Ние в пълнота подкрепяме справедливите социални и икономически искания на гражданите. В протестите участват и се включват наши близки приятели, роднини, членове на нашите семейства", завършват те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МВР са си с Бойко и го слушат, той им е казал да не защитават хората от Атака и те слушкат, че иначе ще ги уволнят хахаххаах
198
1
 
8
 
! Отговори
ттт преди 10 години
Абе, момчета,Не искате да пазите психично лабилни политици. Това ще вие спомен за цял живот! Внуците ще ви слушат с отворена уста, когато им разказвате. Пък може и книга да издадете. Ще се купува като топъл хляб.
197
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Tochno taka , ostawqite gi da se oprawqt . Napulno gi podkrepqm . Tezi politici ne zaslujawat da budat pazeni .
196
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НА ВОЕННО СЛУЖЕЩ НИКОИ НЕ МУ ПЛАЩА ДА МИСЛИ А ДА СИ СТОЙ НА ПОСТА ТАМ КАДЕТО МУ НАРЕДЯТ ОТГОРЕ ТЕЗИ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА КОИТО ПЪК СА ИЗБРАНИ ОТ МНОЗИНСТВОТО ГЛАСУВАЛИ ЗА ТЯХ ПРИ ТОВА СЪВСЕМ ЗАКОННО И С ЦЕЛ ДЪРЖАВАТА ПОСРЕДСТВОМ ПОЛИЦИЯТА ДА ЗАЩИТАВАТ МИРЪТ И СПОКОИСТВИЕТО НА ХОРАТА КОИТО СА ГИ ИЗБРАЛИ В СТРАНАТА !!!!!!!!!!!!!!!!!!
195
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Bиж ти Пък аз винаги съм си мислел че им Плащтат за да Служат на Закона и държавата сиНИМА НЕ СЕ КЪЛНАТ КОГАТО ВЛИЗАТ В ОРГАНИТЕ НА РЕДА ДА СЛУЖАТ НА ОТЕЧЕСТВОТОА ПРЕД ОТЕЧЕСТВОТО НЯМА МАЙКА И БАЩА ТАМ СТОЙ САМО ЗАКОНА И ДЪРЖАВАТА Добре че Изказването идва от Синдикатите иначе Човек може да си Помисли че ако РЕШАТ МОГАТ И ПРЕВРАТЧЕ ДА СИ СПРЕТНАТ КАКТО НЯМА МЕ И АРМИЯ ЗА ПО МАЛКО ОТ ЧАС БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В ПОЛИЦЕЙСКА ДЪРЖАВА С ПОЛИЦЕЙСКИ ЧАС !!!!!!!!!!!!!
194
7
 
4
 
! Отговори
Чичо Скруч преди 10 години
Абе момчета ,всичко добре ,разбрахме за Волен - стига сме зацикляли... ,така е наистина,стига сте го плюли - той вече е скочил в казана,но ми кажете какво правят турска партия още в България - някой ще ли ми отговори?
193
20
 
5
 
! Отговори
Реформа в МВР преди 10 години
На МВР-ци когато правеха вирки на Борисов им харесвше май сега ще видят 50% съкращение може пак ще им харехса!
192
0
 
11
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До MartoИ после ще го тикнат в затвора като национален герой. Доживот. Стига призиви за саморазправи де.
191
8
 
57
 
! Отговори
Marto преди 10 години
Ченгето, което набие палки на Сидера и му сложи белезници ще стане национален герой за нула време. Деиствайте без страх, народът ще ви подкрепи.
190
1
 
21
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До krasimirvmКраси, нее така с лошото де... Ти ако имаш униформа и оръжие ще стреляш ли навред срещу хората? Оръжие е много страшно нещо, сигурна съм че повечето пишещи тук щеше да го използва. Да стиснеш зъби и да не нападаш или се отбраняваш КОГАТО ВЕЧЕ СИ ВЪОРЪЖЕН не всеки го може. Теб те псуват, плюят и нападат но ти НЕ вадиш оръжие срещу народа си. Не е за подценяване. Тези мъже са достойни за уважение.
189
46
 
5
 
! Отговори
krasimirvm преди 10 години
Служителите са корумпирани бандити и мафиоти и страхливи *** .Щом допускат *** да ги бият като тъпани където ги сварят а имат смелостта да бият мирни Български граждани .Така че да не говорят за морал а да си припомнят как за 23 години работеха съвместно с мафиотите и бяха съучастници с бандитите който ограбваха държавата .Ето това са днешните Български полицай който се правят на светата троица .
188
0
 
6
 
! Отговори
Загорката преди 10 години
Луд Гидия,проблемът е в имунитета им.Помисли преди да пишеш.
187
1
 
45
 
! Отговори
Georgi преди 10 години
Поклон, Поклон, Поклон пред българските полицаи! Щом полицията е с нас, възраждането на България от преди да руската инвазия през 1944 вече е в процес! Нормалните граждани на републиката искаме да получавате европейски/американски заплати и да вкарвате всичко *** по затвора!
186
1
 
46
 
! Отговори
TJ преди 10 години
По принцип са ми доста противни куките! В случая ги подкрепям на 100%. Доказаха, че дори и там има малко останал морал, което не е малко за сегашното ни положение
185
0
 
18
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До лаещи по полицаите: нямате грам дисциплина и търпение като имате оръжие да устоите да постреляте по живо месо и да пуснете кръв. Дай ви граждански войни и купКъм въоръжени мъже в униформа - браво на вас, най-лесно е да обърнеш гръб и да се направиш че не виждаш нищо, или да истерясаш и да извадиш оръжие, но вие не сте такива. Надявам се че никой няма да ни раздели като народ. НЕ на провокатори. Дано тази вечер окончателно да мине без конфликти.
184
0
 
36
 
! Отговори
до МВР преди 10 години
Приятели, спомнете си колко от вашите колеги защитиха националните граници и националните символи, спасиха живота си и този на другите И ЗА ТОВА БЯХА ОСЪДЕНИ ЗАРАД ТЕХНИТЕ ЗАКОНИ И ЗАРАДИ КОРУМПИРАНИЯ СЪД!!! Много от другарите ви са мъртви или осъдени, точно защото нямате право да използвате оръжието си срещу ***, утрепките и мафията! Врага ни е общ, ОБЪРНЕТЕ ЩИТОВЕТЕ И ДА СЕ БОРИМ ЗАЕДНО!
183
2
 
31
 
! Отговори
до ЖАНДАРМИТЕ преди 10 години
държавата се крепи на вашите палки и щитове... СВАЛЕТЕ ГИ, НИЕ ЩЕ СЕ СПРАВИМ! армията е обезкървена, и слабо подготвена и още по-слабо мотивирана, ако вие откажете да ги пазите 60-ТЕ ГОДИНИ КОМУНИЗЪМ НАЙ-НАКРАЯ ЩЕ СВЪРШАТ! ИЗБЕРЕТЕ СИ СТРАНА, ИНТЕРЕСИТЕ НА НАРОДА СА НАД КОНСТИТУЦИЯТА И УПРАВЛЯВАЩИТЕ! Бъдете здрави, приятели!
182
42
 
5
 
! Отговори
Djoni Twista преди 10 години
уволнете ги тези полицайчета да видят къде *** гладните и без това има много жeлаещи за полиции.
181
3
 
24
 
! Отговори
ставри преди 10 години
От една страна да ги обиждаш, от друга да търсиш закрила от тях.Какво са виновни полицаите,че да пазят един психически разстроен индивид.Има една хубава българска поговорка:гузен негонен бяга.Или :безогън няма дим.
180
0
 
0
 
! Отговори
evroto72 преди 10 години
Ти да не си един от тях