Без бензиностанции по новите участъци на "Тракия"

Ще бъдат поставени обаче общо 44 екотоалетни
Обновена: 9 юли 2013 14:29 | 9 юли 2013 11:08, Камелия Цветанова
73
Без бензиностанции по новите участъци на "Тракия"
Снимка: Булфото, архив

Бензиностанции по новите участъци на автомагистрала "Тракия", която ще бъде открита в пълната й дължина в следващия понеделник (15 юли 2013 г.), няма да има. Така пътуващите по магистралата ще трябва да преминат близо 180 км, без да могат да заредят с гориво, стана ясно от думите на изпълнителния директор на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров пред "Нова Телевизия".

Той обясни, че първо трябва да бъдат направени анализи на възвръщаемостта на средствата, които трябва да бъдат вложени в изграждането на бензиностанции. "Строителната цена е висока, а автомагистрала „Тракия” не е особено натоварена, особено през зимния период", допълни Лазаров. 

Все пак той уточни, че на всеки изход на магистралата ще има табели на колко километра е най-близката бензиностанция.

Още по темата

"Интерес от инвеститори за строителството на бензиностанции има. Ние сме издали няколко разрешителни, но на този етап не е стартирало строителството на нито една бензиностанция. Това е въпрос на частно инвеститорско решение и въпреки че ние наистина искаме да има места за отдих, почивка и зареждане на гориво, ние не можем да влияем върху процеса", коментираха от пресцентъра на пътната агенция.

От пътната агенция отказаха да съобщят имената на компаниите, които са получили разрешително за строителство на бензиностанции край новите участъци на аутобана. Припомняме, че още миналата година Investor.bg писа, че има общо 7 желаещи, които искат да изградят бензиностанции около новите трасета на магистралата.

Предвижда се обаче по новите участъци на "Тракия" да бъдат поставени общо 44 екотоалетни. Стойността на този проект е 140 хил. лева, а договорът е за две години, уточни Лазаров.

„Дори и да бъдат изградени бензиностанции, тези тоалетни ще бъдат преместени на места, където има нужда от тях”, добави той.

Още икономически новини четете в Investor. bg


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
8
 
38
 
! Отговори
Бай_у преди 10 години
Абе кво сте се размрънкали бре мрънкалници?Всеки съвременен автомобил може да мине около 1000км с едно зареждане на резервуаря. Голямата трагедия, че нямало кръчми и клозети 180км... Ми изпикавате и изсирате до Пловдив и после в Бургаззззз. Къф ви е зор-а не мога да разбера?
5
5
 
36
 
! Отговори
Chikatilo преди 10 години
Да бе радвайте се, че ше има магистрала....без бензиностанции кво толко? Мишки ми сипете си бензин като заминавате не сипвайте за 20 лева егати а малко повече дайте от себе си !!!
4
6
 
20
 
! Отговори
OBSEBEN преди 10 години
НА ВХОДА И НА ИЗХОДА НА БУРГАЗ ИМА ДВЕ БЕНЗИНОСТАНЦИИЛ ПРИ ПЛОВДИВ ИМА СЪЩО И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ, КЪМ СТАРА ЗАГОРА СЪЩО ИМА АКО НЕ СЕ ЛЪЖА, 100 - 150 КИЛОМЕТРА НЕ Е ПРОБЛЕМ ДА ИЗКАРАШ, АКО ПЪК СЛУЧАЙНО ТИ СВЪРШИ ГОРИВОТО, В СТАРА ЗАГОРА СЪС СИГУРНОСТ ИМА БЕНЗИНОСТАНЦИИ, НОВА ЗАГОРА СЪЩО, ЧИРПАН И Т.Н.!!!
3
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
поредната тъпанарщина
2
19
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не ми пука, аз карам с 200 и все 30 -ина минутри мога да стискам!!!!
1
8
 
61
 
! Отговори
шофьор преди 10 години
кажете го още 100 пъти! чудо големо като нема. ще има и то скоро. айде малко се зарадвайте на тая магистрала.