27-ми ден: Хиляди викат „Оставка!”

Контрапротест в защита на МС се проведе пред НДК
Обновена: 10 юли 2013 22:06 | 10 юли 2013 19:50, Камелия Цветанова
590

Снимка: БТА

Рано сутринта протестиращи пиха традиционното си кафе пред Народното събрание. Викове "Червени боклуци" посрещаха депутатите на влизане в парламента. След 18, 30 ч.недоволните отново се събраха, но този път пред сградата на Министерски съвет за традиционния си вечер протест.

Протестиращите отново са с оригинални лозунги, нестандартни акции и "черен" хумор протестиращите изразяват отношението си към управляващите партии. 

Шествията и митингите в страната започнаха на 14 юни след избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС, отменен по-късно от Народното събрание.

Още по темата

Демонстрацията пак е "озвучени" от свирки, тромби, вувузели и барабани. Хората развяват българския трибагреник, знамето на Европейския съюз и носят лозунги.

По данни на МВР към 19, 30 ч. протестиращите са били 3 000.

Около 20 ч. шествието се насочи към към парламента и Орлов мост и към този час от МВР обявиха, че броят им е достигнал 5 000.

След това хората тръгнаха по бул."Цариградско шосе" към хотел "Плиска".

Около 20. 45 ч.шествието им беше спряно от полицията с обяснението, че трябва да минат линейки, които карат ранени при катастрофа, а в 21 ч. протестиращите продължиха пътя си.

Минути след 22 ч. шествието приключи и недоволните започнаха да се разотиват.

Пред НДК и тази вечер се събраха по-рано днес поддръжници на правителството на Пламен Орешарски на контрапротест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


590
Още по темата: протестМС27-ми ден
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
307
2
 
5
 
! Отговори
Член на БСП преди 10 години
Намаляват електроенергията с 5%, вдигат въглищата с 15% - удар по най-бедните.Всичкият членски внос на БСП и ДСП отиват за Сидеров в името Власт на всяка цена. Всеки ден Сидеров прибира между 1-2 милиона от ДПС и БСП за да влезе за кворум. Опаричи се и искада купи ЦСКА.Долу това мизерно и унизително правителство.
306
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Протестиращите сигурно не знаят какво искат.Нека управлява Орешарски поне една година, да покаже на какво е способен.За мен по важното е че управляващите чуват гласа на хората и поправят своите грешки ,примери: Пеевски ,министрите.Как беше при Борисов някой помни ли тез калинки, при Борисов имаше по скандални назначения
305
3
 
7
 
! Отговори
Хиените побесняха преди 10 години
Отново назначения на ДПС-хиени във властта!Оставка и затвор за предателите!Не се търпи вече!
304
1
 
12
 
! Отговори
Popai9 преди 10 години
Спокойно мишки, след още две три години няма да има протести. Всички с малко интелект ще са се изнесли от България и ще останете само бездушните *** съгласни с всичко, което ви каже неграмотното ви крадливо правителство.Вероятно малко по-късно ще започнете и да сте с национална носия , включваща фесове и ***.Важнот е да не работите и да може да покрадвате и вие по-малко.
303
24
 
5
 
! Отговори
Васко преди 10 години
Протеста на глупаците е на път да ни загроби отново след Боковото псевдо управление.*** сте, протестиращи. Използват ви едни олигарси в битката си срещу други. Класически *** сте.
302
4
 
11
 
! Отговори
Малко лразяснение преди 10 години
Стефко, незная на колко сте години, но ще Ви задам един върпрос" Тодор Живковото време на управление на държавата, бе ли социализъм, а да не говорим за комунизъм. Отговорът е само един - това бе Държавен капитализъм, начело с фалмилията Живков и неговите солташаци. Живков създаде Олигархията на "Борците " против фашизма и капитализма, богато възнаграгждавана от него, чиито деца сега ни управляват. Партизани и ятаци бяха 5 до 10 хиляди, "борците" - стотици хиляди. Банда подлизурковзци, мошеници
301
3
 
5
 
! Отговори
ас преди 10 години
Ако не протестираме ще има коментари тц тц еййй колко заспал народ сме заслужаваме си сега чета тук,ейй самоунищожителни протести колко глупав народ сме,и един умрял атакист сигурно последния останал и той се изказва че това били 50 хиляди платени протестиращи,виждам кои пишат против протестите Умрелия Атакист,един на заплата има той си е редовен и един турчин имам али май беше.И тука тройна коялиция :)))
300
4
 
5
 
! Отговори
Стефан преди 10 години
До Анонимен: Виж господин Анонимен, да не би да искате да кажете, че е по-добре да се върне комунизма, репресията, незачитането на най-важното човешко право да бъдеш свободен... Често казано като чета разни такива изявления се убеждавам, че в БГ съществуват още граждани мазохисти, хора на които им харесва да будат управлявани по непрозрачни правила, хора на които не им се живее свободно... Ето това завещава комунизма, да робуваш на собствените си управляващи. Излезте в чужбина и прогледнете!
299
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Подкрепям всеки мирен протест на земята!Не подкрепям исканията на този простест - исканията са ***, необмислени и повърхностниПроблема на РБ е неравенството, капитализма, либерализна който ни внесоха без да имаме нужда от негоАз бих протестирал със 20-30 различни искания, но не и сегашнитеБългарите отново ме разочаровахаИмаше избори преди 3 месецаКойто искаше да гласува го направиТова е желанието на булшенството от народа и малцинството трябва да го приемеТова е демокрацията - мандатнос
298
24
 
11
 
! Отговори
ATAKA_FOREVER преди 10 години
божееее гледам снимките и ми се изяснява 4е вси4ко това са "статисти", половинаа ПРотестиращи" съм ги виждал публика на Стани Богат..смешни стеееза 20 лева... със Готови....изпринтени.. лозунг4ета..айде Бойко...прибери си вересиите.
297
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Abe vie jivot nqma li,za da se subirate sutrin i vecher po ulicite,malko action da ima v tupite vi skuchni jivoti,osuznaite se i ostavete premiera,koito za raznobrazie ne e mutra da raboti! Kvi sa tiq prostotii,taka nishto pomagate protestirashti lumpeni, vie puk shte opredelqta koi shte e na vlast,kak li puk ne!!!!! Osuznaite se veche!PS: sujelqvam za latineca,no sum ot mobilniq
296
0
 
5
 
! Отговори
Човек преди 10 години
До АвитохолНи след 4 години нас може и да ни няма...............
295
5
 
12
 
! Отговори
Човек преди 10 години
Кучето си лае, а кервана си върви........поговоркаХора, време е да спре кервана решеително
294
0
 
1
 
! Отговори
Виктори преди 10 години
До Анонимен Че лошо ли ще е ?
293
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всеки божи ден минавам през тълпата и се убеждавам, че истинското искане е: пешеходна зона по цариградско шосе, до цариград
292
3
 
3
 
! Отговори
Предложение преди 10 години
До IMAM_ALIСмени си името с Пиночет. По-ще ти отива. Я кажи, къде раздават бесилките и къде ще ги редим. От Орлов мост до Плиска ще е най добре. Ще има ли списъци кого ще бесим, или който падне. Децата също ли ще бесим. Ще обираме ли труповете или ще ги оставим да ги ядат лешоядите.
291
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДРИПЛЬОВЦИТЕ ИСКАТ ДА СИ "ВЪРНАТ" ДЪРЖАВАТА ОТ ОЛИГАРХИЯТА.В ТЯХНАТА КОМПАНИЯ (НА ДРИПЛЬОВЦИТЕ) Е И ХАРЕМА НА ОВШОРКОВ.ТОВА Е ДОСТОЙНО ЗА КОМЕДИЯ,АКО НЕ БЕШЕ ЖАЛКО.БЪЛГАРИО,БЪЛГАРИО,ЗАЩО НЕ УМРЯ ПРИ ГРЕДЕТИН....
290
2
 
8
 
! Отговори
Даскал преди 10 години
До niki tesla Да, БСП и ДПС - ченгетата са проблемЪТ. /така е правилно да се напише/ . Употребата на турски думи не те лепят автоматично за Доган. Доста ще трябва да съкратим българския речник, ако решим да ги изчистим.
289
9
 
17
 
! Отговори
Авитохол преди 10 години
Комунист от разходка не се плаши...Докато не се счупят нечии глави, докато не се потрошат нечии сараи, тези разходки могат да продължат 4 години!
288
5
 
8
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
До 521Той Волен толкова средни пръсти ви показа и ви нахака, че колко искате още от него за да има избори???