27-ми ден: Хиляди викат „Оставка!”

Контрапротест в защита на МС се проведе пред НДК
Обновена: 10 юли 2013 22:06 | 10 юли 2013 19:50, Камелия Цветанова
590

Снимка: Булфото

Рано сутринта протестиращи пиха традиционното си кафе пред Народното събрание. Викове "Червени боклуци" посрещаха депутатите на влизане в парламента. След 18, 30 ч.недоволните отново се събраха, но този път пред сградата на Министерски съвет за традиционния си вечер протест.

Протестиращите отново са с оригинални лозунги, нестандартни акции и "черен" хумор протестиращите изразяват отношението си към управляващите партии. 

Шествията и митингите в страната започнаха на 14 юни след избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС, отменен по-късно от Народното събрание.

Още по темата

Демонстрацията пак е "озвучени" от свирки, тромби, вувузели и барабани. Хората развяват българския трибагреник, знамето на Европейския съюз и носят лозунги.

По данни на МВР към 19, 30 ч. протестиращите са били 3 000.

Около 20 ч. шествието се насочи към към парламента и Орлов мост и към този час от МВР обявиха, че броят им е достигнал 5 000.

След това хората тръгнаха по бул."Цариградско шосе" към хотел "Плиска".

Около 20. 45 ч.шествието им беше спряно от полицията с обяснението, че трябва да минат линейки, които карат ранени при катастрофа, а в 21 ч. протестиращите продължиха пътя си.

Минути след 22 ч. шествието приключи и недоволните започнаха да се разотиват.

Пред НДК и тази вечер се събраха по-рано днес поддръжници на правителството на Пламен Орешарски на контрапротест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


590
Още по темата: протестМС27-ми ден
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
327
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Малко лразяснениеНа 25 години съм и от 10 не живея в БГ наявно заради същите управляващи и днес, менят се физиономиите, цветовете но не и идеологията на управление. Тай като не съм живял по Тодор Живково време не мога да коментирам как са живяли хората, само едно е сигурно, че сме обслужвали интересите на Москва, която се е задължавала да изкопува прокукцията ни, да ни дава безвъзмезни кредити и т.н., само и само да не попаднем в западния блок. Нежелая БГ да бъде ограбвана още от олигарси!
326
0
 
0
 
! Отговори
Бай Пешо преди 10 години
Не бе graywatch, просто си заблуден.Знам че сега няма да го разбереш , но след време и това ще стане.Казвам ти го с най-добри чувства.Повярвай на човек , който е минал по твоя път.Затова или бягай от БГ щом си в ИТ бранша или свиквай с релността , в противен случай много трудно се живее.
325
0
 
3
 
! Отговори
evgeni.genchev.555 преди 10 години
До Анонимен 471България наистина беше продадена, но това беше много отдавна, когато все още я нямаше нито Атака, нито ГЕРБ. Питайте Иван Костов и Петър Стоянов кой продаде България и за колко. Не знам колко трябва да е глупав и заблуден човек, за да повярва, че с избори може да се промени историята. Не ви ли увряха главите най-после да разберете, че политиците в цял свят са само марионетки. Парите управляват света, а не политици и партии. Банките са в основата на всичко, което се случва.
324
0
 
3
 
! Отговори
evgeni.genchev.555 преди 10 години
До Анонимен 474Напълно си прав. Кой всъщност ходи да протестира и за какво? Гладните,безработните,бездомните,болните и всички останали нещастници,които са смазани от тая порочна система или платени клакьори на партиите,техните бизнес партньори с тъмно минало забулено в мистерия,семействата им и техни близки приятели.Протестират от страх,че може нещо наистина да се промени и хубавият живот,който водят в момента благодарение на партиината си принадлежност да се изпари.Това са протестите на страха
323
1
 
4
 
! Отговори
iliya47 преди 10 години
за разлика от вашето мислене аз не споделям исканата оставка на правителството, защото аз гласувах за него и не искам "интелигентите" да отменят моя вот и да ме представляват.не съм упълномощил никой от народа да ме представлява.още повече,че повечето не ходите напротестите по собствено желание,а по заповед и под строй на шефа на фирмата, в която работите.моят шеф и той ме задължава със семейството си да ходя.и ако на това му викатедемокрация,здраве му кажи.
322
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименНещо си се объркал "бе *** такъв", тези с 50лв и пицата са на Волен привържаниците...
321
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен"хиляди викаме против оставката но кой да ни чуе!!"Къде това???
320
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хиляди викаме против оставката но кой да ни чуе!!
319
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Атака продаде Родината. Никога в световната история една партия не е подвела избиратерите си така, както го направи атака. Това ще го пишат като христоматиен приер за лъжа към избирателите си във всички учебници по политически науки.
318
7
 
9
 
! Отговори
teo преди 10 години
Братя БЪЛГАРИ до тук с мирно пиене на КАФЕ !!! ДЕБЕЛОКОЖИТЕ ЧЕРВЕНО-ТУРСКИ ДЕПУТАТИ СЕ ПРАВЯТ, ЧЕ НЕ ЧУВАТ ПРОТЕСТИТЕ НА НАРОДА И ВМЕСТО ДА ПРИЕМАТ ПРОМЕНИТЕ В ИЗБОРНИЯ КОДЕКС, ТЕ СЕ ГОТВЯТ ЗА ЛЯТНА ПОЧИВКА ПРЕЗ АВГУСТ, ВМЕСТО ДА СИ ПОДАДАТ ОСТАВКАТА ! СТИГА С МИРНИТЕ ПРОТЕСТИ С КОИТО КОМУНИСТИ НЕ МОГАТ ДА СЕ СВАЛЯТ, А ТРЯБВАТ ДЕЙСТВИЯ, РЕШИТЕЛНИ СРЕЩУ ТЕЗИ ДЕБЕЛОКОЖИ МАФИОТИ! НАПРЕД И СМЕЛО, ГРАБВАЙТЕ ДЕПУТАТИТЕ И ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА!!!
317
11
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
ТЕЗИ ПРОТЕСТИРАЩИ СА КАТО ЯТО ГАРВАНИ,САМО ГРАЧАТ И КРЕКАТ.ПО-ДОБРЕ Е ДА СИ ВЪРВЯТ ОТ ТЯХ БЪЛГАРИЯ НЯМА ПОЛЗА.
316
0
 
0
 
! Отговори
До graywatch преди 10 години
Техниката е за работливите хора, а ЛУПАТИТИ са за вазе, хем фитнес хем полза за хората.А за тебе ще приготвя НАЙ-ГОЛЯМАТА , отворкоооо!
315
5
 
5
 
! Отговори
По-българин преди 10 години
До Българинмного сте глухи в БСП-то , от 27 дена се повтаря ОСТАВКА , те не разбрали какво искат хората. :)
314
4
 
6
 
! Отговори
tribun преди 10 години
Благодарение на предателите от Атака в момента БСП и ДПС си разделят властта 50 на 50%,там където имаме началник от БСП слагаме заместник от ДПС и обратно,а тези които са съгласни с това положение,спокойно мога да ги определя като симпатизанти на ДПС, т.е те са съгласни една партия на етническа основа да играе водеща роля в политическия живот на България.Жалко ,наистина много жалко че пак не сме единни<затова заслужаваме си положението в което се намираме.
313
5
 
8
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Наистина се "оляхте".Разбрахме ви ,че сте "млади и Етелигентни",само че не разбрахме какво искате ? Може би тази революция ,която "правите" е не социална ,а сексуална ? Вярвайте ми "употребяват" ви. Сатисти сте в пиеса режисирана от добре платени предатели със сценарий написана извън България.
312
6
 
5
 
! Отговори
val 789 преди 10 години
Г-жа Фандъкова,моля ви в лицето на кмет на град София ПУБЛИЧНО да оповестите: Чрез искането на КОИ лица,организаций,партий издавате разрешително за протести срещу и в подкрепа правителството на г-н Орешарски??? Според мен,това е най-демократичната позиция,която трябва да заемете в този КРИЗИСЕН момент.Да стане всеобщо достояние КОЙ/КОИ/,ЗА КАКВО И СРЕЩУ КОГО се борят.Молбата ми е продиктувана от факта,че 1989 и 1997 чувах същите викове, гледах същите плакати и сега на НИКОГО И ЗА НИЩО НЕ ВЯРВАМ!
311
0
 
6
 
! Отговори
ДОКО преди 10 години
ЗА ПРОТЕСТ ПАРИ ИМА ЗА ЗАПЛАТИ НЕМА БЕЗ ЖЕРТВИ ВИЕ ЩЕ СТЕ ЖЕРТВИ
310
11
 
8
 
! Отговори
METPO преди 10 години
Време е някои да обясни на протестърите, че се превръщат в ГОЛЯМА ДОСАДА. Но да им го каже по-софистицирано, понеже те са твърде интелигентни и едва ли ще разберат едно просто: досадни сте, пречите на мнозинството от Българите да работят нормално, вкарвате държавата в криза, от която няма измъкване.
309
0
 
7
 
! Отговори
lewskar преди 10 години
1.МИНИМУМ СРЕДНО ОБРАЗУВАНИЕ ЗА ДА ИМАШ ПРАВО НА ГЛАС2.МАЖОРИТАРНИ МАНДАТНИ РАЙОНИ3.МАШИННО ГЛАСУВАНЕ4.ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕБЕЗ ТОВА ПАК НЕГРАМОТНИТЕ *** И СРЕДНОВЕКОВНИТЕ БЪЛГАРО-МОХАМЕДАНИ,И ОБЛЪЧЕНИТЕ ОТ "РАЙСКИЯТ КОМУНИЗЪМ" ПАК ЩЕ СИ ИЗБЕРАТ ПРАВИТЕЛСТВО ОТ ......КРАДЦИТАКА ЧЕ ХОРА ВНИМАВАЙТЕ ЗА КАКВО ПРОТЕСТИРАТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
308
4
 
4
 
! Отговори
Чакам вЪ преди 10 години
Вместо да да съ мотате по камънаците у Суфию илате да поработите на нивата.Идат отпуски. Ша съ бръкна у джоба и ша купя ощи лупати. ЧАКАМ ВЪ ДА ДОЙДИТЕ И ДА КОПАТЕ.Кво саму ша съ шматкате.