Лекари спират гладната стачка на Сугарев

Той ще бъде захранен венозно
Обновена: 17 юли 2013 19:33 | 17 юли 2013 18:55, Камелия Цветанова
108
Лекари спират гладната стачка на Сугарев
Едвин Сугарев. Снимка: Булфото, архив

Прекратяват гладната стачка на Едвин Сугарев от утре. Това съобщи пред БНР съпругата на поета, д-р Мария Арсениева. Сугарев ще бъде захранен венозно, обясни тя и уточни, че състоянието му не е цветущо. Сутринта той беше приет по спешност в реанимация на Александровската болница.

"В момента се опитват да възстановят електролитния баланс, защото целият организъм е абсолютно изтощен, почти няма орган, който да не е засегнат. В момента е на водно солеви разтвор и му се влива кислород, тъй като мозъка му е с лек оток", каза Аресениева за състоянието на мъжа си.

Още по темата

Добри резултатите са показали изследванията на Едвин Сугарев, съобщи по-рано днес дирекорът на Александровска болница доктор Костадин Ангелов. "Болничен диетолог ще изработи една специална диета за него, с която се надяваме той да започне, да бъде захранен с оглед стабилизиране на състоянието му", допълни той и завърши, че няма пряка опасност за Сугарев.

Преди 22 дни Сугарев започна гладна стачка с искане за оставка на премиера Пламен Орешарски.
 
„Не бих казал че съм добре, имам кетоацедоза, но се търпи, успявам да устискам“, заяви вчера видимо изтощеният Едвин Сугарев.

"Не мога да прекратя стачката, тъй като тя е важна - прокарва се граница на нетърпимост и това е знак на тази нетърпимост на всички хора. Тя е свързана с 23 г. извратен и сбъркан преход. Разбира се, че животът е най-важен, но понякога в историята са необходими такива драстични актове", настоя той.

В отворено писмо, разпространено до медиите, децата му днес заявяват, че не могат да го оставят сам и също започват гладна стачка.

По-късно обаче и те се отказаха от тази форма на протест, но обявиха, че ще продължат да показват недоволството си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
5
 
8
 
! Отговори
ДАНИЕЛ РАДКЛИФ преди 10 години
ЕБААААААААААААААААХТИ ПРОВОКАТОРА ДЕТО Е ТОЯ АМА ВЕРНО ЧОВЕКА НЕ Е МНОГО ДОБРЕ С ГЛАВАТА И ПОГЛЕДА МУ Е ПСИХАРСКИ И НАЧИНА ПО КОЙТО СЕ ИЗРАЗЯВА МДААААААААААА ТОЯ Е КАТО СЕКТАНТ ДАЖЕ ПО-ЛОШО , КАТО ОНЕЗИ ДЕТО ВИКАТ - ВОДАЧИТЕ ИМ ( ПАСТОРИ ) ПСИХАРЯ СЕ Е ОПИТАЛ И ЧРЕЗ НАСЛЕДНИЦИТЕ СИ ДА ПРИВЛЕЧЕ СЛАБОХАРАКТЕРНИ ХОРА И ТЕ ДА ГЛАДУВАТ АУУУУУУУУ АЙ АЙ АЙ, НЯМА ДА СВЪРШАТ *** В БЪЛГАРИЯ ! ДАЖЕ ПОВЕЧЕ СТАВАТ МЪЧНО МИ Е, МНОГО МИ Е МЪЧНО ЗА ШЕПАТА ОСТАНАЛИ НОРМАЛНИ ХОРИЦА В БГ
51
6
 
1
 
! Отговори
Александър преди 10 години
Сугарев казал протестите да продължат, че кой е той виж ако Румен Овчаров беше казал спирайте протестите по може, все пак Румен Овчаров е собственик на държавата !!! Слава на БСП
50
7
 
20
 
! Отговори
сс-23 преди 10 години
Тоя едно време гладува и намаза филията- в Монголия- Индия. Болен от диабет, пък оцеля толкова време , сиреч нии сме баламурници и трябва да вярваме. Жива фантастика! Абе мирише ми на чифутщтина.
49
2
 
12
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН ОТ СЕЛО преди 10 години
До Анонимен: ДА ,ДА ГО ПОСЛЕДВАТ БАШ ЖУРНАЛИСТИТЕ НА ТОДОР ЖИВКОВ - АГОВ И ИНДЖЕВ ,ДЕТО СЕГА СЕ ПРАВЯТ НА НИ ЛУК ЯЛИ , НИ ЛУК МИРИСАЛИ ! НЕ ЗНАМ ЗАЩО ТАКИВА ТИПОВЕ СИ МИСЛЯТ ,ЧЕ ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ЗАПОЧВА ОТ 1989 Г.,КАКТО БОРИСОВ СЕ ПРЕДСТАВЯ ЗА ТОЗИ ,КОЙТО Е ЗАПОЧНАЛ МАГИСТРАЛИТЕ И ГИ Е ЗАВЪРШИЛ ! БЕЗОЧЛИВИ БЕЗХАБЕРНИЦИ !
48
9
 
25
 
! Отговори
ЛЕКАР преди 10 години
До Анонимен: ТОЯ ,ДЕТО "ГЛАДУВА", Е ЕДИН ОТ ТЕЗИ ,ДЕТО ЛИКВИДИРАХА БЪЛГАРИЯ И Е ЕДИН ОТ ТЕЗИ ,ДЕТО СЕГА ,ЗАЕДНО С ГЕРБ ,ПОДЪРЖАТ НАПРЕЖЕНИЕ И ИСКАТ ДА СЕ ЗАВЪРНАТ ОТ СМЕТИЩЕТО ,КЪДЕТО НАРОДА ГИ ИЗРИТА ! ИСКАТ ДА БЪРКАТ ОТНОВО В КАЦАТА С МЕДА !ПРЕ-ДА-ТЕ-ЛИ БЪЛГАРСКИ !
47
5
 
22
 
! Отговори
Кучо преди 10 години
Леле мале, какъв герой бил тоя Сугарев! Паметник, паметник да му се издигне приживе! Сега ще го подхранят, ще го подсилят, ще му приведат паричките и пак ще почне огън и жупел да сипе върху всички комунисти! В най-скоро време ще излезе рок операта Сугарев - суперстар, ще я пускат по площадите и всички протестиращи ще се подскачат в такт с музиката.
46
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като е почнал Едвин Сугарев, айде да го последват например Асен Агов и Иво Инджев. Нека погладуват и предателите, не само народът.
45
13
 
24
 
! Отговори
Алов преди 10 години
Тоя пръч като е толкова ербаб що не се самозапали като онзи слабоумник в Варна ,а яде кебабчетата на изгасен ток и уж гладувал...Шарлатанин !
44
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Престанете да занимавате хората с прищявките на някой си господин. Видите ли ще гладувал, защото не бил съгласен, а знае ли този господин колко гладуващи има по неволя и навярно и те не са съгласни с много неща, но не са тръгнали да разпъват палатките в СОФИЯ. Не го оправдавам и не го подкрепям, ами го съветвам да се прибира при многото си деца и да се ослушва дали ще му предложат някоя държавна службица.
43
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някой знае ли стихове от този? Кога ли ги пише като само по стачки ходи? Не му хареса някога страната където беше посланик и сега си отмъщава.
42
14
 
17
 
! Отговори
Мария преди 10 години
ДАНО ДА УМРЕ !
41
4
 
8
 
! Отговори
УДРИ ЗДРАВО преди 10 години
До megi 55 АМИ ТЯ ЖЕНАТА НЕ Е *** А ТИ. ТЯ Е ОТ ГЛАДНИТЕ ХОРА,КОИТО БЯХА ДОВЕДЕНИ ДО ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ ОТ Б.Б Ц.Ц. И И.Ф. ПОД МЪДРИЯ КОНТРОЛ НА ПЕД****О ДЯНКОВ. ТА ТОЗИ СИМО-ДАДЕ 200 000 НА ЛЮБОВНИЦАТА СИ ДА НЕ ГО ПРИТЕСНЯВА ПОВЕЧЕ.А ЕДИ ЕВРЕЙЧЕТО-СЪС СТАРИТЕ СИ НОМЕРА, И С ОПИТИТЕ ЗА ГЛАДУВАНЕ, ПО ВРЕМЕ НА ТЕЛЕВИЗИОННИ ВКЛЮЧВАНИЯ,ОТКАЗА ГЛАДНАТА СТАЧКА,ЗАЩОТО РАЗБРА,ЧЕ НЯМА ФАЙДА.НЯМА ДА СПЕЧЕЛИ НИЩО,ЗАЩОТО ГЕРБ ПАДА,КАКТО НЯКОГА НДСВ.БУКЛУЦИТЕ ОТ ДЯСНОТО-МАРКОВ,ЕДВИН, ИСИЕ ЗАМИНАВАТ!!
40
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Брей! Журналята ще направят мъченик от този безродник. Като ще гладува, поне да гладува докрай и да спре да ни занимава с жалкото си съществуване. Пфу!
39
2
 
2
 
! Отговори
boza преди 10 години
ZHALKO !!!
38
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А бе Цаца.кога ще обьрнеш внимание на писмотн на Едвин.а ни занимава с кьорфишеци за Костинброд.тогава се правеше на много голем.аиде сега да те видим.по ниско си от тревата маи
37
8
 
24
 
! Отговори
екстремни егоисти преди 10 години
С протестиращите не може да се разговаря. Защото те са екстремни егоисти, поставящи само неизпълними ултиматуми! Като Едвин!
36
4
 
19
 
! Отговори
Точно за новините преди 10 години
Точно за новините в 19 часа, лекарите спряха гладната стачка на Сугарев.
35
19
 
9
 
! Отговори
asdf преди 10 години
Mnogo komunisti dnes v dnes.bg. Marsh v severna koreq, tuka ne ni trqbvate.
34
29
 
8
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
Стига писахте простотии! Погледнете нещата от друга гледна точка!На Орешарски исие не им пука какво се случва с хората,които по някакъв начин искат да покажат протеста си от това управление! Защо не плюете по онази жена която започна да гладува в подкрепа на Орешарски, след два дни се отказа,защото и се качил диабета.( простакелата не знае че диабет е диагноза а се повишава кръвна захар) Ами,защото сте дървени философи чревоугодници,които не биха се лишили от храна!Затова се засрамете и млъкнете
33
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Той не подпомага протестите, а ги опорочава.