Лекари спират гладната стачка на Сугарев

Той ще бъде захранен венозно
Обновена: 17 юли 2013 19:33 | 17 юли 2013 18:55, Камелия Цветанова
108
Лекари спират гладната стачка на Сугарев
Едвин Сугарев. Снимка: Булфото, архив

Прекратяват гладната стачка на Едвин Сугарев от утре. Това съобщи пред БНР съпругата на поета, д-р Мария Арсениева. Сугарев ще бъде захранен венозно, обясни тя и уточни, че състоянието му не е цветущо. Сутринта той беше приет по спешност в реанимация на Александровската болница.

"В момента се опитват да възстановят електролитния баланс, защото целият организъм е абсолютно изтощен, почти няма орган, който да не е засегнат. В момента е на водно солеви разтвор и му се влива кислород, тъй като мозъка му е с лек оток", каза Аресениева за състоянието на мъжа си.

Още по темата

Добри резултатите са показали изследванията на Едвин Сугарев, съобщи по-рано днес дирекорът на Александровска болница доктор Костадин Ангелов. "Болничен диетолог ще изработи една специална диета за него, с която се надяваме той да започне, да бъде захранен с оглед стабилизиране на състоянието му", допълни той и завърши, че няма пряка опасност за Сугарев.

Преди 22 дни Сугарев започна гладна стачка с искане за оставка на премиера Пламен Орешарски.
 
„Не бих казал че съм добре, имам кетоацедоза, но се търпи, успявам да устискам“, заяви вчера видимо изтощеният Едвин Сугарев.

"Не мога да прекратя стачката, тъй като тя е важна - прокарва се граница на нетърпимост и това е знак на тази нетърпимост на всички хора. Тя е свързана с 23 г. извратен и сбъркан преход. Разбира се, че животът е най-важен, но понякога в историята са необходими такива драстични актове", настоя той.

В отворено писмо, разпространено до медиите, децата му днес заявяват, че не могат да го оставят сам и също започват гладна стачка.

По-късно обаче и те се отказаха от тази форма на протест, но обявиха, че ще продължат да показват недоволството си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
7
 
28
 
! Отговори
турчин преди 10 години
Три пъти да стане мъченик но не му стигна куража. Такова ни е управлението. Да се извини на обществеността.
31
5
 
24
 
! Отговори
rabat преди 10 години
Одисейчо ти за умен ли се имаш бе човек,щом подкрепяш фанатичната простотия на Едвин.Слушай бе човек-целия запад се е изправил на нокти срещу исляма ,защото го възприемат като фанатизъм който граничи с простотия, фанатизма или театъра на Едвин е нещо подобно,и доколкото разбирам твойта политическа ориентация,нещо не се вързва!
30
38
 
8
 
! Отговори
дръж се Еди преди 10 години
Ние всички истински седесари сме с теб. Мачкай комунярите Еди.
29
7
 
25
 
! Отговори
123456 преди 10 години
"тъй като мозъка му е с лек оток" - ХА ХА!!!То на него мозъка и тъй не му служи, т.е. не му трябва...
28
3
 
8
 
! Отговори
asda преди 10 години
Вижте за какво му е стачката ,за нетърпимост,както сам той си казва,а примерно съвсем примерно християнските принципи за какво са за нетърпимост ли?Не мисля ,че с негативизъм може да се постигне нещо положително.
27
10
 
30
 
! Отговори
Мръсник преди 10 години
Всичко е цирк и мръсни еврейски номера. Брадатият се бори за пост на посланик в чужбина ! Маймун грозен !
26
10
 
19
 
! Отговори
Алов преди 10 години
Жалко ,че не можа да захапе ковчега противният евреин. Прави се уж ,че гладува та да му свалят шапка.Трябваше наистна да го заключат без храна 22 дни та и глистите да му измрат.
25
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да боднем в хепи :)))
24
1
 
7
 
! Отговори
rabat преди 10 години
ОООООООО ОДИСЕЙЧОТи не изтърваш форум бе човек.Само на мен ми пиши-колко парички ти плащат че нещо съм я закъсъл,да се включа и аз към твоите работодатели.
23
13
 
6
 
! Отговори
Eaa преди 10 години
много омраза в коментарите, много неяо! омразата ще погуби тази държава. типично по български, първо се търси негативното, а не позитивното на дадена ситуация. с този манталитет до никъде няма да стигнем като общество. но явно всеки си има различни приоритети, като конструктивната критика и дългосрочното планиране не са сред тях. ден 34!
22
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Одисей 1 Ами надяваме се поне тоя път ритне камбаната, затов се навъртаме, а и ни е интересно да те четем как се гърчиш.
21
14
 
23
 
! Отговори
rabat преди 10 години
Аз питам!Възмозно ли е човек който е гладувал 20 дни ЧАК СЕГА ОРГАНИЗМЪТ МУ ДА ПОЛУЧИ НЯКАКВИ ОТКЛОНЕНИЯ?До колкото съм запознат за 20 дни абсолютен глад,досега да беше хвърлел топа.Като иска името му да влезе в историята,да беше се запалил като Пламен от Варна.Тогава щяхме да бъдем съпречастни към него и наистина каузата му щеще да се разбере донякъде от част от хората.Такива пиар сценки като неговата вече не върви.Фанатизма е нещо опасно и не демократично и трябва да се порицава, а не възхвал
20
10
 
22
 
! Отговори
дядо преди 10 години
Номерата на еврейчето край нямат,но за нормалните люде са -номера от селски вечеринки
19
4
 
30
 
! Отговори
БоСимеонов преди 10 години
Ами на гладна стачка винаги се хващат едни изсъхнали. Аз един дебел човек не съм видял да подхваща гладна стачка. Лилито Павлова и Фидосова що не заместят Сугарев?
18
1
 
2
 
! Отговори
тАпаци преди 10 години
сутрЕнта , а?
17
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Докога ще ни занимавате с нагъл рекетьор?По същата логика аз мога да обявя гладна стачка срещу най-големите убийци на надежда в най-новата история на БГ - ***, чийто отявлен представител е той.
16
3
 
10
 
! Отговори
ss преди 10 години
До Одисей 1-нищо ли не бачкаш или разчиташ на кинтите от герб.*** душица си.никой не трябва да ти отговаря
15
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо не го оставите да се бори за каузата си! Ако е мъж, да бяга от болницата и да се връща на площада да гладува!
14
2
 
23
 
! Отговори
крив макарон преди 10 години
Докога ще ни "източват" заради луди *** ....Оставете го да си довърши идеята ... България се нуждае и от малко вразумяване
13
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя *** предния път кога игра тоя цирк, той гдадъва 10 дни а после неговите приватизираха наред, и сега гладуваме дружно, така, че по добре да мре.