Лекари спират гладната стачка на Сугарев

Той ще бъде захранен венозно
Обновена: 17 юли 2013 19:33 | 17 юли 2013 18:55, Камелия Цветанова
108
Лекари спират гладната стачка на Сугарев
Едвин Сугарев. Снимка: Булфото, архив

Прекратяват гладната стачка на Едвин Сугарев от утре. Това съобщи пред БНР съпругата на поета, д-р Мария Арсениева. Сугарев ще бъде захранен венозно, обясни тя и уточни, че състоянието му не е цветущо. Сутринта той беше приет по спешност в реанимация на Александровската болница.

"В момента се опитват да възстановят електролитния баланс, защото целият организъм е абсолютно изтощен, почти няма орган, който да не е засегнат. В момента е на водно солеви разтвор и му се влива кислород, тъй като мозъка му е с лек оток", каза Аресениева за състоянието на мъжа си.

Още по темата

Добри резултатите са показали изследванията на Едвин Сугарев, съобщи по-рано днес дирекорът на Александровска болница доктор Костадин Ангелов. "Болничен диетолог ще изработи една специална диета за него, с която се надяваме той да започне, да бъде захранен с оглед стабилизиране на състоянието му", допълни той и завърши, че няма пряка опасност за Сугарев.

Преди 22 дни Сугарев започна гладна стачка с искане за оставка на премиера Пламен Орешарски.
 
„Не бих казал че съм добре, имам кетоацедоза, но се търпи, успявам да устискам“, заяви вчера видимо изтощеният Едвин Сугарев.

"Не мога да прекратя стачката, тъй като тя е важна - прокарва се граница на нетърпимост и това е знак на тази нетърпимост на всички хора. Тя е свързана с 23 г. извратен и сбъркан преход. Разбира се, че животът е най-важен, но понякога в историята са необходими такива драстични актове", настоя той.

В отворено писмо, разпространено до медиите, децата му днес заявяват, че не могат да го оставят сам и също започват гладна стачка.

По-късно обаче и те се отказаха от тази форма на протест, но обявиха, че ще продължат да показват недоволството си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
6
 
36
 
! Отговори
Питам де преди 10 години
И какво направи " любимия" ви борец за свобода?Лиши няколко човека от належаща медицинска помощ, защото се източва Здравната каса с лечението му.Ние сме свикнали да плащаме чужди сметки.
11
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Към лекарите: Моля ви, не го хранете. Нямаме нужда от него.
10
3
 
24
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Много хубаво се изчиства организма след такъв продължителен глад!
9
5
 
40
 
! Отговори
Тялото преди 10 години
Не го разбирам това неговото. Нито е репресиран, нито има някви сериозни искания.Иска си неговите на власт. Ще ме извинява, но това не е някакъв хуманизъм а детски инат.
8
10
 
39
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Едвинчо сега да обвини лекарите че са мръсни комунисти, защото му прекратяват гладната стачка.
7
12
 
16
 
! Отговори
бтв преди 10 години
Доц. Психиатриев от КарлуковоУважаеми Господа, случаят е диагностициран, ще сложим пациента в тапицирана стая заедно с Волен Сидеров
6
15
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво постигна правителството на Пламен Орешарски за 30 дни,такива постижения е нямало никога за такъв срок:1. Защита на лекари и учители от посегателство2. Спира повишаването на пенсионната възраст3. Вдига майчинските обезщетения за втората година4. Намали цената на тока с 5% от 1 юли5. Спря престъпната приватизация на БДЖ товарни превози6. Спаси НЗОК от фалит,режисиран от ГЕРБ7. Парична помощ от 100 лева за първокласници за бедните8. Обяви графика за разплащане с бизнеса 9. Увеличаване на детските добавки от 35 на 60 лева10. Отпада данък "Колиба"А ето какво мисли д
5
16
 
5
 
! Отговори
Румба-Трумба преди 10 години
До Здравноосигурен. Сам си плаща Сугарев. Който е плащал осигуровките му, дали работодател дали лично той. И левче не ти взимат за подсилването на почти спрелият му организъм.
4
8
 
35
 
! Отговори
Anonimnik преди 10 години
Баси цирка, честно - гладната стачка е последният начин за протестиране за един затворник който вече няма възможност нищо да направи- Сугарев се прави на интересен, ама е чисто и просто смешен.
3
6
 
30
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
и аз ли да гладувам докато правителството не ми даде 1 милион? *** е този на снимката
2
11
 
30
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
Оставете го да мре бе, този който сам падне то плаче.
1
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ЗдравноосигуренТи