Остава сериозно състоянието на Едвин Сугарев

След призив на поета Николай Генов спира да гладува
Обновена: 18 юли 2013 08:28 | 18 юли 2013 08:24,
80
Остава сериозно състоянието на Едвин Сугарев
Едвин Сугарев. Снимка: Булфото

Състоянието на Едвин Сугарев остава сериозно, съобщи bTV.

Поетът и бивш депутат днес ще бъде захранен венозно, така че гладната му стачка, която продължи цели 22 дни, се прекратява.

Още по темата

В организма на бившия депутат сега се вливат водни и солени разтвори, които да го стабилизират.

Той започна протеста на 26 юни с искането за оставка на премиера Пламен Орешарски и в подкрепа на хилядите, излезли по площадите в страната.

От болничното легло Едвин Сугарев отправи апел към другият гладуващ - Николай Генов, да спре.

След призива фотографът Николай Генов съобщи на страницата си във Facebook, че прекратява гладната стачка от утре.

"За голямо съжаление, поради рязко влошеното здравословно състояние на Едвин и по негово настояване, утре и аз прекратявам гладната си стачка на 20-ия ден, като ви уверявам, че през това време не съм вкусвал и троха. При това внезапно развитие не е редно да настоявам Еди да продължи, въпреки че само с една дума бих могъл да го убедя, но това би било престъпление пред 6-те му деца. В събота започвам бавно да се захранвам. В момента здравословното ми състояние е добро. Надявам се, гладуването да не се е оказало пагубно за Еди и въпреки безрезултатно завършилата гладна стачка, ще продължим и занапред в същия дух", написа Генов.

Ден преди да постъпи в болница, Сугарев обяви, че няма да прекрати стачката си, защото тя е важна за обществото - "Прокарва се граница на нетърпимост и това е знак на тази нетърпимост на всички хора. Тя е свързана с 23 г. извратен и сбъркан преход. Разбира се, че животът е най-важен, но понякога в историята са необходими такива драстични актове", каза той.

В отворено писмо, разпространено до медиите, децата му вчера заявиха, че не могат да го оставят сам и също започват гладна стачка. По-късно обаче се отказаха от тази форма на протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Огладняха шантавелите и си намериха причина да спрат:)))))
36
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво ни занимавате с този ***!?По добре беше да бе пукнал.До сега ни занимавахте всеки ден с глупостите му, сега продължавате пак.На кого му пука какво прави и какво се случва с този подъл и продажен тип?
35
0
 
24
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
тефтерче на Злататаном19.2.2014 (февруарски събития) ВАЖНО! ДКЕВР! - ХОРАТА ДА СЕ ИЗКАРАТ ОТ УЛИЦИТЕ
34
1
 
33
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
Поредната гладна стачка на Едвин Сугарев е чист самоубийствен негов личен избор.Ако някой трябва да се произнася по акта на самоубийството, това са психолозите и психиатрите.В това да избереш показно да се самоунищожаваш винаги има огромна доза изнудване или ще стане на моята, или ще умра. А когато умра, апликирайки си каквато и да е кауза, името ми ще се носи като легендаКогато вярваш в Бог и си християнин, за което изобщо не е задължително да си строго религиозен, ЗНАЕШ, че самоубийството е натрупване на дълбока вътрешна агресия в душата, която не винаги личи отвън.Вътрешн
33
4
 
38
 
! Отговори
БОНО преди 10 години
ЧОВЕЧЕЦА УСЕТИ ЧЕ ТОЯ ПЪТ КОМУНИСТИТЕ НЯМА ТАКА ЛЕСНО ДА СЕ ДАДАТ И ПРЕКРАТИ УЖ ,,ГЛАДНАТА СТАЧКА,, ХОРАТА СЕ ПАЛИХА ФЕВРУАРИ И МАРТ А МЕДИЙТЕ НЕ ПРЕСТАВАТ ДА МУ ОБРЪЩАТ ВНИМАНИЕ НА ТОЯ ШИЗОФРЕНИК
32
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да би мирно стояло, не би чудо видяло. Този човек е част от строителите на прехода, които така хубаво ни преведоха през него, че сега се чудим и маем кой път да поемаме. Ще се оправи, не се притеснявайте. Режисурата на този акт е зле скроена и целта е да се създава смут в държавата и обществото. Не вярвам в каузата му и не го подкрепям.
31
3
 
25
 
! Отговори
гко преди 10 години
Едвин безсмъртни!Тоя е като котките , има седем живота.
30
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ARBEIT MACHT FREI - ИЛИ ЕВРЕИНО СИ ГО ЗАБРАВИЛ ТВА - С ГЛАД СВОБОДА Н Я М А - ИМА С РАБОТА НЕ С ГЛУПОСТИ!
29
5
 
44
 
! Отговори
Димчо преди 10 години
Гладува след като повече от 23 години е ПРЕЯЖДАЛ
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ejjjj жиде - не фана май голем дикиш?
27
3
 
11
 
! Отговори
СТИХОВЕ НА ЕДИ преди 10 години
"ОТКАЧАЛКАТА ПИКАЕ" - СТИХОТВОРЕНИЕ НА ЕДВИН СУГАРЕВмъж загърбил пътя облаче от парабеше казал някакъв приятелала по тези мокри алени листакапчиците ми напомнят сякашза формата на празнотатаиккю сигурно я е открил пикаейкив някоя тъжна есенна утрин край киотододето луди облаци са се търкаляли думтейки над главата мудали си е помислил и тогава за усещането породеноот кехлибарената струя върху сухите листатова не знамне знамвъв всеки случай според менприлича на сатори
26
5
 
8
 
! Отговори
без коментар преди 10 години
ПЪРВИЯТ СТИХ НА КОЙТО ПОПАДНАХ. АВТОР - ЕДВИН СУГАРЕВаз всъщност съм йона в търбуха на китаи ти какво ще ми даришза трите дни погълване вдън себе сии следващите три десетилетия изплуванесамо една рехавахилава тикваедин ден да ми прави сянка от твоя погледи на следващия да посъхнеда ме оставиголтолкова голче да не мога дори да кажагол съм господине мога да изляза
25
4
 
31
 
! Отговори
Берон преди 10 години
*** си Едвине, и то голям ***!
24
4
 
55
 
! Отговори
стефанова преди 10 години
А колко хора умират от глад заради пенсии от 150 лв и заплати 300 лева? Сугарев е част от виновниците за този криминален 23 годишен преход,и няма нужда да лицемери, след като се облажи от прехода като посланик !
23
5
 
59
 
! Отговори
професия-гладуващ преди 10 години
Вижте го добре. Това е ГНУСНОТО лице на прехода. Заради него и още няколко десетки немуподобни България пое в посоката водеща до това, което е в момента. Докато ТОЙ и себеподобните му водеха епична битка с призрака на комунизма останалите бивши соц-държави се развиваха и в момента са на светлинни години от нас. Еди, колкото и да гладуваш не ще се пречистиш от мръсотията в теб!!!
22
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пълна дивотия! Що за болен мозък ще си руши здравето по такъб начин. преди малко прочетох, че след последната му гладна стаяка го изпратили поланник в Япония. Е, ЗА ТАКОВА НЕЩО И АЗ БИХ ПОГЛДУВАЛ!
21
1
 
13
 
! Отговори
stole6nikov преди 10 години
Периодически 1 раз в год можно провести более длительное голодание - сроком 18-21 день. Эта система не является догмой. В зависимости от конституции, возраста, предшествующего состояния здоровья, вашей работы и семейного положения вы можете построить собственную систему оздоровления.
20
0
 
34
 
! Отговори
хех:) преди 10 години
До JourneyАми всички ония които се самозапалиха в протест срещу предишното управление по-кадърни ли са от Едвин:) Щото тоя даже не успя да се кипичне, а ония ги забравихме бързо-бързо, щото е удобно на червеи като теб.
19
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
юдомасон.
18
2
 
21
 
! Отговори
хех:) преди 10 години
ми не-не е по-добре, ама е горе-долу същото. Кво излезе-че ще гладува, докато не опре ножа до кожата... е... лигльо. Но понеже е велик поет(много по-голям от колко Сашка Васева, като певица), нека отдадем почит на творчеството му:Откачалката пърди и си похапва киселецкато птица съмклекнал на сушинапод стряхата на черепана черепа под стряхата