Лекари спират гладната стачка на Сугарев

Той ще бъде захранен венозно
Обновена: 17 юли 2013 19:33 | 17 юли 2013 18:55, Камелия Цветанова
108
Лекари спират гладната стачка на Сугарев
Едвин Сугарев. Снимка: Булфото, архив

Прекратяват гладната стачка на Едвин Сугарев от утре. Това съобщи пред БНР съпругата на поета, д-р Мария Арсениева. Сугарев ще бъде захранен венозно, обясни тя и уточни, че състоянието му не е цветущо. Сутринта той беше приет по спешност в реанимация на Александровската болница.

"В момента се опитват да възстановят електролитния баланс, защото целият организъм е абсолютно изтощен, почти няма орган, който да не е засегнат. В момента е на водно солеви разтвор и му се влива кислород, тъй като мозъка му е с лек оток", каза Аресениева за състоянието на мъжа си.

Още по темата

Добри резултатите са показали изследванията на Едвин Сугарев, съобщи по-рано днес дирекорът на Александровска болница доктор Костадин Ангелов. "Болничен диетолог ще изработи една специална диета за него, с която се надяваме той да започне, да бъде захранен с оглед стабилизиране на състоянието му", допълни той и завърши, че няма пряка опасност за Сугарев.

Преди 22 дни Сугарев започна гладна стачка с искане за оставка на премиера Пламен Орешарски.
 
„Не бих казал че съм добре, имам кетоацедоза, но се търпи, успявам да устискам“, заяви вчера видимо изтощеният Едвин Сугарев.

"Не мога да прекратя стачката, тъй като тя е важна - прокарва се граница на нетърпимост и това е знак на тази нетърпимост на всички хора. Тя е свързана с 23 г. извратен и сбъркан преход. Разбира се, че животът е най-важен, но понякога в историята са необходими такива драстични актове", настоя той.

В отворено писмо, разпространено до медиите, децата му днес заявяват, че не могат да го оставят сам и също започват гладна стачка.

По-късно обаче и те се отказаха от тази форма на протест, но обявиха, че ще продължат да показват недоволството си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
кой ще плаща престоя му в болница този човек дали е здравно осигурен
71
0
 
1
 
! Отговори
? преди 10 години
Защо има такава жестокост към този човек?И не, не съм съгласна че общата му морална декларация е начина но се опитва. Такива общи лозунги на интелектуалците, липса на вникване в детайлите са голяма причина за този " 23 г. извратен и сбъркан преход". Не съм съгласна и с елементарните лозунги по демонстрациите, които ги обезсмислят и ползват само другата част на мафията.Защо не си включите мозъка и не направите конкретни искания вместо "интелектуалци" и "народ" да се мразите взаимно?
70
0
 
3
 
! Отговори
диян кукуто преди 10 години
луд умора има ли
69
3
 
1
 
! Отговори
Месия преди 10 години
Достойно! Поздрави на Теа от Жени!
68
1
 
2
 
! Отговори
мхм преди 10 години
До Гражданин на РБегоцентризъм? значи да се самозапалиш в момент на неконтролируеми емоции е геройство, а да рискуваш живота си с подобен бавен и не по-малко мъчителен от пламъците процес, е егоцентризъм? бива двоен стандарт, ама чак пък толкоз... оО
67
2
 
3
 
! Отговори
Соян преди 10 години
Само и*иоти.Ако се намери един,който да каже,,Стига,,ще го унищожат и ще се радват.Трябва цял народ,ако има нещо подобно,да въстане.Стига вече цяла Европа да се подиграва с България.Народ който нищо не прави за по-добър,достоен живот.В София не 3,4 хиляди а 2милиона с тояги.Българи имайте малко гордост и вземете своето.Не вярвайте на криминалисти скрити в различни партии.
66
6
 
4
 
! Отговори
Въпроси? преди 10 години
А той може ли да си е платил,за да изнасят информация,че е гладувал? А всъщност,да си е хапвал спокойно? Колко кг е свалил сега за 22 дни гладуване?
65
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма да се отървем толкова лесно от това лице.
64
6
 
5
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
Едвин ще оцелее и след третото си гладуване. Ако не оцелее, значи е надценил способностите си да гладува. След като оцелее, ще има все още негативен заряд, с който да шантажира егоистично КОГОТО И ДА Е, в РБ.То бива егоизъм, то може егоцентризъм, НО, моля Ви...;-)
63
2
 
3
 
! Отговори
Istina преди 10 години
Zaschto tozi chovek ne e v psihiatiata tova e naludnichavo ako se smiata za geroistvo da se ubiesh Sam ot iad. Zatova sa psihiatrichnite otdelenia AMA Mai v BG takiva sluchai na tezko mozachno raztroistvo se smiatat za normalni I se natrapvat za normalni. Tozi chovek ima nuzda ot antidepressants ili shook a terapia. Tazi doktorka deto mu e zena na znae li za kakvo stava vapros. Abe vsichko s glavata nadolu v BG. Che kato e intelektualez tova ne znachi Che e imuniziran sreschtu depressia I glupost pak I da se dava za primer za samozertva e palna idiotia.
62
6
 
6
 
! Отговори
Искрен преди 10 години
Абсолютно си прав, няма кой да му се върже на тоя бездарник, кръгла нула ебил отвсякъде и винаги, такъв и ще си отиде на бунището на историята на СДС.
61
0
 
5
 
! Отговори
ДИЕТА ??? преди 10 години
Някой чел ли е стиховете му....да ме ориентира , да хвърля едно око и аз....Ама искам имена на стихосбирки от преди Десети ноември и след това....ПРЕДИ и СЛЕД....като в реклама за диета...
60
2
 
14
 
! Отговори
край преди 10 години
менте поет спря менте глада си да стане светец. пропусна възможността да влезне в читанките. човека направи добра демократична кариера - три пъти депутат и 5г- посланник без да има никакви качества и без да разбира ни най малко от това което върши. не знам някой да знае и едно негово стихотворение - намерих ги - за нищо не стават. превзето стихоплетство с претенция за елитарност НУЛА ТАЛАНТ. гротастен бард на гротестна демокрация.
59
10
 
4
 
! Отговори
герберче преди 10 години
до 77 Анонименмай кретена тука си ти
58
20
 
12
 
! Отговори
герберче преди 10 години
не говорете така за човека бе, вижте че очите му излъчват толкова доброта. как може да дрънкате такива глупости.
57
1
 
4
 
! Отговори
герберче преди 10 години
до НОВ СВЕТОВЕН РЕДСпокойно, няма да станем Япония тука от пренаселване, направо са закопняли за *** тука евреите. А и да дойдат, не виждам какъв е проблема, като се има предвид че в скоро време може да заприличаме на Канадците по обезлюденост на някои региони, с които никой не ще да се занимава. Не виждам какво толкова те страхуват евреите :D и пак да кажа, че една *** много трудно се прави на нещо хубаво, просто личен опит.
56
2
 
9
 
! Отговори
оффф преди 10 години
Знаех си че ще оживее и третия път.Така е като не се занимава никой с него беше очаквано да се влоши.
55
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя ако е гладувал повече от два дена,аз ще съм Елвис Пресли
54
8
 
12
 
! Отговори
хо преди 10 години
Направо му се възхищавам на тоя тип!Хората *** от глад за 14 дни , той свежарче...Има нещо гнило-я диета, я "неправилно" гладуване,я чая му е бил с много мед...Да го освестят в болницата и отново да опита, но този път -както трябва и до край!Стига ни е разигравал!
53
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗА ТРЕТИ ПЪТ ОЦЕЛЯ ! ЧАКАМЕ ЧЕТВЪРТА ГЛАДНА СТАЧКА ! СТАРИ МРЪСНИ КОСТОВСКИ МУЦУНИ, КОИТО СЕГА СА СЕ ПРИШИЛИ КЪМ ГЕРБ , ЗАЩОТО ТЕХТНИТЕ ПАРТИЙКИ УМРЯХА- И КОНСТИТУЦИОННИЯ ГЕОРГИ МАРКОВ, И ЕВГЕНИ МИХАЙЛОВ И ТОЯ ***- ЖАЛЪК ОПИТ ЗА РЕАНИМАЦИЯ НА ТРУПА. А ОНЯ, "СИНИЯ" РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК - СЪБРАНИ ОТ КОЛ И ВЪЖЕ ЗЕЛЕНИ, КОИТО ПО ЦЯЛ СВЯТ СА ЛЕВИ, КУНЕВИЦА, НДСВ, ОТЛОМКИ ОТ ДПС И СДС- ГНЪС !