Протестът облепи пътя на депутата, за да потъпче майки, баби...

Около 200 души скандират пред НС, към сградата полетяха и яйца
Обновена: 18 юли 2013 10:21 | 18 юли 2013 09:22,
225
Протестът облепи пътя на депутата, за да потъпче майки, баби...
Призивът днес беше за блокада на входовете на НС. Снимка: Dnes.bg

Около 200 протестиращи се събраха на протест пред парламента. Този път хората се бяха разделили от три страни.

Най-многолюдно и шумно беше множеството пред централния вход. За пореден път се чуваха барабани и свирки. Протестиращите развяваха български знамена и плакати.

На металните заграждения пък висеше бял лист, на който пише "Анархия".

От страната към Националната художествена академия са се събрали около 50-60 души. Традиционно тук се подвизава мъж с мегафон, който подвиква шегички към влизащите депутати.

Хората обаче трудно различават народните представители от журналистите и редовите служители на НС и НСО.

В един момент към сградата на парламента полетяха яйца - практика, която протестиращите бяха позабравили.

Няколко десетки са се събрали и откъм храм паметника "Св. Александър Невски". Призивът днес беше за блокада на входовете на НС, за да не могат депутатите да стигнат до работните си места. Тази инициатива обаче изобщо не успя и народните представители достигаха свободно до сградата.

На земята край входа за парламента протестиращите сложиха бели листа, на които пише: "Вие току-що смазахте" и са изброени - българските лекари, пенсионери, българските майки и т.н.

Идеята е, когато депутатите влизат в НС, да стъпват върху тези листа, за да смажат символично изброените десетина различни групи в българското общество.

Отново има засилено полицейско присъствие. Органите на реда са обградили целия парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
27
 
! Отговори
val 789 преди 10 години
След Освобождението цяла Европа затрепери от създаването на нова,силна България,а сега трепери от нашата ПРОСТОТИЯ!!!
15
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Повикайте и цар Киро в парламента
14
8
 
22
 
! Отговори
хан преди 10 години
Коефициента на интелигентност на една тълпа е правопропорционален на същия на най - тъпия и член...PS: правилото важи дори и за красивите тълпи...
13
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преди да протестираш прочети идеите на Левски и стани негов последовател, а не защитник на чужди цели
12
23
 
28
 
! Отговори
Мародер преди 10 години
Някои още не разбират,че протестте не са за връщане на една мафия на власт, а за сваляне на друга мафия. Настоящите ***, които ни управляват, са дори по-отвратителни от предишните и да харесваш червено-турската *** значи че си ***. Затова и малка част от народа е за тия ***, а огромната част иска да се махат. И ще се махат, защото са обречени.Но ще дооглозгат кокалите на нещастната държава, в която още има прекалено много червени ***.
11
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Честити ви Бат Сали Законотрворец
10
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В ***.bg явно има цензура. Опитах да поставя постинга и не става:Журналистите избягват да задават правилните въпроси:1. Кой ти плаща да си тук в работно време всеки ден. 2. Кой плаща за допълнителната охрана заради протестите защото аз като данъкоплатец не съм съгласен нито държавата нито София да плащат. 3. Видяхме рейсове и ми обясняват как си били платили бензина. Дневната експлоатация на рейс е над 1000 лв. Изчислява се на база 3 лв/км а километрите които трябва данавърти са поне 500
9
35
 
25
 
! Отговори
socialist 1944 преди 10 години
Мили мой протестиращи и да блокирате и да не блокирате НС и да целите и да не целите вие НЕ РАЗБРАХТЕ ли че минимум една година ще просъществува това правитество ако не и 4 не се знае още !
8
19
 
25
 
! Отговори
Ива преди 10 години
" Жалка " е историята с протестиращите защото БСП така са се слели с властта, че изобщо нямат намерение да чуят протестиращите. Не се протестира за връщане на ГЕРБ, а заради безобразните назначения. Не ви увират главите! Знаете само да плюете без даже да се замислите какво следва след тези назначения.
7
1
 
13
 
! Отговори
ър преди 10 години
До ЧобанОтговори Чобанпреди 1 минута"Волгин го казва многократно - за да се справиш с олигархията, превръщаща се в плутокрация, трябва да и отнемеш собствеността.Това обаче може да стане само с Девети септември, което също не е добър вариант."Има и друга вариант яки данъци за едрата олигархия.
6
1
 
7
 
! Отговори
Е как какво преди 10 години
До АтакистКато онзи ден разходка до районния съд и след 2 часа Манол беше пак пред НС.
5
18
 
27
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Много смешна работа !!!Къде сте Българи ?????Нали днеска щеше да е стращно !Май само вечер излизате,че няма къде да се разхождате ?
4
30
 
44
 
! Отговори
провинциалист преди 10 години
благодаря ВИ хора от София !! Вие спасявате и провинцията !Поклон!
3
49
 
61
 
! Отговори
Пламен преди 10 години
Жалка стана вече историята с т.нар. "протестиращи". 17-годишни пикли се правят на демократки.. Какво разбирате Вие, бе девойки, какво сте видели от живота? Искали да блокират "Раковска" и се сърдят, че полицията ги спряла. Това ли са "интелигентните" питам аз?
2
24
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
атаката на олигарсите няма да спре леснодокато има платени башбузуци и ненормалници дето им вървят по гайдатаутре като сте на избори - какво ще им вземете медиите ли или парите с които ви купуват - защо ли питам ***
1
13
 
58
 
! Отговори
ВАСИЛ ЛЕВСКИ преди 10 години
Крадците заслужават да бъдат линчувани!