ГЕРБ иска 30 млн. за Национална педиатрична болница

Никой досега не е успял да задели парите, каза Атанасова
58
ГЕРБ иска 30 млн. за Национална педиатрична болница
Десислава Атанасова. Снимка: Булфото, архив

В "перото" за структурни промени при актуализацията на бюджета да бъдат предвидени до 30 млн. лева за изграждането на Национална педиатрична болница. Предложение за това са внесли депутатите от ГЕРБ Десислава Атанасова и Даниела Дариткова.

Много правителства са си поставяли като приоритет, но до момента никой не е успял да задели такъв финансов ресурс за подобно целесъобразно дело в името на бъдещето на нацията, каза в Русе Атанасова, която е и бивш министър на здравеопазването.

Още по темата
Тя уточни, че България няма болница, която да лекува само детски болести и то по всички медицински специалности.

"Надявам се, че това предложение, което произтича от опозицията, ще бъде подкрепено от управляващите, тъй като смятам, че децата на България нямат цвят", заяви Атанасова и допълни, че е редно, когато се прави актуализация, да се залагат мерки, които ще имат положителен резултат не само в мандата на едно управление, а и занапред.

Тя каза още, че е имало намерение тези средства да бъдат заложени поетапно през 2014 г., ако управлението е било на ГЕРБ.

Атанасова допълни, че предложението е подкрепено от Българската педиатрична асоциация, от университетските болници и от всички работещи за детското здравеопазване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И все пак по нейно време се направиха такива неща дето червените дето сега управляват няма да ги направят в следващите 500 години докато са на власт.Тези освен да крадат друго не правят.Ще ми се да ги видя след няколко месеца тези които сега са подкрепили Орешарски.Как ще бъдат излъгани просто не осъзнават.
51
3
 
5
 
! Отговори
зелник преди 10 години
ух как сее засукала а каква беше като изядена от молци ,че и самочувствие добило - що ли господ не си прибере вересиите, че да мирне държавицата ни от *** като тази гръсница
50
3
 
5
 
! Отговори
САРА преди 10 години
тази върти опашка затваряше болници , а сега популистки "иска" пари, откъде бре моме нъл ги откраднахте, къде сега да ги дадат, освен ако не ги извадят предишните от натежалите си джобове....
49
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ББ ако беше подхвърлял по някой лев на пенсионерите щеше да е на власт колкото си иска и президент щеше да стане,но тай е *** по цялата глава и си мислеше,че хората и да умират от глад вечно ще го обичат а те пищяха като каняци и му викаха ние асфалт не ядем,но той беше глух и витаеше в облаците с отряд-28 и в буквалният и преносният и в частният смисъл на думата до като стана най- мразеният политик в новата ни история,не случайно народа нарече ГЕРБ-"ГРОБ"!!!
48
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
нагла герберастка кобила! Хем пищят, че актуализирали бюджета, хем натискат президента Офшорски да слага вето, пък накрая искали още пари?! Още повече пък тая скочибра, която докара здравеопазването до фалит. Нека да отиде до Девин да им обясни за "успешното" си управление там, къде остави общината без болница, понеже не са от ГЕРБ. хората ги возят на повече от 50 км. Колко души умряха заради тая мръхла? Освен това тя не е лекар, откога взе да разбира от здравеопазване?
47
0
 
6
 
! Отговори
oho boho преди 10 години
taq da otiva na okolovrastnoto....turskite shofiori ne sa mnogo pretenciozni....a i nqkoi lev 6te izkara
46
0
 
4
 
! Отговори
ejko bejko преди 10 години
Da si na vlast cql edin mandat,za koito da smeni6 polovin duzina nekadarnici na posta zdraven ministar,da dokara6 zdraveopazvaneto do tova deredje na koeto e sega,da si bil absolutno nefelen za zdraveto na naroda,da zloupotrebqva6 s parite ot zdravni fondove, da zakriva6 pogolovno bolnici, i da ima6 lice da se izpravi6 i da dava6 akal,......e naistina trqbva da si bolen mozak s 4lenstvo v GERB
45
9
 
5
 
! Отговори
ХХХ преди 10 години
Може ли толкова злоба срещу една млада жена???Хайде малко по спокойно.Не си кривете душата ,че БОЙКО всячески се опитваше да намери точния човек за здравеопазването.То бяха доктори,професори и се наложи дори Д.Атансова да прокарат идеите си за бг.здравеопазването...То е толкова болно,че дори Бойко с цялата си воля сам не успя да му помогне..Всяка година нов министър и повече пари и не става ,явно не е само до пари и министри??? МОЖЕ БИ ЛЕКАРСКИТЕ СЪЮЗИ ДА ДАДАТ РЕЦЕПТАТА,ВИНАТА Е В ТЯХ ТЕ СА ТАМ
44
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая мръхла дето закриваше болници, сега взела да цвили за откриване. Много мразя прости и алчни хора.
43
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая *** за хване да се скрие. Никой не и иска мнението.
42
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Атанасова, защо ли си мисля, че само преди три месеца ти беше член на Тиквеното правителство, което се биеше в гърдите (по почина нха Главния Барбарон) колко сте велики и можещи? Какво направихте за здравеопазването, освен назначенията на КАЛИНКИ, както беше и във всяко учреждение на държавната и местната власт, което замърсихте с наглото си присъствие и неграмотност?! Искай пари от Будата за каквото се сетиш, той достатъчно открадна!
41
3
 
19
 
! Отговори
владетеля преди 10 години
ТАЗИ ЗЛОБА СЕГА САМО СЕ ИЗДОКАРВА.КЪДЕ БЕШЕ КАТО ЗДРАВЕН МИНИСТЪР.***,НИЩО ПОВЕЧЕ!
40
2
 
10
 
! Отговори
Пловдив преди 10 години
Стига с това Национално,т.е. задължително в София.Спри се бе!
39
4
 
26
 
! Отговори
val 789 преди 10 години
Атанасова,вземи събери обратно раздадените от Дянков и тебе бонуси на здравното министерство раздадени в навечерието на новите избори и ще има не 30 милиона,а 4 пъти повече средства за болниците!!! Кога лапахте бонусите не ревахте,сега ревете ВАШАТА МАМА КРАДЛИВА!!!!!!!!
38
2
 
28
 
! Отговори
ИПОН преди 10 години
Тая днес се беше изтипосала до любовника си Нунев и се правеше на интересна но е добре да каже как си купи за три години апартамент в София.Къде са протестиращите да я питат???
37
4
 
28
 
! Отговори
Сашо преди 10 години
Моля ви не давайте бълнуванията на тази измислена бивша министърка ,с два петъка служба като министър. Това е една от калинките на ГЕРБ. Може ли една юристка на Русенската Болница да бъде министър? Срам. Голям срам за ГЕРБ. и хайде да не казваме ,че беше либовница на гаулайтера на ГЕРБ в Русе -Пламен Нунев физкултурник и бивше ченге,първи приятел на Цвинокио! А я да каже как и защо взе като зам министър другаря Вичев шефа на Русенската болница? И имаха ли двамата обща фирма за лекарства?
36
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая издокарана брантия защо въобще си отваря устата.Тя и мъжленцето и трябваше отдавна да са "клиенти" на прокуратурата и да правят компания на Цецо Честното.
35
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Атанасова, вместо да давате откраднатите пари за протести можехте да построите болницата.
34
1
 
29
 
! Отговори
damata преди 10 години
Какче и аз искам млад, богат и хубав, ха дано ама надали! Вие искате и кои сте вие?Тези дето ни държахте четири години гладни, бедни и закривахте болници ?Сега като върнете откраднатите пари ще се построят не само болници, ами ще има и глътка въздух за оголелия ни народ благодарение на вас!
33
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Госпожата от здравеопазване не разбира. Защо не ги заделиха тези милиони, при тяхното управление, с Борисов, Дянков и Горанов, М.Стоянова, И.Фидосова и Ц.Цачева, да не ги изреждам, не ми е много приятно. Налапаха големите заплати, раздаваха си по 30-50 хил.лв. годишни бонуси, но за децата и родителите им не се подсещаха. Сега за да си правят "политика", много неща предлагат, "голяма грижа" за мизерията, която докараха на народа...