Дядо Николай към политиците: Чуйте съвестта си, ако имате такава

"Живеем във времена на безвластие, времена на липса на държавност"
Обновена: 6 авг 2013 18:47 | 6 авг 2013 18:46,
130
Дядо Николай към политиците: Чуйте съвестта си, ако имате такава
Митрополит Николай. Снимка: Булфото

Възлюбеният Бог не даде властта никому, на никой от тези, които се опитваха да управляват България през тези над 20 години, защото те не я заслужават, обяви пловдивският митрополит Николай по време на проповед в храма "Свето Преображение Господне".

"Живеем във времена на лукави, на изпитания, времена на разделение на нашето общество, на агресия, на безвластие, времена на липса на държавност. Времена на протести, на несъгласие, на липса на справедливост, времена на липса на мир в душите, в семействата, на обществото, в което живеем и се трудим", допълни дядо Николай.

Според него тези хора, които искат църквата да отправя молитви за единение и благоденствие на нашия народ, не знаят, че вече 1100 години Българската православна църква не спира да отправя молитви за българския православен народ.

"Ние не спираме да се молим за мир и единство на народа ни, единство на основата, не на някаква политика или бизнес интереси, а на основата на божествената истина", каза митрополитът.

След това владиката отправи остри упреци към политиците и управниците, които са забравили, че трябва да бъдат солидарни със своя народ.

"Когато изпращат близките си да се лекуват в чужбина в модерни болници, мислят ли за онези милиони българи, които нямат възможност да се лекуват в чужбина и остават тук. Когато изпращат децата си да учат в чужбина, мислят ли за тези деца на българския народ, които остават в страната ни?", попита митрополитът.

"В тези 20 години на промени, когато силните подритваха слабите, мислиха ли, че ще дойде време, когато слабите ще дойдат да ги изритат", добави той, цитиран от "Фокус".

По думите на владиката тези същите управници, когато вдигат ръката да се гласува за закони, уж за доброто на своя народ, са забравили да се вслушат в най-важния закон – Божия.

"Забравили са да се вслушат в гласа на съвестта си, ако имат такава. Църквата няма да каже нищо ново на българския народ въпреки тежките времена на протести. Ако придобиеш цял свят и погубиш душата си, каква полза", попита митрополитът.

Според него нашите управници като че ли искат да придобият целия свят, но да погубят не само своята, но и душите на своя народ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
13
 
43
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 10 години
Kakuvto e naroda,takiva sa I politicite I ne samo politicite da se pokayat,no I celiat narod za ateizma si I bezbojieto prez poslednite 65godini!Kato vlezesh v magazin te gledat kato vinoven,a ako pozdravish kazvat toya ne e bulgarin.A tia politici,sa restoto.Ako iskate promyana NITO EDIN KOMUNIST,NITO EDIN FES I FASHIST v parlamenta!!!!!
16
17
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
с това изказване рискува да поплува с митрополит кирил .... Що се месят там дето не им е работа, тя църквата сама по себе си е една толкова *** институция в днешно време ( да не използвам друг термин) , ще ми говоря от храмове с позлатени куполи , с корони и мантии за стотици хиляди левове за съвест . Айде моля ви се , че няма един дявол да ви хвърли всичките в котел да се пържите ...
15
18
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До художникаиди и го цуни .....църквата е отделена от държава а и той краде яко...много сте прости ...лелувате ръка на дявола
14
13
 
43
 
! Отговори
съд за митрополит ни преди 10 години
митрополита николай трябва да бъде съзен да унищожение на църквата света марина...рано или късно ще бъде деградиран...съден и брадата му обръсната.....а и е психично недобро вижте блесналия му погледдд ддлуд луд луд
13
12
 
45
 
! Отговори
PD преди 10 години
Верни приказки хортуваш Николайчо, ама чекай сега да ти прикажа какво от старите хора знам. Не слушай какво ти говори попа, ами гледай какви ги върши.Та като ти гледам делата, и твойта рабта е паратка рабта. Кучетата си лаят кервана си върви, а колкото и верни приказки да приказваш, лозето не ще молитва, а мотика.
12
18
 
47
 
! Отговори
художника преди 10 години
Дядо Николай може да е всякакъв/плюйте го колкото искате/, но това което казва го мисля и аз.Има хора, които чуват, но не слушат, които гледат но не виждат.Дядо Николай, сполай ти за хубавите думи, които казваш. Дано повече хора се вслушат в тях.П.П.И не само хората, и политиците!!!
11
14
 
48
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
До 14 Атеиста!Религии много!Но всеки който не вярва, че има Бог и сме се пръкнали от нищото е изключително глупаво парче!
10
14
 
43
 
! Отговори
Om Ram преди 10 години
Спокойно, то религиозни хора вече ппочти на са останали, всички са образовани и мислещи. А религиозната принадлежност се използва формално, само като етикет и евентуално - на празници. Това морал, това пост и молитва, това тайнствата са отживелици някакви, табута вече няма, така че светът върви към светли бъднини!
9
25
 
46
 
! Отговори
Борис преди 10 години
Всеки образован и мислещ човек знае, че религиите са узаконени и институционализирани суеверия. Средства за измама и промиване на мозъци.И най-голямото доказателство за това, че обществото ни е много далеч от действителната цивилизованост, е това, че още не ги е инкриминирало.
8
21
 
38
 
! Отговори
Архангел Михаил преди 10 години
Ух, тия брадатите като почнат да мрънкотят и ми става лошо. Какви вярващи бе ? Бантускотците са безбожна нация, ходят с джапанки на църква, чукат се като зайци по време на Християнски празници, не постят, псуват, Богохулят, грешно племе, дето трябва да бъде заличено от Земята !
7
16
 
45
 
! Отговори
Dedo Ivan преди 10 години
Живеем във времена на бездуховност, непокаяние, откровенна *** и служение на Мамона от страна на БПЦ и най-паче от страна на този служител на Лукавия, Николай! Покай се, грешнико! Бог всичко вижда. И не си ни ппосоченият от Него пастир, който да вози стадото Му! Майната ти, подла и корумпирана! *** нещастен.
6
19
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Салахадине, като си толкова начетен, знаеш ли с какви духове предсказваше Ванга?
5
16
 
50
 
! Отговори
Бай Добри преди 10 години
1100 години се молят за благоденствие на този народ и нищо досега.А по-добре спрете да се молите белким потръгне.Видя се,че шефа ви не ви слуша,и има защо.
4
21
 
52
 
! Отговори
Салахадин преди 10 години
Продаде "Ролекса" и прогледна ли, мижетурко???Не съм забравил репортажа ,когато агентите на ДС в зората на демокрацията, те бяха пратили да тормозиш баба Ванга за нейната църква и да я изнудваш!!*** *** такава!!РАзстрел за тебе!!!
3
16
 
59
 
! Отговори
Путев преди 10 години
Комунист ще си чуе съвестта точно тогава когато чуете лястовичка да пръдне.
2
12
 
49
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
XUBAVO SLOVO.NEVEROQTNO SLOVO.SRAM I POZOR ZA MRYSNITE, KORUMPIRANI,OQLI SE MAFIOZI POLITICI.MISLE6TI SAMO ZA SOBSTVENIQ SI GYZ.GOTOVI ZARADI DOLNITE SI INTERESI DA POGREBAT ROD I RODINA.POZOR
1
43
 
39
 
! Отговори
Трухильо преди 10 години
Когато дойда на власт,този ще бъде обесен на брадата си!Ей тъй-за престиж!