„Хемус“ не можеше да се открие по-рано, призна Лазаров

„Катастрофата край Яна беше на прав участък с добра видимост“
Обновена: 20 авг 2013 10:05 | 20 авг 2013 10:04, Камелия Цветанова
57
 „Хемус“ не можеше да се открие по-рано, призна Лазаров
Председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров. Снимка: БТА

Откриването на новия участък на автомагистрала "Хемус" не е закъсняло. Вчерашният ден беше първият, в който можеше да се гарантира безопасност на движението. Това коментира председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров.

Той припомни, че по план откриването на пътя трябваше да стане в сряда, но заради затруднения трафик е било взето решението участъкът да се пусне в понеделник.

Лазаров призна, че и той все още не знае причината за зверската катастрофа, която отне живота на двама души часове преди отварянето на новия пътен участък.

Още по темата

„Тъй като няма официална информация от МВР, до нас достигат само слухове“, каза той и добави, че картината на катастрофата е била „ужасна“.

Участъкът, на който стана катастрофата, беше пътна права с много добра видимост, напомни Лазаров.

Според него явно катастрофи стават не само заради лошото състояние на пътищата, но и заради несъобразената скорост.

Относно критиките на ГЕРБ, че пътят е трябвало да бъде пуснат по-рано, шефът на пътната агенция отново настоя, че за да стане това, той трябва да е безопасен за движението.

„Представете си, че пуснем движението и след това започнат да се мотаят едни багери, работници с камиончета, да се ограничава движението“, коментира Лазаров.

Той сподели, че се чувства отговорен за всяка жертва по пътищата.

„Аз съм експерт, не съм политик и не мога да взимам политическо отношение“, отговори той на въпрос относно  искането на оставката на строителния министър Десислава Терзиева от страна на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Както Dnes.bg вече писа, двама души загинаха, а петима бяха ранени при зверска катастрофа при гара Яна вчера. Движението по новия пътен възел беше пуснато около час след инцидента. От миналата седмица лидерът на ГЕРБ обяснява, че движението на пътния възел трябва да бъде пуснато, защото отсечката е готова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
6
 
! Отговори
Ф-1 преди 10 години
Движението по пътищата се КОНТРОЛИРА ОТ МВР-КАТ!!!На този рисков участък, където стават тези "тапи" от месеци наред, КАТ е трябвало да постави съответните ограничения и предупреждения, както и МИЛИЦИОНЕРИТЕ ДА СЛЕДЯТ НЕПРЕКЪСНАТО ПОТОКА!
38
4
 
5
 
! Отговори
Do 50 преди 10 години
Abe kakuv chovek si be, zashto lujesh be. Sutrinta se komentirashe che se e rabotilo i vsubota i nedelia. Ne politiziraite tazi tragedia. Kak moje za edni koi znae kakvi mizerni pari da spite v mediite i da vsiavate politicheski intrigi. Uvajavaite jertvite stiga s tezi BSP GERB. Taka vzehte da pisvateche skoro shte otblusnete vsichki otvas. Zapitaitese zashto niakakvi rumunci i turci vsiaka godina s tirovete machkat bulgarite po putishtata.
37
5
 
15
 
! Отговори
bgsoldier преди 10 години
47, министърката си е пекла целулитестия *** на морето, а нали знаеш, че хотелска стая се освобождава до 12ч. Колко по-добър вариант да си изкара уикедндчето и в понеделник в 10 часа да се качи на колата си по магистрала ТРАКИЯ да профучи за 3 часа и да открие тази готова от 3 дни отсечка. Големите експерти, ба* го насраното правителство, човек!
36
4
 
18
 
! Отговори
българин преди 10 години
Вчера камион с румънска регистрация тръгна да ме изпреварва след Пчелиново(село в прохода Хаимбоаз) посока Велико Търново и този *** караше поне със 120 км/ч, защото аз карах със 100 и изведнъж гледам на задното огледало как той започна да се лакатуши точно на 5 метра зад мен и не можа да овладее камиона и се преобърна в канавката! Температурата беше 35 градуса (поне толкова показваше термометъра в колата ми)...и тук ли проблемът е на Правителството? Трябва да увеличат глобите за тираджиите!
35
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
A zasto ne e moglo v petak ili v nedelia? A v ponedelnik v 11:00 mozhe? Kakvo se e sluchilo v ponedelnik ot 08:00 do 11:00 koeto ne e moglo da stane v nedelia ta da pusnat patia?
34
11
 
14
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Оказа се, че д-р Бойко Борисов освен акъл и образование, има и ИНТУИЦИЯ. Оказа се, че тройните нарциси освен липса на образование и жизнен опит имат в излишък само ИНАТ и ТЪПОТИЯ.
33
9
 
14
 
! Отговори
дан преди 10 години
*** лъха само злоба и нарцисизъм. Той дава заплатите и пенсиите, Той уволнява, Той назначава ТОЙ, ТОЙ, ТОЙ........ ЕТО КАКЪВ НИ Е УПРАВЛЯВАЛ 4 ГОДИНИ.
32
6
 
13
 
! Отговори
яя преди 10 години
Ами ако колите бяха спрели на светофар и тира със ЗАСПАЛИЯ водач пак се беше врязал в колите, според теб и ББ трябва да уволним всички от Енергото, че е имало ток и светофарите са работили!!
31
9
 
15
 
! Отговори
мила преди 10 години
А по време на Бойко великолепни не стана нито една катастрофа, нямаше нито една фалирала фирма, нямаше никой който да се самозапали от немотия... абе просто България беше станала един рай. Чудя се как англичаните и германците не емигрираха тук...
30
10
 
13
 
! Отговори
сугарени михайлов преди 10 години
Мутро сикаджийска, *** и проста като куха тиква, банкянски сорт! Хората са нещастни, много нещастни, озверели от мизерия и глад, заради корумпираното, неграмотно, некадърно и престъпно управление на банкянската мутра, което управление съсипа държавата ни! Ясно ли ти е, мутро гербаджийска?
29
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Актове обр.15 и 16 се подписват след провеждане на 72-часови изпитания. Нищо не пречеше въпросният участък от пътя да бъде пуснат с временно разрешение при ограничение на скоростта в границите на 90-10 км/час. Така и изпитанията щяха да бъдат проведени и нямаше да се образуват "тапи" в двете посоки.Властта просто се гавреше и с българските граждани и с чуждестранните туристи.Жалко само , че невинни хора пострадоха....... и да не се правят политически дивиденти от хорските трагедии.
28
4
 
7
 
! Отговори
герп преди 10 години
До optimistщо не се включи в протеста на морето? Да беше дошъл до Евксиноград, че нещо бързо се разбягаха платените? Плачеш ли по Бойка? А по президента-нац. предател, авер на ердоган?
27
9
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
КОМУНИСТИ.И ВОЛЕН БОЛЕН ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА...КАКТО И ПЕНСИОНЕРИ ОТ ДЪРЖАВНИ И ЧАСТНИ РАБОТНИ МЕСТА СЪЩО ВЪН СТИГА СТЕ ВЗЕМАЛИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ...НЕ ИСКАМЕ ВИЕ ДА УПРАВЛЯВАТЕ БЪЛГАРИЯ...... ОСТАВЕТЕ МЛАДИТЕ ХОРА ДА СИ НАМЕРЯТ РАБОТА ПО СПЕЦИАЛНОСТТА ИЛИ ДРУГА РАБОТА. А НЕ ДА БЯГАТ В ЧУЖБИНА..
26
0
 
1
 
! Отговори
щирлиц преди 10 години
До до 18Малцина ще си дадат зор да вникнат в написаното от теб.Дано утре да са повече...Прочитайки твоя коментар се върнах 24 години назад,когато ме учеха да УПРАВЛЯВАМ автомобил(Вилхелм Пик).Все едно съм в час по безопасност на движението и слушам другаря(имаше някога такова "соц."обръщение,къде по-хубаво от "господин"...) Лазаров да повтаря дословно твоите думи...
25
0
 
4
 
! Отговори
bgsoldier преди 10 години
27, поне газя парите си с колата, а не ги гледам по новините - имоти, екзотични почивки, построени замъци, построени хотели с нашите пари. Усещаш ли разликата?
24
8
 
9
 
! Отговори
Г-н Лазаров, преди 10 години
Участъкът е открит тогава, когато е било възможно. Проблем с отриването на нови пътища, към които Борисов има отношение, е желанието му да се знае, че те са си негови. Фандъкова активно приглася. Кудкудякането на Фандъкова е обяснимо. Какво, все пак, кара Борисов да се изживява като собственик на различни категории пътни артерии, е очевидно. Той е тежко болен човек. Ако се огледаме, около него все болнави - Плевнилеев, Фандъкова..., а и друг тежко болен - Цветанов, който очаква хоспитализирн
23
7
 
18
 
! Отговори
Вутов преди 10 години
Уважаеми ***, тапата заради новия участък причинява задръстване на стария в посока София! Задръстването е било 4 км дълго и точно там е станала катастрофата, където ТИР се забива в спиращи заради тапата коли! Хилядите висяли в задръстването през уикедна като мен, даже и фенове на БСП, псуваха малоумието на чиновниците при наличие на готово инженерно съоръжение.
22
2
 
2
 
! Отговори
optimist преди 10 години
до 29 - Бях на море хитрецо :)
21
4
 
10
 
! Отговори
Gifa преди 10 години
Нагли и лъжливи лицемери. Важното за тях е било червената кифла да се напудри и накипри и да иде да реже лентата.
20
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До optimistИзключително ме радва факта, че се скри и скоро не се беше показвал. Тенденцията е да изчезнеш напълно, герберастка мишка, *рана!