Да не се трупат дивиденти от трагедии, зове Терзиева

"Нека оставим следствените органи да работят на спокойствие"
Обновена: 19 авг 2013 18:21 | 19 авг 2013 16:33,
119
Да не се трупат дивиденти от трагедии, зове Терзиева
Десислава Терзиева откри пътния участник. Снимка: БТА

Временната организация на движение за новоизградения участък на магистрала “Хемус“ при гара Яна не би могла да има връзка с тежкия инцидент, заяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева пред “Фокус“.

Както Dnes.bg вече писа, двама души загинаха, а петима бяха ранени при верижна катастрофа в района на пътен възел при гара Яна. При инцидента се сблъскаха три ТИР-а и четири леки коли.

„Определям като недостоен хода на някои политици, които се опитват да трупат дивиденти от трагедията на хората“, заявява още Терзиева.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова премиерът Пламен Орешарски незабавно да се освободи „от министърката на регионалното развитие Десислава Терзиева, а прокуратурата да се самосезира заради престъпното нехайство на строителната министърка“, която забави откриването на готовия участък на пътен възел „Яна“.

Бившият премиер поиска и оставката на целия кабинет заради тежката катастрофа.

Той припомня, че в последните дни на няколко пъти е настоял управляващите да пуснат в движение готовата отсечка от автомагистрала „Хемус“, за да бъде отпушена тапата, създаваща огромни задръствания в разгара на отпускарския сезон.

Това не беше направено, в резултат на което се стигна до този тежък инцидент, който можеше да бъде избегнат, смята лидерът на ГЕРБ. .

Причините за пътния инцидент се уточняват от органите на МВР. По предварителна информация евентуалната причина е несъобразена скорост на водача на тежкотоварния автомобил с румънска регистрация. Нека оставим следствените органи да работят на спокойствие”, каза министър Терзиева. Тя изказа съболезнования на близките на загиналите.

Министър Десислава Терзиева е заявила, че не би си позволила да пусне пътен участък, ако няма гаранции за качеството на строителството и за безопасността на движещите се по негоq съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие.

Терзиева е призовала политиците да се въздържат от  популистки изказвания и да трупат дивиденти от трагедията на хората.

От петък съм подложена на медиен натиск от кмета на София и бившия премиер да пусна незаконно движението по новопостроения участък, пише в позицията си министър Терзиева. Тя е посочила, че като министър и юрист държи да се спазват законите.

Експертна комисия работи по участъка от четвъртък, работила е и през почивните дни и е приключила своята работа тази сутрин, когато са издадени необходимите документи, се посочва в позицията. Положените асфалт и маркировка не означават, че един път е готов за експлоатация, смята министърът.

Според нея твърдението, че по времето на ГЕРБ обектите са пускани незабавно, е невярно. Доколкото помня болшинството от обектите са пускани с Акт 15 и 16, което означава, че са работели 2 комисии за приемането на обекта, за което е необходима минимум една седмица от окончателното завършване на строителните работи, посочва Десислава Терзиева. Ако това не е така, означава, че е осъществяван натиск върху приемателните комисии, което е недопустимо, смята тя.

Поех отговорността да пуснем участъка СОП-гара Яна с разрешение за временно ползване, за да отпушим по-рано трафика, е посочила Терзиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
2
 
0
 
! Отговори
NoName359 преди 10 години
Тая снимка изобщо няма място тук!!!
97
6
 
4
 
! Отговори
Мишо Шамара преди 10 години
Тая на магистралата, така облечена, може и да свърши друга по-полезна работа!
96
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕ МОЖЕ да си толкова дебелокож и неадекватен като тази министърка. Не може и да си толкова *** и нагъл.Боже пази България! Трябва да има и морал, а дали тя е чувала за тази дума?
95
5
 
10
 
! Отговори
патриот преди 10 години
Бойко Борисов е един от най-великите бьлгари и ще остане в бьлгарската история като такьв.
94
3
 
2
 
! Отговори
пържола натюр преди 10 години
обективен...............Да подфърлим няколко пържоли, ако трябва, а?...........КАКВО? ПЪРЖОЛКИ НА ТОЯ МРАВОЯД? ОБЕКТИВЕН, ЗА КУ*КА СЕ ИСКАТ МНОГО ПОВЕЧЕ КАЧЕСТВА!!!
93
3
 
10
 
! Отговори
милина преди 10 години
ТАКА ОБЛЕЧЕНА МОЖЕШ ДА ИДЕШ ДА СИ НАПАЗАРУВАШ, АМА ДА ХОДИШ НА РАБОТА, ДА СИ МИНИСТЪР? ТЯ НЕ Е В ЧАС ОТКАКТО Я ЧУЧНАХА В ТОВА МИНИСТЕРСТВО. НАЛИ ЩЯХА ДА ГО РАЗДЕЛЯТ НА ДВЕ? СИГУРНО ЧАКАТ ДА Й ДОЙДЕ ПО-СВЕТЪЛ ПЕРИОД. ТАЯ *** КАЗА, ЧЕ В СЪБОТА И НЕДЕЛЯ НЕЙНИТЕ ХОРА БИЛИ РАБОТИЛИ, А ДО ПЕТЪК-КАКВО? ВАКАНЦУВАНЕ, КАКВО ДРУГО! ВРЕМЕ Е ДА ГИ ИЗПРАТИМ ДА СИ ВАКАНЦУВАТ ЦЕЛОГОДИШНО!
92
4
 
12
 
! Отговори
AdminL преди 10 години
Тази госпожа изобщо с всичкия ли си е? Какво ми е залискала тия менци? Как не ги е срам, хората в земята се закопаха, те по вода си я карат! *** лицемерни и дебелокожи!
91
5
 
14
 
! Отговори
Wait преди 10 години
Tая брантия можеше поне малко да изчака и да не лисва менчето баш днес, хора са загинали. *** и пустия му дебелоглав непукизъм и липсата на елементарно човешко възпитание в добавка...
90
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази нещо и с магистрала Тракия се направи на знаеща! Като знае, защо търпя "тапата" при Яна толкова време
89
6
 
21
 
! Отговори
П_Петров преди 10 години
Фактът си е факт, комунистите са виновни за смъртта на още двама души.Не казвам, че им тежат на съвестта, защото червените *** съвест нямат, а наглостта им може да се конкурира по безкрайност само с некадърността им!
88
3
 
17
 
! Отговори
smehurko:))))))))))) преди 10 години
До rabat Квадрат Квадрат :))))))))) по добре с къса памет от колкото като теб без памет:)))))).Колко си българин е ясно.Кога имаше геноцид към народа се знае малко прочети малко гледай/Сега е пак геноцида.Само че самоубийствате ги пишат смъртни случай:)))))))).Кой ограби БГ се знае партия забранена със закон два пъти:)))))))) сменила си сега само името БКП=БСП. ПО ЗАКОН последователите и нямат право на партия:) е няма прокуратура липсва и Цацаров.
87
5
 
37
 
! Отговори
qwer преди 10 години
"Да не се трупат дивиденти от трагедии, зове Терзиева" - поредната червена наглост. А вие бе *** червени не се ли сещате колко дивиденти извлякохте от самозапалилите се зимата, въпреки,че те не се палеха заради управлението на ББ. Вие тогава нагло манипулирахте простите българи, а те изобщо не са малко, та вие вечно всяко убийство или самоубийство го приписвахте на Бойко бе майка ви гадна и долна да е.а., а това сега е планувано убийство от вас,защото сте мърлячи.
86
9
 
6
 
! Отговори
rabat преди 10 години
До безименнияМного мислиш бе човече!Мисълта ти много бавно тече.Половин час чакам за отговор,и нищо смислено не написа.Приказките са празна работа,можеш и *** да ми сложиш,може и да ме обрежиш,не става! Факти трябват. Хайде да ме пробваш дали съм ***!Пак ще се скриеш ах ах ти пъзлйо такъв.
85
16
 
2
 
! Отговори
обeктивен преди 10 години
Да подфърлим няколко пържоли, ако трябва, а?
84
2
 
18
 
! Отговори
пак до рабат преди 10 години
Продължаваш да тъпееш и да доказваш същността си на изрязан ***. Ами като толкова е важен за теб един маловажен факт, тогава никът ми е "пак до рабат"сега е ясно кой съм нали ***, ха ха ? А това че показваш и мана*щина доказва по безпрецедентен начин чалмалийството ти. Също и срам нямаш като истински депесар, продължаваш сам да си слагаш палчетата нагоре, познава се, все по едно са бе, не се ли сещаш, че изкукваш от простотия ?
83
17
 
3
 
! Отговори
rabat преди 10 години
До 93Няма нищо по-лошо от човек без име мой човек.Продължаваш да не се именуваш.Мишоците се крият в дупките -ами явно продукта от гените на дядо ти е такъв,ако си негов разбира се.Колкото до това дали съм *** ,може да си чукнем една срещичка и нагледно ще ти демонстрирам с какъв съм.Само после ще внимаваш като сядаш.
82
32
 
8
 
! Отговори
просто човек преди 10 години
Борисов, засрами се !!! Не се подигравай ПАК с човешки трагедии !!!
81
6
 
20
 
! Отговори
Реалист преди 10 години
Забавянето на отварянето на магистралата няма директна връзка с инцидента, за него са отговорни тези които трябва да организират движението според обстоятелствата с поставяне на допълнителни ограничителни знаци и полицейски патрули. Но нека министерството докаже с документи( дати на издадения акт, дати на протоколи от проверките и т.х.) че по-ранно откриване не е било възможно. Ако не го направят доказват че са долни популисти.
80
9
 
49
 
! Отговори
bg преди 10 години
Тази нагла жена за втори път го прави този цирк с откриването, съсипвайки нервите и времето на хиляди пътуващи.Този път имаше и невинни жертви. Редно е прокуратурата да се самосезира и да я пратят зад решетките.
79
32
 
2
 
! Отговори
rabat преди 10 години
До ВикторОООООООО Викторчо ,ти се появи бе човече.Виж сега пак бъркаш.БСП то не е взимало парички от Сорос,-те бяха за Росенчо и Прокопиев