Семейства от смесени бракове се върнаха у нас от Сирия

Някои българки не могат да си дойдат, съпрузите им нямат BG паспорти
Обновена: 31 авг 2013 19:12 | 31 авг 2013 18:35,
89
Семейства от смесени бракове се върнаха у нас от Сирия
Снимка: Bulgaria On Air

Около 40 семейства от смесени бракове са се прибрали в България от Сирия, но остава опасността за българските граждани, които в момента се намират в конфликтната страна. Това заяви в ефира на Bulgaria On Air Росен Иванов, председател на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ).

"В размирната страна живеят предимно българки, омъжени за сирийци. Поддържаме връзка с две български общности в Сирия – Приятели на България" и "Българка в Дамаск", посочи Иванов.

"Някои от българките от смесени бракове изпитват затруднения да се приберат в родината си, защото съпрузите им нямат български паспорти", каза още той.

По думите му проблем в комуникацията със сънародниците ни в размирна Сирия създава фактът, че в момента българското посолство в Дамаск е затворено.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
27
 
! Отговори
КПП преди 10 години
Оставете хората, прибиращи се при семействата си, ами по-добре разследвайте кой лакей взе решението да се махнат кльоновете от южната ни граница! Били сме изглеждали преди като конц-лагер, а ...??! А след 2 години как ли ще изглеждаме при абсолютно неконтролирания "внос" на емигранти от Бл.Изток ?! Ясна е работата - стратегията за окончателното наводняване на България и Европа с нехристиянски етноси, т.е. основание за сепаратизъм и т.н... Съд за политическите диверсанти в България !!! Веднага!
41
13
 
25
 
! Отговори
Луд Гидия преди 10 години
Аз така смятам: омъжила си се за сириец, отишла си да живееш в Сирия, стой си там и се бори срещу Асад или срещу противниците му - все едно, ти си избрала там да живееш. Какво не намери в България някога, а сега го търсиш тук? На 2 август 1983 се прибирах с влак от СССР със семейство ***, връщащи се от Коми. На Дунава *** проплака:" Боже-е-е, доживях да си видя майчицата Българийка!" и сълзите и течеха в деколтето и.
40
6
 
16
 
! Отговори
ДО ,,Да са мислили преди 10 години
не си жена и не си образована-за мен си истинска МИСИРКА---меко казано,,
39
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Да са мислилиТи ли си образована??Тежко на България с такива образовани като теб!Аз нито съм си сменила религията,нито децата ми са мюсулмани.Не съм предала нищо,а по скоро съм предадена от такива ,като теб,които не виждат по-далеч от носа си.На мен ми е жал за тези жени,и децата им.Както ми е жал и за другите хора в Сирия.Както ми е жал и за теб ,че си обременена с назадничави мисли.Примитивни мисли.Образованието не те прави интелигентен човек.Ти го доказа,но аз ще уважа мнението ти?
38
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имаше един, казваше се Тъпчо! Ама КОШМАРА го отказа от постване...Голяма работа беше КОШМАРА, ама го заличиха ***.Предполагам, че са му посегнали с много пари...
37
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Араболюбките се прибират! Едно време са се хвърляли от скалите за да не са с мюсли,а сега даже отива на крака.
36
8
 
12
 
! Отговори
Bg преди 10 години
Az sum imal vuzmojnost da buda s chujdenki no izbrah bulgarka shtoto.nestava inache...kato izbirash si nosish posledstbiata.s edna duma da iadat na mama k..a
35
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 3333 Господ дава, Господ взема!Запомни тази мисъл за всеки случай...
34
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тук се е пренесъл целия форум на АТАКА (познавам ги по начина на изразяване вече) и се надпреварват да видят кой е по-***.
33
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
40 семейства + 120 деца =Социални помощи.Тия са избрали сирия не България.Стой те си при асадчо.Скоро Запада ще ви унищожи
32
5
 
2
 
! Отговори
Иванчо преди 10 години
до 25 Да са мислилиГоспожо, целувам Ви ръка!От мен имате цветя и рози!
31
11
 
16
 
! Отговори
мнение преди 10 години
Както е написал някой по-долу, тези деца са наполовина българчета, като дойдат тук под въздействие на средата, могат да възприемат европейските ценности, не е редно България да им затваря вратите. А колкото до това за смесените бракове - вие ако се влюбите в някого и смятате, че той/тя, е човекът за Вас - ще се откажете ли от него само защото не е българин?
30
4
 
9
 
! Отговори
ha ha преди 10 години
да хващат самолета и да идват, тия дето ги ловят по границата, всички са с редовни визи, нали, после им се осигурява всичко, затова невиждам какъв е проблема на смесените бракове, при такова положение все ще се измисли нещо.
29
9
 
8
 
! Отговори
3333 преди 10 години
Мдамм, тука некой яко си излива комплексарската злоба.Ама иначе мнооо умно, с различни никове обаче стила един и същ. Пич, тебе май за некой такъв ли те зарязаха.Ми тва е,имаш пари некой си,немаш париседиш сам....комплексиран, и озлобен.
28
7
 
5
 
! Отговори
alister преди 10 години
ako masovo bulgarki , ukrainki , ruskini se jeniat za chujdentsi... veroiatno bulgarskite ukrainskite i ruski muje sa banda piiani bezdelnitsi... i vse pak detsata ot smeseni brakove sa napolovina bulgarcheta i e grozno da budat goneni ot maichinata im strana...sega e momenta da im pokajem che sme po dobri ot arabskia sviat...i im da dadem izbor da budat evropeitsi ...
27
5
 
8
 
! Отговори
и ловец съм и рибар преди 10 години
Алоо, госпожата с широкообхватното мненийце**Да са мислили **Минке ***, ти за коя държава си мислиш че си писала, за Саудитска Арабия,а или Афганистан,а? И много си наясно ,като те чета така...Сигурно си завършила арабистика и имаж стаж най малко десетина години из Близкия Изток ,а??? Голема разбираческа кифла, нема що...тъпанарка
26
9
 
13
 
! Отговори
Omnia Mea преди 10 години
До Да са мислили/25"Жена съм, образована" - успешно изкарала девети клас в местния техникум по готварство, предполагам?
25
9
 
15
 
! Отговори
ani преди 10 години
до 22В този ред на мисли, значи когато българка се омъже за чужденец не е патриотично, а когато българин се ожени за чужда *** е нормално????Жалкото е ,че се раждат българчета с майка чужденка, които не знаят български....
24
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Да са мислили, абе така е, ама тези дето бягат са точно с европейско мислене и бягат от тия чалмосаните
23
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
малко са българите като искат *** да си стоят там за тях ли да мислим гнусни *** там да соят